21. 8. 2017 | Věra Novotná

Prodlouží Benátečtí vítěznou sérii? V úterý zavítají do Kadaně!

Benátecké hokejisty čeká v úterý 22. srpna předposlední venkovní zápas v rámci přípravy. Po úspěšné rakouské misi zavítají na led celku SK Trhači Kadaň, jemuž se v přípravě zatím nedaří. Ze šesti odehraných duelů se Trhačům podařilo zvítězit pouze dvakrát. Zda Benátečtí prodlouží svou neporazitelnost, můžete sledovat prostřednictvím textové reportáže. Úvodní buly bude vhozeno v 18:00.

Trhači nezačali minulou sezonu dobře

Říká se, že máte o starost méně, pokud dobře vstoupíte do sezony. Trhači se však v úvodu ročníku trápili a museli si připadat jako na horské dráze. Celkem pravidelně střídali vítězství s porážkami a v konečném součtu zaznamenali v prvních čtrnácti zápasech jen deset bodů. Jednu z nejvýraznějších porážek v první části soutěže obdrželi Trhači právě od benáteckých hokejistů, kteří před domácím publikem rozstříleli svého soupeře 8:3. O gól více dokázali do kadaňské branky vsítit hokejisté Ústí nad Labem. Brusle tlačily Kadaň především na kluzištích soupeřů, odkud dokázala za sezonu přivézt pouze pět výher.

V průběhu sezony se do organizace Trhačů dostal bitkař Patrik Moisio z Finska, od něhož ale fanoušci i trenéři očekávali více. V dresu Kadaně se představil pouze ve třech utkání s celkovou bilancí 0+1. Ani angažmá Jana Bergera nemělo u Trhačů dlouhého trvání. Do Kadaně přišel Berger z Litoměřic a ve svém novém působišti nastoupil k deseti utkáním, během nichž dosáhl na jediný kanadský bod.

Dvaapadesátému kolu odzvonilo a Kadaň se v tu chvíli nacházela na 13. příčce, kde byla odsouzená pouze k bojům ve skupině o záchranu. Nakonec mělo vše pro Trhače dobrý konec a tak se Severočeši mohli těšit na kulatou dvacátou sezonu v první lize.

Do jubilejní 20. sezony s novým realizačním týmem a bez Kůse

Jak na postu hlavního trenéra, tak na místě jeho asistenta, budeme na lavičce Trhačů vídat nové tváře. Josef Beck se vrátil do Chomutova k juniorské skupině a odešel rovněž i Beckův asistent Josef Dušek. Novou dvojicí je Robert Kaše, jehož asistentem bude Kamil Koláček. Oba již v realizačním týmu Trhačů působili v dřívějších dobách.

Bohužel pro Kadaň, kvůli sestupu Karlových Varů nemůže v nové sezoně spoléhat na tuto spolupráci a i kvůli tomu se kádr výrazně omladil. Stále však není konečný, jak potvrdil pro klubový web Kamil Koláček, asistent trenéra. „Později se připojí z Chomutova zhruba jedna pětka, která vypadne. Čekáme také na jedno jméno úplně odjinud.“

Na koho se Severočeši nemohou v novém ročníku spoléhat, to je loňská opora týmu, Jaroslav Kůs, jenž byl v uplynulém ročníku tím nejproduktivnějším. Sedmadvacetiletý útočník se k Trhačům vrátil po strávené sezoně v Karlových Varech a ovládl klubové statistiky. Se 42 body (10+32) za sebou nechal všechny své spoluhráče. Jeho místo by v novém ročníku mohl zaujmout Jakub Trefný, který opanoval statistiky +/-, byl druhým nejlepším nahrávačem a nejlépe bodujícím obráncem.

Aktuální soupiska týmu SK Trhači Kadaň:

Brankáři: Tadeáš Dvořák, Michal Danylec.

Obránci: Lukáš Blaha, Václav Cestr, Robert Černý, Marcel Hlaváček, Patrik Lidák, Jukub Trefný.

Útočníci: Tomáš Adámek, Roman Chlouba, Jakub Chrpa, Dávid Kohút, Vojtěch Krejčiřík, Aleš Macháček, Jan Müller, Josef Rindoš, Tom Ringler, Martin Strunz, Martin Tůma, Jiří Tupý, František Wágner.

Vzájemné zápasy

Vzájemná bilance minulé sezony byla nakloněna Středočechům. Ti dovolili Trhačům pouze jedinou výhru. Z celkových 12 možných bodů tak na konto Benátek putovalo 9.

6. kolo
HC Benátky nad Jizerou vs. SK Trhači Kadaň 8:3

Branky a nahrávky: 1. Krejčí (Plodek, Prokeš), 5. Černoch (Kočí, Lakatoš), 10. J. Havel (Janele, Havlín), 20. Lakatoš (Černoch, Hrabík), 29. J. Mikyska (Hrníčko, Krejčí), 30. Lakatoš (Černoch, Hrabík), 30. J. Havel, 40. Janele (Ďurač) – 10. Kůs (Hejcman, Chrpa), 44. J. Tomeček (O. Beránek), 55. Hlava (Šťovíček, D. Šimek).

19. kolo
SK Trhači Kadaň vs. HC Benátky nad Jizerou 4:2

Branky a nahrávky: 10. L. Vrána (O. Beránek), 11. Chalupa (Hlava), 40. Račuk (Hejcman), 60. Hejcman – 6. D. Špaček, 43. Plodek (D. Špaček).

32. kolo
HC Benátky nad Jizerou vs. SK Trhači Kadaň 4:2

Branky a nahrávky: 17. A. Dlouhý (J. Mikyska), 41. Husa (Kolmann, J. Mikyska), 49. Husa, 60. A. Dlouhý (Hrníčko) – 8. Hlava (Kůs), 51. R. Havel (Hejcman, Kůs).

45. kolo
SK Trhači Kadaň vs.HC Benátky nad Jizerou 3:4

Branky a nahrávky: 14. Slavíček (R. Havel, Chrpa), 15. Ringler (Chalupa), 47. Kaše (Chlouba, R. Havel) – 6. Prokeš (Hrabík, Černoch), 39. Chrtek (Plutnar, Hrníčko), 47. Volf (Dlouhý), 53. D. Špaček (Černoch, Jandus).

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!