29. 7. 2017 | Věra Novotná

Které nové tváře obléknou benátecký dres?

Zanedlouho začne všem fanouškům ledního hokeje jejich nová sezona. Benátečtí hokejisté zahájí přípravné zápasy a noví bruslaři se začnou zapracovávat do týmu.

Jako první čeká na hokejisty Benátek nad Jizerou tým Slavie Praha, s nímž nejprve sehrají zápas v pražském Edenu a poté se vrátí, aby zahájili přípravu na sezonu i na domácím ledě. Prozatím čítá středočeská soupiska osm nových jmen, další tři hokejisté se k Jizeře vrací. O koho jde?

Stálé brankářské duo benáteckého kádru ve složení Lukáš Hosnedl a Jiří Stejskal doplní pro nadcházející ročník Josef Kořenář a Matěj Žajdlík. Devatenáctiletý Kořenář (na smínku) nadchnul organizaci San Jose Sharks, která s ním podepsala smlouvu. Dohodl se však, že příští sezonu ještě odehraje v Čechách v dresu extraligové Jihlavy. Právě odtud má do Benátek vyřízeny střídavé starty. Minulou sezonu strávil v americké juniorské lize, kde za celek Lincoln Stars odchytal 32 zápasů s úspěšností zákroků 92,5%.

V Benátkách bude usilovat o svou šanci také Matěj Žajdlík, který na svůj debut v seniorském týmu čeká. Loni usedl na lavičku Benátek ve 2. kole, do hry se však nedostal. Uplynulý ročník totiž odchytal v liberecké dvacítce, kde se mezi tři tyče postavil ve 33 zápasech. Úspěšnost jeho zákroků byla 89,8%.

Obranné řady rovněž přivítají nové mladé posily. Hned tři ze čtyř mají v kolonce „věk“ uvedenou osmnáctku a nadcházející ročník pro ně bude první příležitostí, kdy mohou okusit seniorský hokej. Z Liberce přichází Vratislav Kunst, který v uplynulé sezoně naskakoval jak za libereckou osmnáctku, tak dvacítku. V mladší z obou kategorií si udržel průměr bodu na utkání (14 zápasů, 14 bodů (4+10)), ve dvacítce si připsal osm bodů (2+6). Z tygří smečky do dvaceti let se k benáteckým spoluhráčům připojí také jeho parťák Ivan Korecký, jehož zdobí devět bodů (5+4) ze 40 zápasů.

Osmnáctileté zástupce Tygrů doplní i Vítek Turský (na snímku), bodově nejúspěšnější z trojice. I on rozdělil své zápasové vytížení mezi dvě juniorské kategorie a celkově nasbíral 29 bodů (13+16). Na zkoušku k týmu trenéra Kudrny přichází také dvacetiletý slovenský zadák Patrik Maier, držitel ocenění pro nejvíce bodujícího obránce v sezoně 12/13.

V útoku se prozatím počítá s hokejisty, kteří se představili divákům v uplynulém ročníku. Útočně laděné nováčky najdeme na soupisce Středočechů nyní jen dva. Prvním je osmnáctiletý Jiří Průžek (na snímku), jenž rovněž patří k liberecké dvacítce, kde zaznamenal 39 kanadských bodů (22+17) ve 36 zápasech. Byl tak nejproduktivnějším hráčem svého celku.

Se zkušenostmi z WSM ligy přichází do Benátek útočník Radek Veselý, který v loňské sezoně oblékl dres hned několika týmů. Osm zápasů odehrál za Trhače Kadaň, jedenadvacetkrát vypomohl Mostu a zakusil rovněž atmosféru české nejvyšší soutěže, když se jedenkrát dostal do sestavy Litvínova. Loňský ročník byl pro Veselého také ve znamení zahraničního angažmá v podobě devíti duelů ve finské lize.

Nová sezona přivítá ale i staronové tváře. Do defenzivních řad se po roční štaci ve Vrchlabí vrací Adam Jandejsek. Ve své poslední benátecké sezoně (2015/2016) odehrál dvacet zápasů a zaznamenal dva kanadské body. V uplynulém ročníku se mu ve třetí nejvyšší soutěži v dresu Vrchlabí dařilo více. Ve 46 dueleech si do statistik připsal 20 bodů (8+12).

Od roku 2012 mohli benátečtí příznivci vídat na ledové ploše Matěje Psotu, jenž poslední dvě sezony strávil v kádru Horácké Slavie Třebíč, kde se loni umístil na sedmém místě mezi nejproduktivnějšími útočníky. Jeho bilance? 47 zápasů, 19 bodů (8+11).

Po velmi vydařené sezoně, strávené ve slovenském týmu HK Michalovice, míří do Benátek také Zdeněk Král. V základní části nasbíral 47 bodů (9+38) a rovněž v play-off si udržel svou výkonnost a ze sedmi duelů přidal šest bodů (1+5).

Všem hokejistům přejeme úspěšnou přípravu a ještě lepší sezonu 2017/2018.

Další články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.


28.12.2023

Plíšek do Hronova

Dvacetiletý útočník Jindřich Plíšek opouští Benátky nad Jizerou, bylo mu ukončeno hostování z Mladé Boleslavi. Jeho novým působištěm se stal tým HC Wikov Hronov, kde sehrál již domácí utkání s pražskou Kobrou. V letošní sezóně v benáteckém dresu Plíšek sehrál 12 zápasů s bilancí 0+1.