6. 2. 2018 | Věra Novotná

Chceme sesadit Benátky, zní z Kadaně

Benátečtí tentokrát zamíří na led celku SK Trhači Kadaň, kterému, stejně jako Benátkám nad Jizerou, pomalu končí sezona. Trhači v posledním duelu zlomili svou sérii sedmi porážek v řadě a připsali si bod za prohru 2:3 v prodloužení proti Prostějovu. Benátečtí v minulém kole podlehli po nevydařené třetí třetině Kladnu 2:7. Jak dopadne souboj s Trhači, kteří jako cíl do konce sezony vyhlásili útok na sesazení Benátek ze 13. pozice? To se dozvíme ve středu 7. ledna. Úvodní buly bude vhozeno v 18:00. Vše podstatné poté přinese server onlajny.com.

Trhačům se stále nedaří

V novém roce přidali Trhači z Kadaně na své konto pouze dvě vítězství. Nejprve před domácími fanoušky porazili Třebíč poměrem 3:2 a o dvě kola později odjížděli se třemi body z Ústí nad Labem, které přehráli 3:1. Následovala sedmi zápasová šňůra bez bodu, kterou utnuli hráči Kadaně až v minulém kole, kdy podlehli Prostějovu 3:2 v prodloužení.

Poslední zápas Trhačů Kadaň

SK Trhači Kadaň vs. LHK Jestřábi Prostějov 2:3pp (1:1, 0:0, 1:1 – 0:1)

Branky a nahrávky: 18. Tůma (Müller, Rindoš), 46. Chrpa (Szathmáry) – 3. Nouza (Žovinec, Mikliš), 45. Rašner (Rudovský), 62. Divíšek (Rudovský, Drtina).

Sestava Trhačů: Dvořák – Trefný, Buchtela, Blaha, Šefl, Szathmáry, Kadeřávek, Hlaváček – Krejčiřík, Kůs, Wágner – Chrpa, Havlíček, Dufek – Tůma, Rindoš, Müller – Hejcman, Rezek.

Poslední zápas Trhačů Kadaň

Po odchodu Zdeňka Krále do Prostějova nenalezneme zástupce Benátek v nejlepší třicítce ligové produktivity. Stejně tak tam chybí zástupci kadaňských Trhačů. Produktivitu Kadaně vede s 20 body Darek Hajcman. S osmi brankami a dvanácti asistencemi ale není ani nejlepším střelcem, ani nejčastějším asistentem Trhačů.

O góly se stará Nicolas Hlava, jenž se trefil v předchozích zápasech desetkrát. Kromě tohoto prvenství je rovněž nejčastěji střílejícím Trhačem. Co se přihrávek týká, tak o ty se stará Jakub Trefný. Na svém kontě jich má třináct.

Tváří v tvář

Vzájemné zápasy

Co říká o zápase Ladislav Bittner?

„Nebude to jednoduchý zápas, v Kadani je malé hřiště, takže nás čeká fyzicky náročný hokej, plný soubojů. Důležité bude, abychom se nenechali vylučovat. Musíme hrát disciplinovaně celých šedesát minut. Klíčovým bude tlak do brány a častá střelba.“

Ve vzájemné mini-sérii mají lepší postavení hráči Benátek nad Jizerou, kteří zvítězili ve dvou ze tří dosavadních vzájemných střetnutí. Kadaň uspěla pouze v prvním souboji, kdy z Benátek odvážela tři body za vítězství 5:3. V odvetném zápase loupili Benátečtí, kteří Trhače porazili 4:2 a z vítězství se radovali i v zápase posledním. Domácím vítězstvím v poměru 7:3 přetrhli tehdy dlouhou sérii zápasů bez vítězství.

Poslední vzájemný zápas

HC Benátky nad Jizerou vs. SK Trhači Kadaň 7:3 (2:1, 2:0, 3:2)

Branky a nahrávky: 1. Jeník (Z. Král, Chrtek), 16. Z. Král (Jeník, Chrtek), 24. Niko (Jeník, Chrtek), 24. Hrníčko (Bittner, Kunst), 56. Z. Král (Jan Bednář, Jeník), 57. R. Veselý (Bělohorský, Niko), 60. Z. Král (Chrtek, Niko) – 10. Havlíček (Hejcman, Szathmáry), 47. Chlán, 49. Rindoš (Wágner, Tupý).

Sestava Benátek: Stezka (Žajdlík) – Havlín, Husa, Kunst, Jan Bednář, Niko, Mirochnikov, T. Hanousek – Jeník, Chrtek, Z. Král – Psota, Bittner, Hrníčko – R. Veselý, Kuťák, Bělohorský – Nezbeda, Wiencek.

Sestava Kadaně: Tadeáš Dvořák (Spěšný) – R. Černý, Trefný, Šefl, Blaha, Szathmáry, Kadeřávek, Cestr, Šesták – O. Procházka, Hejcman, Krejčiřík – Macháček, Havlíček, Chrpa – Wágner, Rindoš, Tupý – Tůma, Chlán.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!