29. 6. 2017 | Věra Novotná

Tygří obrana hájící benátecké barvy

Dnes se podíváme na mladé naděje libereckých Tygrů, kteří u řeky Jizery působili v defenzivních řadách a často rozvíjeli své schopnosti v dalších kategoriích. Pro některé je kabina Benáteckých známým místem, další ji okusili poprvé za svou kariéru. Tak pojďme po stopách nadějného libereckého mládí. Dnes na vás čeká nováček ve WSM lize, na svůj věk ostřílený benátecký zadák, málem nejtrestanější hráč základní části a bek, který pendloval mezi třetí a druhou nejvyšší ligou.

Uplynulá sezona byla pro obránce Michala Plutnara tou třetí, kterou odehrál na ledě Benátek nad Jizerou. Kromě středočeského celku vypomohl i Bílým Tygrům, v jejichž dresu odehrál deset utkání v základní části a přidal ještě šest v play-off. V kabině Středočechů se objevil ve čtrnácti duelech základní části a i v rámci WSM ligy naskočil do vyřazovacích bojů. Ani v jedné z těchto štací nevyšel bodově naprázdno.

Hráč s číslem 27 se na ledě Benáteckých objevil v úvodních kolech. První bod zaznamenal před domácím publikem v duelu proti celku SK Horácká Slavia Třebíč poté, co asistoval na úvodní gól Filipa Pyrochty. Po dlouhé odmlce, která trvala přesně šestatřicet kol, se liberecký obránce k Jizeře vrátil a přidal dalších pět kanadských bodů. Mezi koly 45 a 49 přistály na Plutnarovo konto čtyři z těchto pěti bodů. Ten poslední v uplynulé základní části si Plutnar schoval její na předposlední zápas, kdy se Benátky postavily proti Litoměřicím.

Dalším tygrem do obraných řad Benáteckých byl v uplynulé sezoně osmnáctiletý Martin Starosta. Liberecký mladíček si ale přišel pouze ozkoušet tvrdost a rychlost dospělého hokeje, neboť si za benátecký celek připsal jeden jediný start, při němž ani nemohl okusit domácí podporu kotlíku, za to však narazil na jeden z TOP týmů WSM ligy, v jehož ledovém paláci je kulisa nepřekonatelná. Naskočil totiž do utkání proti Českým Budějovicím, ze kterého ale vyšel bez bodu. Jeho příslib ale ukazují statistiky v kategorii mládeže do dvaceti let – 15 bodů (4+11) ze 41 zápasů.

Benáteckým uším je z dnešní čtveřice nejznámější jméno Tomáše Havlína. Dres Benátek nad Jizerou hájí již od sezony 2013-2014 a v uplynulém ročníku chyběl v základní části pouze dvakrát. Spolu s Ondřejem Miklišem se prali o prvenství nejvíce vytěžovaného obránce, a dlouho i o nejtrestanějšího hráče. Nakonec odešli s bilancí 1:1. Havlín nakonec s jednasedmdesáti minutami o šedesát sekund prohrál.

Z celkem šesti kanadských bodů, které nasbíral za jednu branku a pět asistencí, získal tři během kol číslo šest a sedm. Nejprve v tolikrát připomínané domácí kanonádě proti Trhačům z Kadaně nahrával na třetí branku Středočechů v 10. minutě a následně byl na ledě Frýdku-Místku u obou benáteckých gólů. Nejprve pomohl ke snížení na 1:2 z pohledu Benátek, následně sám stav vyrovnal. Samostatné nájezdy však vyzněly ve prospěch Rysů. S těmi se Benátečtí potkali rovněž v předkole play-off. V rozhodujícím pátém zápase si Tomáš Havlín mohl zahrát po boku matadora Honzy Hlaváče a náležitě tuto zkušenost ocenil. Je to neskutečný hráč, má velký přehled. Hraje se s ním opravdu skvěle,“ řekl pro benátecký web těsně po skončení předkola.

Posledním do dnešní tygří obranné party je Tomáš Tržický. Dvacetiletý bek rozdělil své síly mezi středočeský klub a třetiligový celek Vrchlabí. V dresu s benáteckým znakem na prsou se představil v osmnácti duelech, pouze pět jich ale bylo před domácím publikem. Bodově bohužel nepatří základní část uplynulé sezony k těm lepším, ačkoliv si zatím Tomáš nepřipsal nikdy více než 6 bodů. V uplynulém ročníku přidal k benáteckým číslům bod pouze jeden, a to v duelu na ledě Horácké Slavie Třebíč. Zde právě Tomáš nahrál na jediný gól Benátek, jenž padl z hole Kryštofa Hrabíka.

Další články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.


28.12.2023

Plíšek do Hronova

Dvacetiletý útočník Jindřich Plíšek opouští Benátky nad Jizerou, bylo mu ukončeno hostování z Mladé Boleslavi. Jeho novým působištěm se stal tým HC Wikov Hronov, kde sehrál již domácí utkání s pražskou Kobrou. V letošní sezóně v benáteckém dresu Plíšek sehrál 12 zápasů s bilancí 0+1.