13. 4. 2017 | Věra Novotná

Benjamínci benátecké kabiny

Dnes se podíváme na sezonu tří benáteckých benjamínků, kteří společně přišli k řece Jizeře z města pod Ještědem. Jedněmi z nejmladších členů středočeské kabiny byli v uplynulém ročníku WSM ligy osmnáctiletý Ondřej Chrtek a devatenáctiletí Filip Chlum a Petr Wiencek. Všichni jmenovaní především sbírali zkušenosti ve WSM lize, někdo se v sestavě Středočechů objevoval pravidelně, jiní se bili především v libereckých mládežnických kategoriích.

Nejvíce zápasů v dresu s benáteckým znakem na hrudi odehrál z výše zmíněné trojice Ondřej Chrtek. Poprvé se na ledě představil ve svých typicky červených rukavicích spolu s červenou holí ve 31. kole. Častěji poté nastupoval od kola s pořadovým číslem 36 a odehrál rovněž celé předkolo play-off proti Frýdku-Místku. Za patnáct zápasů v základní části přidal na svůj statistický účet dva body (1+1). Nejprve přišla asistence, a to konkrétně na ledě Slavie (41. kolo), kdy Chrtek přihrával na rozhodující branku Daniela Špačka. O čtyři kola později, rovněž ve venkovním zápase, se Ondra dočkal svého prvního gólu mezi muži. V Kadani zařídil druhou branku Benáteckých, a co víc, tento bod si nadělil symbolicky v den svých osmnáctých narozenin.

Ve vyřazovacích bojích ani jednou nechyběl a i v sérii proti Frýdku-Místku zaznamenal kanadský bod. Ve čtvrtém vzájemném zápase právě Chrtek nahrál na úvodní branku Benátek a Matouš Bělohorský se poté nemýlil. Jak sám ale Ondra řekl v rozhovoru pro náš web, úvodní sezona ve WSM lize nebyla procházkou růžovou zahradou. „V jednu chvíli to bylo opravdu náročné, protože jsem hrál jak za starší dorost, tak za juniorku, ale od té doby co jsem v kádru Benátek, tak absolvuji program pouze s nimi, protože to už by se ani časově, ani fyzicky zvládat nedalo.“ K nelehkému programu musel Chrtek samozřejmě řešit i další povinnosti, tentokrát to byly ty nehokejové, školní. „To je jedna z nejnáročnějších věcí během sezony. Já se snažím chodit do školy před a samozřejmě po tréninku, což nejde, když je hrací den. Pak je to dopisování sešitů a písemek hodně náročné. Zvládat se to samozřejmě dá, ale chce to vůli a snahu.“

Liberecký celek do dvaceti let a třiačtyřicet zápasů, to byla hlavní náplň devatenáctiletého Filipa Chluma, jenž se v benáteckém dresu objevil ve čtyřech zápasech. Jeho první duel za Benátky přišel ve stejné chvíli, jako v případě Ondry Chrtka, tedy v rámci 31. kola. Právě na ledě Mostu zaznamenal Chlum i svůj jediný bod v dresu Středočechů, a to díky přihrávce, jíž adresoval zkušenému Josefu Mikyskovi, který následně otevřel skóre zápasu. Ani tato akce ale nestačila na celkovou výhru, Benátky tehdy Mostu podlehly 2:3.

Na krátkou štaci u týmu Benátek nad Jizerou přišel rovněž liberecký junior Petr Wiencek. I jeho hlavní prací ale byla především liberecká dvacítka, které vypomohl v jednačtyřiceti zápasech. Jeho statistiky v dresu Tygrů hlásí osmadvacet bodů, které vyváženě rozdělil mezi 13 branek a 15 asistencí. Za Benátky naskočil v pěti zápasech, třikrát jej diváci mohli zaznamenat v duelech patřící do základní části sezony a ve dvou duelech Wiencek vypomohl v předkole play-off. V benáteckém dresu si body nepřipsal, zato mezi juniory patří k tahounům. V uplynulém ročníku totiž, hned ve druhém kole, zaznamenal svůj první hattrick v nejvyšší mládežnické kategorii.

FOTO: hokejbenatky.cz, hcbilitygri.cz

Další články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.