3. 3. 2012 | Ondřej Kubát, Ondřej Kubát, Jakub Vais

Olomouc uspěla u Jizery i podruhé a je blízko postupu

ČF4, sobota 3. 3. 2012
Benátky n.J. - Olomouc BEN - OLO
Čtvrtý zápas čtvrtfinálové série mezi Benátkami a Olomoucí měl zatím ze všech odehraných duelů v této sérii nejjednoznačnější průběh. Olomouc měla jasnou převahu a po zásluze si Hanáci odváží třetí čtvrtfinálové vítězství a v sérii na čtyři vítězné zápasy je dělí od postupu pouhá jedna výhra a navíc se série stěhuje v úterý na led Mory.
Benátky n.J.: Vošvrda (Blažíček) - Šimek, Vitásek, Niko, Vála - Skalický, Skořepa, Jonák, Kellner, Král, Kopic, Vlach, Klimt, Liška, Jánošík, Weiss, Vařecha, Kouřil.
Olomouc: Kašík (Žigárdy) - Lhotský, Staněk, Bartoň, Ondrušek, Janáček, Nedbálek, Vrána, Kotvan - Kucharczyk Dopita, Selingr, Pekr, Řípa, Haluza, Kucsera, Ministr, Šlahař, Pšurný, Kolouch, Walker.
Branky a nahrávky: 14. Haluza (Řípa), 31. Kucharczyk (Selingr, Nedbálek), 44. Kotvan (Kolouch), 56. Selingr (Bartoň, Kucharczyk). Rozhodčí: Kubeš, Wütherle - Beneš, Štofa. Vyloučení: 4:6. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 895. Střely na branku: 25:34. Průběh utkání: 0:4.

Komentář

Utkání série číslo čtyři se hrálo před velkou kulisou. A začalo se velmi zostra. Hned v první minutě měly oba celky tutovku, ale branka nepadla ani na jedné straně. Čtvrtý čtvrtfinálový duel poté nabízel vyrovnanou partii, ve které měli navrch jak gólman Vošvrda, tak i olomoucký Kašík. Na úvodní trefu se čekalo do čtrnácté minuty. Kanonýr Petr Haluza si nabruslil do levého kruhu a nikým nebráněn tvrdou ránou procedil puk až do sítě. Vedoucí trefa jakoby Hanákům vlila síly do žil. Olomouc zodpovědně bránila a čekala na další šance. Vošvrda dlouho odolával, ovšem i hostující Kašík měl dost práce.

V jednatřicáté minutě se Mora uklidnila druhou brankou. A využila znovu přesilovou hru, již pošesté v play-off. Radim Kucharczyk dojel odražený kotouč a bekhendem ho poslal za dezorientovaného Vošvrdu.

Na začátku třetí periody se Olomouc prosadila potřetí. Oldřich Kotvan, který o den dříve vůbec poprvé skóroval za Hanáky, se trefil znovu. Za modrou čárou vystřelil a Vošvrda si puk srazil do vlastní sítě. Kohouti se v dalších minutách do útoku zbytečně netlačili. Hráči si naopak poctivě hlídali své pozice a snažili se důležité vedení co nejdéle udržet. Bravurním výkonem to podporoval i jistý Kašík v kleci hostů, který si připsal čisté konto. Přesto se Mora dočkala ještě čtvrté branky, čímž definitivně zlomila odpor Středočechů. Střela Bartoně se odrazila k Pavlu Selingrovi, a ten z levého kruhu trefil přesně.

Ohlasy trenérů

Milan Černý, trenér Benátek nad Jizerou
"Dnes jsme poprvé byli horším týmem. Projevil se nějaký rozdíl v mužstvech, který asi je. V předchozích třech utkáních jsme měli vždycky nějaké šance, bylo to vyrovnané. Dnes nám ale chyběl ten pověstný krok. Branky, které jsme dostali, jsme obdrželi kvůli pozdní reakci. Včera jsme přišli o dalšího beka, takže obrana byla místy přetížená. Nejdůležitější ale je, že jsme nedokázali dát gól. To je ten prvopočátek neúspěchu. Výsledek vypadá, jakoby se hrálo na jednu branku, ale my jsme také nějaké střely vyprodukovali, ale chyběl nám větší důraz či větší chladnokrevnost, abychom skórovali. I za nepříznivého stavu se mužstvo snažilo vstřelit branku, čímž se ale otevírala hra pro soupeře. Asi by to vypadalo jinak, kdybychom dali první branku my. Přesto musím říct, že se mužstvo vydalo."

Petr Fiala, trenér Olomouce
"Jsme spokojení nejen s výsledkem, ale i s předvedeným výkonem. Tento výkon potřebujeme zopakovat i doma v úterý. Benátky mají mladé mužstvo, které to určitě nezabalí a budou i u nás hrát určitě na doraz. Máme dva dny na to, abychom se připravili. Nikdo není zraněný, což je dobře, takže odpočinout a odevzdat kvalitní výkon."

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.