22. 9. 2012 | Tomáš Nejedlo

Benátečtí ani podruhé doma nezaváhali, porazili Písek

4., sobota 22. 9. 2012
Benátky n.J. - Písek BEN - PIS
I ve svém druhém domácím mistrovském zápase letošní sezóny dokázali benátečtí hokejisté naplno bodovat. Diváci opět viděli spoustu branek a hráči od Jizery nakonec brali těsné vítězství 5:4. Rozhodli o něm především ve druhé třetině, kdy třikrát skórovali a ve 41. minutě dokonce odskočili soupeři na rozdíl tří branek. Jihočeši sice snížili, ale všechny body si pohlídali domácí. Ti už v pondělí vyrazí do Berouna, kde sehrají další prvoligový duel.
Benátky n.J.: Blažíček (Stejskal) - Šimek, Vitásek, Ulrych, Kolmann, Jaroměřský, Vála, Říha, Pabiška - Bortňák, Plodek, Klimt, Skalický, Skořepa, Špaček, Vlach, Král, Jonák, Jech, Liška, Kopic.
Písek: Mazanec (Halmoši) - Kameš, Petráček, Kanov, Boháč, Drtil, Semrád, Klement, Makovský - Obdržálek, Šperger, Dalecký, Marek, Vaniš, Slavík, Polodna, Petruška, Kučera, Heřman, Vlček, Čurda.
Branky a nahrávky: 20. Plodek (Jaroměřský), 25. Jaroměřský (Král), 29. Klimt (Král, Plodek), 38. Bortňák (Král), 41. Špaček (Skořepa) - 4. Dalecký (Vlček), 27. Dalecký (Petráček, Obdržálek), 49. Marek (Slavík, Kanov), 60. Šperger (Dalecký, Kameš). Rozhodčí: Doležal - Kreuzer, Zíka. Vyloučení: 5:7. Využití: 3:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 235. Střely na branku: 36:22.

Komentář

V benáteckém brankovišti se poprvé v letošní sezóně představil Robin Blažíček a hostující sestava byla vyztužena o několik hráčů z kádru extraligového Kladna, kterou při výluce NHL posílala řada hráčů. Na změnu skóre se na benáteckém zimním stadionu nečekalo příliš dlouho. A pro domácí to byla velmi smolná branka. K puku se dostal Jan Dalecký a z ostrého úhlu těsně propasíroval kotouč za brankovou čáru - 0:1. K první části hry byly uděleny jen dva tresty, po jednom na každé straně. Ani jeden z týmů se v početních převahách v úvodní dvacetiminutovce neprosadil, to přišlo až v dalším průběhu utkání. Přesto se domácí dočkali vyrovnávací branky. Minutu před koncem první periody střílel na Mazance Jaroměřský a vyražený puk plzeňským brankářem usměrnil do branky Jan Plodek - 1:1.

Druhá třetina již byla gólově bohatší, padly v ní totiž hned čtyři branky. K radosti domácích příznivců hned tři do písecké klece. Svou druhou přesilovku v utkání dokázali Benátečtí přetavit ve vedoucí gól. Král našel na modré čáře hokejku Jana Jaroměřského, který se trefil naprosto přesně do horního růžku Mazancovy branky - 2:1. Také hosté využili svou přesilovku, a to poměrně záhy. Při vyloučení Ulrycha Písečtí vyšachovali benáteckou bránící čtyřku a na konci kombinace byl opět Jan Dalecký - 2:2. Za necelé tři minuty Benátky opět vedly. Dokonce při dvojnásobné početní převaze zafungovala benátecká zkušenost. Král s Plodkem připravili pozici pro Tomáše Klimta, jenž se trefil mezi betony Marka Mazance - 3:2. Poté se zaskvěli brankáři na obou stranách. Vlachovi zkazil radost Mazancův beton a na druhé straně Daleckému odmítl dopřát hattrick Blažíček. Mazanec podržel hosty také při teči Lišky po střele od modré čáry. Hostující gólman ale ve 38. minutě kapituloval. Král, který mohl sám zakončovat, vše ještě vyšperkoval přihrávkou na osamoceného Dalibora Bortňáka a ten už měl jednoduchou úlohu - 4:2.

Třetí třetina začala hned po dvanácti minutách faulem hostujícího Petráčka, který ovšem na trestné lavici nevydržel ani minutu. Přitom Písečtí mohli snižovat. Kanov ovšem při střele zlomil hůl a na Mazance tak pelášil Skořepa. Nejprve ještě nedal, avšak akce pokračovala a právě Josef Skořepa našel hůl najíždějícího Daniela Špačka, který už mířil naprosto přesně - 5:2. Benátky byly při chuti a další gól mohl přidat Liška. Po Jechově přihrávce ale nastřelil tyč písecké klece. Ani za tohoto stavu hosté nesložili zbraně a byli za to odměněni gólem. Ve 49. minutě Blažíček ještě dokázal vyrazit střelu od modré čáry, ale na dorážku Jakuba Marka byl i on krátký - 5:3. Domácí mohli své vedení pojistit, Mazanec byl však proti. V samém závěru hosté sáhli k power-play a slavili úspěch. Deset vteřin před koncem řádné hrací doby se puk záhadným způsobem odrazil před Blažíčkovu branku, kde ho do sítě doklepl kapitán Zdeněk Šperger - 5:4. Na víc už hostům čas nezbyl, a tak se z těsně výhry radovali Středočeši.

Ohlasy trenérů

Antonín Nečas, asistent trenéra Benátek nad Jizerou
"Daří se nám dávat góly, ale také jich dost inkasujeme. Nemyslím si, že je to zapříčiněno otevřenou hrou. Dnes písečtí hráči velmi dobře bruslili, forčekovali. Dostávali se do rychlých protiútoků, přečíslení. Obdržené branky dávám na vrub obráncům, avšak si myslím, že i gólman měl být lepší."

Jindřich Setikovský, hlavní trenér Písku
"Mrzí mě, že jsme o gól prohráli. Nevezeme odtud ani bod zejména kvůli druhé třetině, kdy jsme zásluhou našich zbytečných faulů pustili soupeře do zápasu. V první třetině jsme byli jasně lepší. Dali jsme gól, měli jsme další tři nebo čtyři šance, avšak poté jsme si nechali dát zbytečnou branku v poslední minutě zásluhou špatného střídání. Jak jsem již řekl, první třetina byla skvělá, myslel jsem si, že na ní navážeme. Místo toho jsme v prostřední části hry malinko usnuli na vavřínech, přestali jsme bruslit, museli jsme zbytečně faulovat. Právě v ten moment se zápas zlomil ve prospěch domácích, kteří mají silné mužstvo a zkušené hráče. Benátečtí nám dali dva góly z přesilovek a my prohráli."

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.