8. 4. 2008 | Mirek Ondra, Tomáš Nejedlo

Na další utkání kvalifikace míří Benátečtí do Chrudimi

Benátečtí hokejisté jedou ve středu na svůj třetí zápas baráže o první ligu na led již jistého postupijícího. Je jím HC Chrudim, která ze tří utkání ztratila pouze bod v Benátkách a jako první si zajistila účast v I. lize. Hokejisté z Benátek mají shodný počet bodú s Technikou Brno a před rozhodujícím pátečním vzájemným duelem si mohou vytvořit mírný náskok na svého soupeře z Moravy.

Pro fanoušky benáteckého hokeje bude do Chrudimi připraven autobus s odjezdem v 15:45 z Bursy. Pojeďte podpořit benátecké hokejisty na zápas slibující výborný hokej.

Kvalifikace ve zkratce

Chrudimští vstoupili do kvalifikace výhrou 5:1 na domácím ledě proti Technice Brno. V druhém zápase v Benátkách to však tak lehké neměli, se štěstím dokázali v prodloužení urvat výhru 4:3. V Brně tak Chrudim mohla v případě výhry slavit postup do 1.ligy, což se jíá nakonec podařilo. Lehké to však vůbec neměla, dokázala ale otočit výsledek z 1:3 až na 4:3 a mohutně mohla začít slavit.

Představení soupeře

V brance o své teplé místo svedli boj Emil Hrazdíra a Martin Němec. Roli jednička nakonec zastupuje o něco zkušenější Hrazídra, který chytal v minulosti 1.ligu v Prostějově. V obraně se prosazují Michal Šafařík, jenž dřívě nastupoval ve Vsetíně, dále Petr Doseděl, který hrával první ligu za Olomouc a v dresu Hanáků pamatuje i slavnou baráž ze sezóny 2002/2003. V polsedních zápasech se daří i někdejšímu zadákovi Vsetína Petru Suchému. V průběhu sezóny přišel do týmu vrchlabský Tomáš Vyskočil, jenž v minulosti oblékal právě benátecký dres. V útoku mají Chrudimští doslova přetlak zkušených hráčů, jmenovitě to jsou například Marek Zadina (Pardubice, Třinec nebo Litvínov), David Pospíšil (na obrázku)(Pardubice, Plzeň), Jaroslav Buchal (Litvínov, Karlovy Vary), Stanislav Stavenský (Litvínov), Zdeněk Žák (Litvínov), Petr Bělohlávek (Znojmo). V závorkách jsou uvedeny extraligové kluby v nichž uvedení hráči v minulosti hráli. Mladší generaci zastupuje i kanonýr Lukáš Valko. Největším protivníkem pro Benátky je bezesporu Lukáš Král, který se v rozhovoru pro chrudimský web nechal slyšet, že pro neúspěch a nepostup Benátek do 1.ligy udělá opravdu všechno!

Sestavy obou celků z minulého utkání

HC Chrudim v zápase na Technice Brno: Hrazdíra (Němec) – Vyskočil, Klaus, Fejgl, Šafařík, Suchý, Mainer, Kuncl – Valko, Král, Žák – Stavenský, Šeda, Horák – Zadina, Beránek, Pospíšil – Polák, Buchal, Bělohlávek
HC Benátky nad Jizerou v utkání na Technice Brno: Barek (Hanousek) - Beránek, Tondr, Nedbal, Gajda, Cunik, Svoboda, Ton, Protivný - Zajíček, Rod, Jakeš, Skořepa, Malý, Stehno, Mácha, Kadeřábek, Weiss, Kristek, Švagrovský, Mrňa

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!