6. 8. 2010 | Tomáš Nejedlo

Benátky odčinily v Hradci Králové domácí porážku

přát., pátek 6. 8. 2010
Hr.Králové - Benátky n.J. HKR - BEN
Druhý přípravný zápas zavedl benátecké hokejisty na led svého prvoligového soupeře z Hradce Králové. Na východ Čech odcestovala značně okleštěná sestava Benátek, na ledě se představily jen tři útočné formace. Navíc již po pár minutách hry musel odstoupit také zraněný kapitán Skořepa. Ani Hradec Králové nenastoupil v nejsilnějším složení. Trenérské duo Mička a Slabý dalo šanci především mladým hráčům, kteří určitě nezklamali. Výsledkem vyrovnaného utkání nakonec byla těsná výhra Středočechů v poměru 3:2, když rozdílovou branku vstřelil Kopic. Další mač Benátky sehrají v úterý. Na domácím ledě přivítají nováčka z Litoměřic.
Hr.Králové: Mahdal - Táborský, Klement, Karlík, Hendrich, Čáp, Popler - Světlík, Půlpán, Šejnoha, Hruška Ondřej, Janecký, Březina, Berger, Chipaux, Macháň, Stehno, Valášek, Filip, Ježek
Benátky n.J.: Nedvídek (32. Stejskal) - Drábek, Hobza, Mrkvička, Hrach, Pavlů, Müller, Hataš, Tondr - Kopic, Klimt, Krejčík, Hudíček, Skořepa, Weiss, Klíma, Liška, Nevyhoštěný.
Branky a nahrávky: 11. Valášek (Ježek, Filip), 20. Berger (Janecký, Popler) - 13. Pavlů (Weiss), 22. Nevyhoštěný (Klíma, Tondr), 43. Kopic (Klimt). Rozhodčí: Martínek - Brandejs, Průcha. Vyloučení: 3:6. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 350.

Komentář

Úvod utkání se nesl v bojovném duchu, omlazený hradecký kádr se dostával do šancí především po rychlých kombinačních akcích. A po jedné z nich se také dostal do vedení. V loňské sezóně ještě kolínský junior Ježek našel najetého Milana Valáška, jenž trefil naprosto přesně levý horní roh Nedvídkovy branky - 1:0. Benáteckým na vyrovnání stačily necelé dvě minuty. Od modré střílel Michal Pavlů, před gólmanem Mahdalem clonilo hned několik hráčů, a proto nahození skončilo v brance - 1:1. V závěru první části se Hradec dostal velice šťastně do vedení. Po sérii několika odrazů zasunul touš za Nedvídkova záda Jan Berger - 2:1.

Do druhé třetiny již v benáteckém dresu nenastoupil kapitán Josef Skořepa, jenž zbytek utkání sledoval s bolestivě nastřeleným kotníkem pouze v civilu. Po dvou minutách hry už ale bylo vyrovnáno. Benátečtí zapnuli na vyšší obrátky a Martin Tondr, který byl vysunut do útoku, obtočením kolem protihráče a následným odrazem puku, vybídl ke skórování Michala Nevyhoštěného. Ten tuto nabídku beze zbytku využil, když poslal puk přesně pod víko - 2:2. V polovině utkání došlo ke střídání. Michala Nedvídka v brance nahradil Jiří Stejskal, který předvedl kvalitní výkon a po zbytek mače již neinkasoval.

Třetí třetina přinesla jedinou branku, o kterou se ve 43. minutě postaraly Benátky. Nová akvizice z Komety Brno Tomáš Klimt střílel a Miroslav Kopic lehce tečoval. Puk nešťastně propadl Michalu Mahdalovi až do sítě - 2:3. Domácí se ale s tímto výsledkem nechtěli smířit a Stejskal musel v krátkém sledu po sobě likvidovat hned dva samostatné nájezdy! Nejprve si na něm zuby vylámal jeho bývalý spoluhráč právě z Benátek Ondřej Hruška a chvíli po něm také Jan Berger. Benátky kontrovaly těsně před koncem, když Lišku v nájezdu vychytal Mahdal. Víc už se nestalo, a Benátky tak slavily první výhru v přípravě.

Ohlasy trenérů

Jiří Slabý, trenér Hradce Králové
"Přípravné utkání svůj účel splnilo. Dali jsme příležitost mladým klukům. Někteří se ukázali v lepším světle, někteří v horším. Bohužel jsme neproměňovali šance. Nakonec jsme prohráli brankou, která byla laciná, ale to k hokeji patří."

Luděk Škaloud, asistent trenéra Benátek nad Jizerou
"Zápas nesl znaky utkání ze začátku sezóny. Potýkali jsme se spoustou chyb v obranné činnosti a malým důrazem útočníků. Vyhráli jsme i díky tomu, že soupeř v závěru neproměnil dvě velké šance. Přesto si myslím, že jsme měli trochu více ze hry. Byli jsme aktivnější, ale hráli jsme jen na tři lajny, tudíž klukům brzy docházely síly. Hra rozhodně nebyla podle našich představ. Byly tam však i dobré momenty, ale také další spousta věcí, na kterých musíme zapracovat."

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.