2. 8. 2017 | Věra Novotná

Benátečtí vstoupí do přípravy dvojzápasem se Slavií

Hokejisté Benátek nad Jizerou odstartují svou přípravu před sezonou 2017/2018. Čeká je dvojzápas s celkem HC Slavia Praha. První utkání, které se odehraje na ledě Pražanů, je naplánováno na zítřek 3. srpna od 17:30 hodin. Na odvetu u řeky Jizery budou moci fanoušci zavítat 8. srpna v 18:00. Pojďme si v následujících řádcích shrnout uplynulou sezonu našeho prvního soupeře v přípravě. Podrobnou textovou reportáž můžete sledovat na webu onlajny.com.

Základní část byla i přes nervozitu úspěšně zakončena

Od začátku ligového ročníku bylo mnoho zpráv o situaci kolem klubových sponzorů. Slavia poté oznámila přehodnocení svých ambicí a začala stabilizovat svou ekonomickou stránku. Tato reorganizace se projevila odchodem hráčů a vše vyústilo i v nenastoupení A-týmu k utkání s Prostějovem. Jestřábům se nakonec postavili junioři a body zůstaly v Prostějově.

I přes odchod jmen jako je Alexandr Hylák, Roman Chlouba, Milan Mikulík nebo Tomáš Jiránek se Slavia nakonec z této krize dostala a postupně se vyšplhala na čtvrtou příčku. Jediné, co mohlo Pražany mrzet, byla střelecká mizérie. Za základní část dostali do branky soupeře 128 branek (avšak Benátečtí na tom byli z účastníků play-off ještě hůře). Nejlepší střelec týmu, Jakub Šafránek, se mohl pochlubit 17 góly.

Co se týmových statistik v základní části sezony týká, mohla se Slavia pyšnit tím, že soupeřům nenabízela přesilové hry, neboť odehrála nejméně oslabení (187) z celé čtrnáctky účastníků. S úspěšností jejich ubránění to však již tak růžové nebylo. V této statistice patřila Slavii předposlední příčka s čísly 78,07%.

Sezona pro Slavii skončila v semifinále play-off. Po bezchybném výkonu proti Třebíči čekaly na Pražany hladové České Budějovice, které povolily svému soupeři pouze jeden vyhraný zápas. I po prohrané sérii 1:4, ale Slavia mohla označit sezonu za úspěšnou a směle střádat plány pro sezonu nadcházející.

Nové tváře zazářily

Jasnou posilou byl brankář Dominik Frodl, jenž nabízenou šanci v pražském klubu chytil za ten správný konec. Jedenadvacetiletý gólman naskočil do osmadvaceti zápasů, v nichž odcházel jako poražený jen osmkrát. Svůj výkon podtrhl dvěma čistými konty a úspěšností zákroků 94,21%. Svou formu neztratil ani v play-off, kdy se mu vydařila skvěle série proti Třebíči, v níž inkasoval pouze čtyřikrát.

Svou premiéru v sešívaném dresu si odbyl v minulém ročníku také Jan Holý, jehož konto zdobilo 13 bodů (5+8) ze 39 zápasů.

Do kádru Slavie se ale vrátila dvě známá jména, která výrazně pomohla k postupu do play-off . Dres Mostu svlékl Jan Novák, kterému evidentně pražský led vlil novou krev do žil. V sešívaném dresu nasbíral 17 bodů (3+14) ve 34 zápasech (v Mostě si v 16 duelech připsal body dva). K týmu se připojil i obránce Pavel Kolařík, jenž působil v druholigové Kobře.

Na novou sezonu trénuje i Jiří Drtina, který byl u druhého mistrovského titulu klubu. Nyní je tedy po sedmi letech znovu na místě činu. A čím může pomoci? „Týmu můžu přinést nějaké ty zkušenosti. Je těžké to takhle říct. Až sezona ukáže, jak se mi bude dařit a jakou budu mít pozici v mužstvu. Od toho se to bude odvíjet,“ řekl pro klubové stránky Slavie.

Vzájemné zápasy

V minulé sezoně se Benáteckým proti Slavii nedařilo. Ve vzájemné sérii prohrála 1:3 na zápasy.

2. kolo - HC Benátky nad Jizerou vs. HC Slavia Praha 2:3pp

Branky a nahrávky: 12. Ďurač (Kočí, Hrabík), 32. Víšek (J. Mikyska) – 48. Jiránek (Markovič), 57. Chlouba (Tuominen, Dušek), 65. Šafránek (Dragoun).

15.kolo - HC Slavia Praha vs. HC Benátky nad Jizerou 0:3

Branky a nahrávky: 4. Volf (Hrníčko, Janele), 13. A. Dlouhý (Víšek, Mikyska), 58. Plodek (Volf).

28.kolo - HC Benátky nad Jizerou vs. HC Slavia Praha 3:6

Branky a nahrávky: 14. J. Mikyska (Pyrochta, Chlapík), 18. Pyrochta (Vrbata, J. Mikyska), 32. J. Mikyska (Vrbata) – 4. Rys (Jankovský), 5. Jankovský (Šagát, Knot), 34. Jankovský (Šafránek, Šagát), 47. Schleiss (Kubica, J. Novák), 55. Dušek, 60. Šagát (Holý).

41.kolo - HC Slavia Praha vs. HC Benátky nad Jizerou 2:1

Branky a nahrávky: 3. Pohl (Šafránek, Jankovský), 33. Kubica (Šafránek, J. Novák) – 58. D. Špaček (Chrtek, Hrabík).

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.


28.12.2023

Plíšek do Hronova

Dvacetiletý útočník Jindřich Plíšek opouští Benátky nad Jizerou, bylo mu ukončeno hostování z Mladé Boleslavi. Jeho novým působištěm se stal tým HC Wikov Hronov, kde sehrál již domácí utkání s pražskou Kobrou. V letošní sezóně v benáteckém dresu Plíšek sehrál 12 zápasů s bilancí 0+1.