23. 7. 2017 | Věra Novotná

Na novou sezonu se Benátečtí připraví v Rakousku

V rámci přípravných soubojů, o nichž bude řeč v jednom z dalších článků, zavítají benátečtí hokejisté do Salzburgu, kde změří síly s dalšími třemi týmy. Ve dnech 18. – 20. srpna se postupně utkají s německým EV Landshut, švýcarským celkem AV Zug Academy a domácími borci EC Red Bulls Salzburg 2. Tyto celky hrají druhou, potažmo třetí nejvyšší soutěž své země a budou středočeskému celku velmi kvalitními soupeři v přípravě. Rozpis celé přípravy naleznete zde.

Hned první hrací den se benátečtí hokejisté postaví německému celku EV Landshut, který v uplynulém ročníku obsadil osmé místo ve třetí nejvyšší německé soutěži. Tým působí v bavorském stejnojmenném městě na jihovýchodě Německa pod hlavním koučem Axelem Kammererem.

Pokud se podíváme do statistik nejproduktivnějších hokejistů, zjistíme, že mezi útočníky v minulé sezoně vynikal Maximilian Hofbauer, jenž ve 45 zápasech nasbíral 47 bodů (20+27). Tahounem zadních řad byl Peter Baumgartner, který odehrál o zápas více a nasbíral 21 bodů (4+17).

Zástupce tohoto celku nalezneme i v nejsledovanější soutěži světa. V NHL působí útočníci Tobias Rieder a Tom Kühnhackl. První jmenovaný obléká od sezony 2014/2015 dres Arizony Coyotes a hned ve svém debutantském ročníku startoval v 72 zápasech a své místo má jisté i pro nadcházející ročník. Kühnhackl se v ročníku 2015/2016 upsal organizaci Pittsburghu Penguins a hned v prvních dvou sezonách se mohl radovat ze zisku Stanley Cupu.

V týmu Landshut ale najdeme i české stopy. Nejdéle působícím českým zástupcem byl Kamil Ťoupal, který v Německu strávil 14 sezon (1999-2013). Šest sezon zde působil také sparťanský brankář Petr Bříza a v minulém ročníku se k týmu připojil i obránce Ján Bendík, kterého diváci mohli v sezoně 2010/2011 vídat v dresu Benátek. Obě města, tedy Benátky i Landshut, najdeme i u libereckého Lukáše Vantucha.

19. srpna v 17:30 čeká na benátecký celek soupeř v podobě švýcarského týmu EV Zug Academy, který vychovává hráče pro stejnojmenný klub švýcarské „A“ ligy, v němž působili například Ivan Hlinka či Vladimír Růžička. Klub EVZ Academy byl založen teprve před rokem a jeho nejproduktivnějším útočníkem se stal Yannick Zenhnder, který v 32 zápasech nasbíral 26 bodů (14+12). Mezi obránci byl poté nejlepším Florian Schmuckli. Ten si ve 43 utkáních připsal 12 bodů (1+11).

Solnohrad, jak se v Česku občas Salzburgu říká, je hlavním městem rakouské statutární země Salcbursko a rovněž dějištěm tohoto turnaje. Leží kousek od německých hranic a jeho historické jádro je zapsáno na seznam světového dědictví UNESCO. Právě domácí tým Salzburgu, EC Red Bull Salzburg 2, bude poslední prověrkou Středočechů při této zahraniční štaci.

Salzburští junioři nezvládli v posledních dvou sezonách postoupit do vyřazovacích bojů, což budou chtít v letošním ročníku rozhodně napravit. Co se týká českých hráčů, i v tomto týmu je česká stopa patrná. Nejčerstvější českou posilou pro celek Salzburgu byl obránce Pavel Pýcha, který se nyní vrací do Českých Budějovic. Nejdéle poté rakouskému týmu vypomáhal útočník David Volf, který v různých kategoriích tohoto celku působil šest sezon.

Další články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.


28.12.2023

Plíšek do Hronova

Dvacetiletý útočník Jindřich Plíšek opouští Benátky nad Jizerou, bylo mu ukončeno hostování z Mladé Boleslavi. Jeho novým působištěm se stal tým HC Wikov Hronov, kde sehrál již domácí utkání s pražskou Kobrou. V letošní sezóně v benáteckém dresu Plíšek sehrál 12 zápasů s bilancí 0+1.