11. 1. 2017 | Věra Novotná

Benátečtí přivítají na svém ledě celek Havířova, kdo zvítězí v dohrávce 39. kola?

Benátečtí se nyní chystají k úvodnímu buly v zápase s Kladnem, jejich zítřejší soupeř AZ Havířov dnes zabojuje na ledě Litoměřic. Dohrávka 39. kola mezi Benátkami a Havířovem je naplánována na zítřek 12. ledna. Hokejisté Havířova momentálně obsazují 12. příčku, která by je v konečném zúčtování poslala do bojů o záchranu. Nic ale v případě AZetu ještě není ztraceno, na klidnější vody (10. místo) ztrácí sedm bodů. Úvodní buly bude na Zimním stadionu v Benátkách vhozeno v 17:30. Tradičně bude k dispozici i online reportáž.

Dvanáct zápasů, šestnáct bodů

Konec měsíce listopadu odstartoval Havířov výhrou 2:1 v prodloužení nad Litoměřicemi a statečně bojoval i proti Kladnu, jemuž podlehl 1:2. Poté přišel povedený zápas na ledě pražské Slavie, odkud odjížděli Havířovští s výhrou 4:0. Dalších šest kol Havířov body ztrácel. Prohrál celkem ve čtyřech případech. Doma s Jihlavou (0:1) a Frýdkem-Místkem (3:6), ale také v Kadani (2:5) a v Ústí nad Labem (2:5). Konec roku se však AZetu vydařil. Ve třech zápasech přidal do tabulky šest bodů za výhru s Přerovem (4:1) a Prostějovem (3:1). V prozatím posledním zápase vzdoroval Havířov Českým Budějovicím, které nakonec zvítězily 2:1.

Poslední zápas AZ Havířov

AZ Havířov vs. ČEZ Motor České Budějovice 1:2 (0:0, 0:2, 1:0)

Branky a nahrávky: 46. Kanko (Krisl, D. Seman) – 24. Heřman (Pavlin, Šulek), 37. Heřman (Vráblík, Šulek).

Sestava Havířova: M. Laco – Petran, L. Doudera, Chroboček, Krisl, D. Seman, Holomek – Štumpf, Hlinka, Maruna – Dvořáček, Kanko, Kalus – Kotala, Haas, Gřeš – Bednář, Pořízek.

*Stav obou soupeřů před odehraným 40. kolem

Dva vzájemné duely přinesly vítězství Benáteckých

Duelem s Havířovem Benátečtí uzavírali jednotlivé části aktuálního ročníku WSM ligy. Poprvé je svedlo dohromady 13. kolo, v němž hokejisté Benátek na ledě soupeře zvítězili 4:1. Rovněž druhé vzájemné utkání se odehrálo v Havířově, a bylo to již větší drama. Benátečtí brali dva body za výhru 3:2. O rozhodující trefu se postaral Lukáš Volf.

Poslední vzájemný zápas – 19. listopad

AZ Havířov vs. HC Benátky nad Jizerou 2:3pp (0:0, 1:1, 1:1 – 0:1)

Branky a nahrávky: 24. Gřeš (Štumpf, Krisl), 56. Gřeš (Krisl, Dvořáček) – 36. Pyrochta (Bittner), 47. Ďurač (Kočí, Bittner), 63. Volf.

Sestava Havířova: M. Laco – Petran, L. Doudera, Krisl (C), Lenďák, Škůrek, Korím, Dudek – Kalus, Haas, Dvořáček – Gřeš, Hubáček, Štumpf – Sztefek, Hlinka, Kanko – Pořízek, Bednář, Kotala.

Sestava Benátek: Bláha – Mikliš, Kočí, Zeleňák, Kolmann, Havlín, Pyrochta, Tržický – A. Dlouhý, Havel, Hrníčko – Víšek, J. Mikyska, Ďurač – Volf, Prokeš, Bittner – Da. Svoboda.

Mezi všemi patří Havířovským začátek třetí desítky

Pokud nahlédnete do statistik kanadského bodování, najdeme zástupce Havířova na začátku třetí desítky. Mezi útočníky je nejlepším Petr Kanko, který se s pětadvaceti body (12+13), jejichž část si přinesl z Frýdku-Místku, nachází na jednadvacáté příčce. Mezi všemi střelci si drží Kanko patnácté místo. Pokud spočítáme kanadské body pouze v rámci klubu, vyhoupne se nám na první příčku Daniel Štumpf s devatenácti body (9+10).

Nejlepším havířovským obráncem v lize je Marcel Petran, jenž se díky dvanácti bodům za stejný počet asistencí řadí na dvacáté místo.

V čem je však celek Havířova na prvních příčkách, to je počet vyslaných střel na branku soupeře. Hokejisté AZetu pošlou v průměru necelých 36 střel. Jejich úspěšnost však už není tak oslnivá, s pouhými 6,3% jsou v tomto ohledu nejhorším týmem ligy.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!