15. 11. 2006 | Jirka Weigl, Mirek Ondra, Jirka Weigl

Benátky porazily druhou Chrudim

18., středa 15. 11. 2006
Benátky n.J. - Chrudim BEN - CHR

Benátky dokázaly přehrát svého soupeře, s kterým teď budou nadálku svádět souboj o druhé místo. Východočeši mají v současnosti dva body k dobru. Nejdůležitější ale je, že se Benátky dokázaly vymanit z řady prohraných utkání. Dnešní výsledek 3:2 je hozenou rukavicí pro Milevsko a Nymburk, další soupeře na domácím ledě. V utkání se blýskla dvojice David Růžička a Jiří Jakeš. Ti byli u všech vstřelených branek domácího výběru.

Benátky n.J.: Barek - Vrzal, Klouček, Pešek, Gajda, Holý, Ton, Růžička - Kounovský, Jakeš, Skořepa - Kadeřábek T, Kadeřábek J., Mařík - Kocman, Oulík, Kristek - Mácha
Chrudim: Barta - Konta, Fejgl, Jančařík, Heřmanský, Štěpnička, Mečiar, Kvaššay - Hornyš, Bláha, Hemský, Pospíšil, Králíček, Prachař P., Lubina, Horák, Janda, Bělohlávek
Branky a nahrávky: 5. Růžička (Jakeš, Kocman), 16. Jakeš (Mařík, Růžička), 40. Jakeš (Růžička, Mařík) - 11. Bělohlávek (Jančařík, Hemský), 27. Lubina (Pospíšil). Rozhodčí: Bacílek - Frühauf, Vlasjuk. Vyloučení: 10:11 (navíc Prachař, Fejgl a Jančařík 10 min. OT. Využití: 3:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 613. Průběh utkání: 1:0/1:1/2:1/2:2/3:2.

Fotogalerie

Komentář

V souboji o šest bodů nastoupili hosté stále bez kanonýra Zadiny a také bez obvyklé podpory chrudimských fanoušků, ale zato s hrajícím trénerem Lubinou. V celém zápase dostaly oba týmy možnost zahrát si mnoho přesilových her. V první benátecké přesilovce po skrumáži propasíroval puk za Bartova záda mladičký David Růžička, Chrudimští odpověděli po Jančaříkově střele od modré přesnou Bělohlávkovou tečí. Domácí hráli oproti předchozím zápasům s daleko větším nasazením a odměnou jim byl další přesný zásah, Jandovo vyloučení potrestal kapitán Jiří Jakeš a poslal Benátky do vedení. Tentýž hráč mohl následně zvýšit, jenže se mu ani nadvakrát nepodařilo přehodit Bartův beton. Ani Východočeši nezůstávali s aktivitou pozadu, a tak mohli být fanoušci s úrovní hokeje spokojení.

Od druhé třetiny hlavní rozhodčí Bacílek naděloval série trestů podle desetiminutovek. Mezi 21. a 30. minutou poslal za katr dvakrát domácí borce a pomohl tím Chrudimi do sedla. Gól visel ve vzduchu už při přesilovkách, avšak nakonec se hostům podařilo srovnat ve 27. minutě po Pospíšilově důrazu a Lubinově dorážce, Martin Barek se jen těžce sbíral z ledu. Benátky probral až rychlík Ondřej Mácha, který však při úniku trefil jen tyč. Otěže poté vzal do rukou sudí a nadělil hokejistům od Jizery několik přesilovek, včetně dvojnásobné výhody, ujala se až Jakešova teč ze vzduchu po ráně Davida Růžičky. Hostům pracovaly nervy a za svoje chování uviděli Fejgl a Jančařík "panenku", signalizující desetiminutové osobní tresty.

Úzkostlivý trend posuzování zákroků vedl v úvodu třetí třetiny k sérii přesilových her ve prospěch Chrudimi. Několikrát se hokejistům v bílém podařilo sevřít benáteckou obranu ve třech po sobě jdoucích dvojnásobných početních výhodách, defenzíva na čele s Barkem však odolala. Výborný hokej gradoval, šance se střídaly na obou stranách, dvě příležitosti k hattricku nevyužil Jakeš, na druhé straně měl blízko ke gólu Lubina. V předposlední minutě si hosté vzali oddechový čas, odvolali Bartu, ale k tlaku se nedostali. Naopak Gajda mohl pečetit do prázdné branky, jenže proti byla už podruhé v zápase pravá tyč. Domácí si přesto mohli vychutnat po třech neúspěšných kolech radost z výhry.

Skalp druhého celku může být hodně důležitý, Benátečtí prokázali větší hlad po třech bodech a svému soku se přiblížili na rozdíl dvou bodů. Bojovnou hrou zavdali svým příznivcům pádný důvod k návštěvě dalších domácích zápasů, sobotního s Milevskem a středečního derby s Nymburkem. Také hosté zanechali na ledě dobrý dojem, na vítězství však předvedená hra nestačila. Z individuálních výkonů lze vyzvednout mládežnického reprezentanta Davida Růžičku a samozřejmě střelce Jiřího Jakeše, na druhé straně se výborným výkonem prezentoval matador Barta.

Ohlasy trenérů

Ladislav Kolda (trenér Benátek): "Čekali jsme, že to s Crudimí bude hodně těžké. Protože jsou hokejově v pohodě a dokáží hrát dobrý hokej. To se potvrdilo a myslím, že byli celý zápas nebezpeční. Po těch třech porážkách, kdy náš výkon nebyl dobrý, jsme chtěli zvýšit bojovnost, nasazení a tlačit se do koncovky. Jsem rád že tyhle góly jsme vstřelili a utkání dotáhli do vítězného konce."

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.