9. 8. 2017 | Věra Novotná

Céčko? To je jen kvůli kase, smál se Dominik Hrníčko

K odvetnému duelu s týmem HC Slavia Praha nastoupili benátečtí hokejisté 8. srpna. Fanoušci, kteří si našli cestu do ledového stánku u řeky Jizery, viděli velmi pohledný zápas plní nasazení, akce a nemalého počtu šancí. Nic nenasvědčovalo tomu, že by se odehrával přípravný zápas, bruslilo se na plné obrátky, bojovalo se o každičký centimetr ledu… Jako první šli do vedení domácí zásluhou Dominika Hrníčka, který byl tak aktérem prvního domácího rozhovoru nové sezony. Po šedesáti minutách se z vítězství radovali Pražané, Benátečtí však nemuseli smutnit, se svou předvedenou hrou mohli být spokojeni.

I přes nepříznivý výsledek byla celá kabina s druhým odehraným duelem proti Pražanům spokojená. „Začali jsme dobře, zápas se nevyvíjel vůbec špatně. Určitě to bylo lepší než na Slavii,“ řekl Dominik a podotkl, že se zápasy lišily rovněž prostředím. Když vezmu třeba led, tak je tady v Benátkách úplně jiný. Přitom je tady čtyři dny,“ vyzdvihl kvalitu hrací plochy, která přispěla atraktivnosti hry.

Právě hráč s číslem 59 na zádech rozjásal dorazivší benátecké příznivce hned ve čtvrté minutě první třetiny. Z tribuny to vypadalo jako využití nepřehledné situace, bylo to tak snadné, jak se to některým na tribunách jevilo? „Snadná práce to není nikdy. Vráťa Kunst hezky nahrál Čahimu a ten mi dal žábu přes hokejku. Já už jsem jenom mířil pod vyrážečku. Naštěstí to vyšlo,“ osvětlil celou situaci okolo úvodní branky její autor.

Na dresu Dominika pro druhý přípravný zápas přibylo i kapitánské „C“, které hledá svého majitele poté, co odešel dlouholetý tahoun benátecké kabiny Jan Plodek. Jak sám Dominik ale potvrdil, jemu tato role souzená zřejmě nebude. „To vůbec. Céčko se střídá, hlavně kvůli kase. Tam jsou zkušenější hráči, a my sami o nich víme,“ směje se.

Kromě doplňku na dresu nás rovněž zajímal Hrníčkův názor na nové mladé posily. Podle jedenadvacetiletého útočníka jsou velkým příslibem do nadcházející sezony hlavně proto, že už se s většinou týmu potkali. „Oni už s námi trénovali loni, když někdo vypadl, takže se známe. Kluci vypadají dobře, jsou šikovní, dobře bruslí. Snad to bude naše silná stránka,“ doufá.

Jak tedy zhodnotit závěrem druhý duel s pražskou Slavií? „Dělali jsme to, co jsme si řekli. Lítali jsme, vyhrávali jsme souboje, ubránili jsme oslabení,“ našel klady na benátecké hře Hrníčko, ale přidal i jednu stinnou stránku. „Jediná škoda je, že jsme nevyužili přesilovku 5 na 3.“

Stavět však na předvedeném výkonu svěřenci trenéra Kudrny rozhodně mohou. „Pokud budeme plnit to, co si řekneme dvacet minut, vyhrajeme dvacet minut. Když to budeme plnit šedesát, tak prostě ten zápas vyhrajeme. Pokud by dnes nerozhodl třetí gól, mohli jsme to být my, kdo zvítězil. Znovu se připravíme a v Litoměřicích už snad vyhrajeme,“ věří Dominik Hrníčko.

FOTO: Zdeněk Langšádl – PPNA.cz

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.


28.12.2023

Plíšek do Hronova

Dvacetiletý útočník Jindřich Plíšek opouští Benátky nad Jizerou, bylo mu ukončeno hostování z Mladé Boleslavi. Jeho novým působištěm se stal tým HC Wikov Hronov, kde sehrál již domácí utkání s pražskou Kobrou. V letošní sezóně v benáteckém dresu Plíšek sehrál 12 zápasů s bilancí 0+1.