14. 8. 2017 | Věra Novotná

Do Benátek přijede Slovan, bude pokračovat série plná nastavení?

Příprava se rozjela na plné obrátky na všech stadionech a hokejisty kolem trenéra Jiřího Kudrny čeká další měření sil. Po úspěšném tažení v Litoměřicích se pokusí na tento zápas navázat před domácími fanoušky. Soupeřem jim bude tým HC Slovan Ústí nad Labem, účastník loňského play-off.

Přijďte podpořit Benátky na domácí stadion! Úvodní buly bude vhozeno 15. srpna v 18:00. Pokud nebudete přímo na ochozech zimního stadionu, můžete souboj sledovat prostřednictvím serveru onlajny.com.

Rychlý konec Ústí v play-off

Vstup do sezony se týmu z Ústí nad Labem povedl, z devíti duelů prohrál pouze třikrát a to v rozmezí 3. – 5. kola, kdy nestačil na Frýdek-Místek (6:7), Litoměřice (4:5) a Přerov (2:3pp). Byly to hořké porážky, soupeřům zajišťovaly body poslední třetiny nebo nastavený čas. Následně přišly horší i lepší časy a vše tak skončilo šestou příčkou zajišťující přímý postup do čtvrtfinále play-off. Soupeřem pro Ústí byli kladenští Rytíři!

Slovan mohl být s přiřknutým soupeřem spokojený. O rok dříve se potkali ve stejné fázi soutěže a Rytíři se v tu dobu pyšnili titulem „vítěz základní části“. Hráči Ústí ale nic nevzdali a v šestém utkání zvítězili v prodloužení 4:3 a mířili do semifinále…Vzpomínat tak mohli na mnohé, Kladno naopak toužilo po pomstě.

Někteří, kteří v době vyřazení Kladna oblékali dres Slovanu, nastoupili ve čtvrtfinále sezony 2016/2017 na opačné straně kluziště. V kladenských barvách se představili ex-ústečtí David Tůma, Petr Tenkrát a Jan Kloz. Vzájemné zápasy obou týmů napovídaly, že Slovan nemá znovu vůbec lehkou pozici. V sezoně dokázal Kladno porazit jen jedinkrát. Rytíři tentokrát ve čtvrtfinále nezaváhali, přejeli svého soupeře 4:0 na zápasy a zamířili do semifinále.

Slovan obměnil kádr

Již před začátkem ročníku 2017/2018 Ústí předeslalo snížení svého rozpočtu. „Do nové sezóny vstupujeme s nižším rozpočtem, než byl letos, ale každopádně soutěž přihlásíme a odehrajeme. Hráči, realizační tým a management se museli uskromnit, ale většina situaci pochopila a klubu vyšla vstříc. Sezóna je nesestupová a příležitost dostanou hlavně mladí hráči, což je i zájem ČSLH,“ uvedl pro klubový web ekonomický jednatel klubu Ing. Jiří Zdvořáček.

Tým se rozloučil hned s několika hráči, mezi nimiž byli Kasík, Přindiš, Dalecký, Moučka, Málek, Komárek nebo Moskal. Zároveň však klub avizoval navázání spolupráce s Mladou Boleslavi, která by do týmu mohla poslat celou jednu pětku, jak řekl pro server hokej.cz sportovní manažer Mladé Boleslavi Luděk Bukač. Vladimír Evan, sportovní ředitel ústeckého klubu však doplnil: „Mladá Boleslav se stane naším partnerem, nikoliv však farmou.“

Jednou z posil je i útočník Pavel Smolka, jenž do Ústí zamířil z druholigového Mostu. Pětadvacetiletý forward v dresu Mostu odehrál posledních pět sezon a v té poslední si připsal 27 kanadských bodů (17+10) v 54 utkáních.

Jak tedy vypadá aktuální soupiska Slovanu?

Brankáři: Jakub Soukup, Martin Volke, Jan Dlouhý.

Obránci: Martin Vágner, Patrik Husák, Vladimír Brož, Marek Macek, Martin Zdvořáček, Patrik Balcar, Jan Hucek.

Útočníci: Jaroslav Roubík, Pavel Smolka, Daniel Vrdlovec, Antonín Melka, David Merta, Ladislav Gengel, Roman Navarra, Martin Mical, Famil Amirov, Ondřej Kopta, Jakub Loukota.

Vzájemné zápasy

Duely mezi Benátkami a Slovanem byly v minulé sezoně vždy ukončeny v prodloužení nebo samostatných nájezdech. Bude tato tradice pokračovat i přípravě potažmo sezoně nadcházející? To se dozvíme již brzy! V minulém ročníku rovněž platilo pravidlo, že se z vítězství radoval vždy hostující celek, celkově tedy byla série vyrovnaná 2:2 na zápasy.

8. kolo

HC Benátky nad Jizerou vs. HC Slovan Ústí nad Labem 3:4sn

Branky a nahrávky: 35. J. Mikyska (Pyrochta), 51. Hrníčko (Lakatoš, Prokeš), 57. Ordoš (Krejčí, Lakatoš) – 40. Gengel (Melka, Přindiš), 42. Merta (Z. Doležal, M. Vágner), 45. Gengel (Moučka), rozh. náj. Poulíček.

21. kolo

HC Benátky nad Jizerou vs. HC Slovan Ústí nad Labem 3:4pp

Branky a nahrávky: 6. A. Dlouhý (Volf, Chlapík), 43. Chlapík (Štich, Volf), 56. Kočí (Plodek, A. Dlouhý) – 15. Markulinec (Zajíc, Moučka), 22. Bernad (Dalecký, Loskot), 30. Melka (Moučka), 62. Vl. Brož (J. Kloz, M. Vágner).

34. kolo

HC Slovan Ústí nad Labem vs. HC Benátky nad Jizerou 3:4pp

Branky a nahrávky: 18. Melka (Roubík, Bernad), 26. Melka (Roubík, M. Vágner), 44. Vl. Brož (Z. Doležal, Vrdlovec) – 20. Víšek (Pyrochta, Ordoš), 23. Orsava (Pospíšil), 23. Víšek (Havel), 64. Orsava (Pospíšil).

47. kolo

HC Slovan Ústí nad Labem vs. HC Benátky nad Jizerou 0:1pp

Branky a nahrávky: 61. Pospíšil (J. Mikyska).

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.


28.12.2023

Plíšek do Hronova

Dvacetiletý útočník Jindřich Plíšek opouští Benátky nad Jizerou, bylo mu ukončeno hostování z Mladé Boleslavi. Jeho novým působištěm se stal tým HC Wikov Hronov, kde sehrál již domácí utkání s pražskou Kobrou. V letošní sezóně v benáteckém dresu Plíšek sehrál 12 zápasů s bilancí 0+1.