15. 10. 2011 | Tomáš Nejedlo

Benátky přehrály Rebely rozdílem třídy a jsou čtvrté

13., sobota 15. 10. 2011
Benátky n.J. - Havl.Brod BEN - HBR
První čtvrtinu základní části první hokejové ligy benátečtí hokejisté zakončili domácím duelem s Havlíčkovým Brodem. Hrál se hokej v rychlém tempu a vynikali především domácí hokejisté. Do sítě Jaroslava Suchana nasázeli hned pět puků a zvítězili tedy rozdílem třídy 5:0. Spokojenost u Jizery panuje s postavením v tabulce, kde jsou Středočeši již čtvrtí a mají stejný počet bodů jako druhý Chomutov. A právě Piráty bude družina trenérů Černého, Škalouda a Nečase ve středu hostit na svém ledě.
Benátky n.J.: Blažíček (Stejskal) - Pavlů, Jaroměřský, Říha, Vála, Mrkvička, Ulrych, Pabiška - Kellner, Skořepa, Klimt, Skalický, Král, Jonák, Vařecha, Jech, Kopic, Krejčík, Bortňák, Kica.
Havl.Brod: Suchan (Dolejš) - Morava, Šenkeřík, Poskočil, Koma, Jelínek, Protivný, Sova - Kostourek, Polodna, Švaňhal, Jonáš, Semorád, Knotek, Rytnauer, Zábranský, Meidl, Musil, Štěpánek, Stehlík.
Branky a nahrávky: 16. Jonák (Jaroměřský, Král), 23. Ulrych (Kica, Krejčík), 30. Kica (Krejčík, Bortňák), 38. Skořepa (Jonák, Pavlů), 56. Skořepa (Mrkvička, Král). Rozhodčí: Zubzanda - Gerát, Ondráček. Vyloučení: 2:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 359. Střely na branku: 44:34.

Fotogalerie

Komentář

V benáteckém dresu se poprvé v letošní sezóně objevil vytáhlý slovenský útočník Dalibor Bortňák a ve formaci se svými kolegy Kicou a Krejčíkem patřil k nejlepším hráčů na hrací ploše. Oba týmy se letos vyznačují útočným stylem hokeje, což přesně potvrdily i v sobotním podvečeru na benáteckém ledě. Dokumentuje to také poměr střel na branku, Benátky a Brod totiž dohromady vyprodukovaly 78 ran na gólmany. První velkou šanci zápasu měl havlíčkobrodský Švaňhal, který ač v téměř dvoumetrovém ofsajdu, postupoval sám na Blažíčka. Mladý benátecký gólman si na jeho kličku počkal a udržel bezbrankový stav. Hra se poté střídala před oběma brankami, diváci sledovali svižný hokej, avšak velké šance nepřicházely. V 16. minutě se Benátky ujaly vedení. Brance předcházela chyba hostujících útočníku Jonáše a Knotka, kteří se srazili na útočné modré čáře a Středočeši založili rychlý kontr. Jaroměřského střelu ještě Suchan vyrazil, na dorážku Víta Jonáka do šibenice byl i on krátký - 1:0. Do konce první části měly oba týmy ještě po jedné velké šanci. Kostourek hledal Polodnu, který před poloprázdnou brankou netrefil. Na druhé straně Kica vybídl ke skórování Bortňáka, jenž však zblízka touš za Suchana nedostal.

Slovenský mládežnický reprezentant Bortňák se připomněl i na začátku druhé části hry. Po pěkném individuální akci se proháčkoval až před Suchana, ale nedokázal přesně zakončit. O půl minuty později po Bortňákově šanci napřáhl po přejetí modré čáry Petr Ulrych, Suchan zřejmě puk neviděl a nedokázal tak zasáhnout - 2:0. Jak praví známé české přísloví - s jídlem roste chuť. Toho se drželi i Benátečtí a přesně v polovině utkání předvedli krásnou kombinaci Bortňák, Krejčík a zakončující Petr Kica. Tito hráči dokonale vyšachovali bránící hráče a Kica zakončoval do prázdné branky - 3:0. O slovo se přihlásili i Rebelové, Knotkovu povedenou střelu vytáhl ještě lepším zákrokem gólman Blažíček. Poté dvakrát krátce po sobě putoval na trestnou lavici hostující Protivný. Ani v jedné přesilovce se Benátky neprosadily, ale paradoxně po konci té druhé početní převahy zasadily svěřencům trenérů Nováka a Benáka čtvrtý úder. Jonák se zakončujícím Josefem Skořepou ukázali divákům precizní řešení brejkové situace, Skořepa totiž zakončoval ideálně do poloodkryté klece - 4:0.

Ve třetí třetině už Benátky pod dojmem vysokého vedení možná trochu polevily, ale přesto se hned v úvodu dostal do velké šance havlíčkobrodský odchovanec v benáteckých službách Miroslav Kopic, v nájezdu na Suchanovu klec ale branku přestřelil. Havlíčkův Brod si vypracoval hned několik velkých šancí. Robin Blažíček však benáteckou klec uzamkl a za svá záda nepustil ani jeden puk. Zuby si na něm vylámal hned dvakrát Knotek, skórovat nedokázal ani Stehlík. Blažíček se ocitl v ohni střel, Semorádovu gólovku skvělým zákrokem vytěsnil mimo tři tyče. Na druhé straně Jonák vyprášil Suchanovu hbitou lapačku. Fanoušci domácího celku si tak dlouho přáli vstřelení páté branky, až jejich přání bylo vyslyšeno. V přesilové hře střílel Mrkvička, Suchan jeho pokus vyrazil jen k hokejce Josefa Skořepy, jenž už měl úlohu velmi zlehčenou - 5:0. Zbývající čas zápasu už se jen dohrál, o vítězi totiž bylo už dávno rozhodnuto.

Ohlasy trenérů

Milan Černý, trenér Benátek nad Jizerou
"Kluci mi udělali radost. První branka byla pro nás důležitá, zařídil ji Lukáš Král. Myslím si, že jsme dnes měli o jednu kvalitní lajnu více. Pro dnešní zápas se nám vrátil Lukáš Krejčík s Petrem Kicou. Hrál také Dalibor Bortňák. Určitě bylo znát, že hráli. Takových zápasů si trenér tolik neužije, byla radost na ně koukat. Samozřejmě za vyššího stavu jsme museli hráče pobízet k aktivitě a nepodcenění, tak jak to bývá v Čechách. Zvládli jsme to s nulou, parádní."

Petr Novák, trenér Havlíčkova Brodu
"Zápas se nám hodnotí hodně špatně. I když jsme někdy nějaký zápas prohráli, tak jsme vždy našli něco pozitivního, ale bohužel dnes jsme nenašli vůbec nic, protože Benátky nás předčily úplně ve všem. Měly víc střel na branku, méně vyloučených, daly více gólů, lépe bruslily, byly důraznější před oběma brankama. My jsme si dnes nezasloužili bodovat, možná jsme si ani nezasloužili dát gól. Když jsme nějaké gólové šance měli, tak jsme v nich byli zbrklí a nepovedla se nám žádná proměnit. Tudíž Benátky zaslouženě vyhrály."

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.