26. 9. 2012 | Tomáš Nejedlo

Benátečtí zaspali úvod utkání a Rebelům podlehli

6., středa 26. 9. 2012
Benátky n.J. - Havl.Brod BEN - HBR
Už po necelých dvou minutách se Rebelové z Havlíčkova Brodu radovali z dvou gólu v síti Tomáše Vošvrdy. Benátečtí zaspali úvod zápasu a už nedokázali utkání zvrátit na svou stranu. Po snížení Duška ve druhé třetině sice svitla naděje, jenže Endál ve dvojnásobné přesilovce vrátil Rebelům dvoubrankový náskok, který hosté z Kotliny už udrželi. Benátky tak ztratily první domácí mistrovské body a v sobotu v Mostě se budou snažit je získat zpět.
Benátky n.J.: Vošvrda (Stejskal) - Šimek, Vitásek, Jánošík, Moravec, Ulrych, Kajínek, Jaroměřský, Kolmann - Bortňák, Dušek, Klimt, Skalický, Skořepa, Bárta, Vlach, Král, Jonák, Jech, Liška, Kopic.
Havl.Brod: Dolejš (Suchan) - Jelínek, Ostrčil, Pavlík, Protivný, Morava, Soldán, Blažek - Meidl, Štěpánek, Semorád, Endál, Třetina, Polodna, Rytnauer, Kostourek, Ondráček, Vondráček, Knotek, Stehlík, Musil.
Branky a nahrávky: 34. Dušek (Vlach, Vitásek) - 2. Polodna (Endál, Třetina), 2. Rytnauer (Ondráček, Kostourek), 45. Endál (Morava, Kostourek). Rozhodčí: S. Mertl - Flegl, Polonyi. Vyloučení: 8:10. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 209. Střely na branku: 36:24.

Komentář

Havlíčkobrodští prožili u Jizery vstup do zápasu jako z říše snů. Už po minutě a dvaadvaceti sekundách pálil na branku Endál, Vošvrda puk vyrazil do míst, kam si najel Petr Polodna a žádný z bránících benáteckých hráčů už mu nezabránil, aby dostal kotouč do branky - 0:1. Benátečtí se ještě neoklepali z první inkasované branky a Vošvrda už lovil puk z branky podruhé. Od Polodnovy trefy uběhlo osmadvacet vteřin a nejproduktivnější lajna Rebelů ve složení Ondráček, Kostourek a Rytnauer se prosadila. Ondráčkovu nebezpečnou střelu ještě dokázal Vošvrda vyrazit, ovšem Ladislav Rytnauer byl dostatečně důrazný a dokázal dopravit volný touš do sítě - 0:2. Domácí si v tu chvíli vyžádali oddechový čas a snažili se jistě na nepovedený úvod určitě zapomenout. Hra se poté uklidnila, bylo to dáno také třemi přesilovkami domácího týmu. Ale mohli to být opět Rebelové, kdo měl šanci na třetí gól. Rytnauer vystihl nepřesnou domácí rozehrávku, jenže kotouč mezi Vošvrdovy betony neprocedil.

Ve druhé třetině odstartoval benátecký tlak, který vygradoval šesti dvouminutovými tresty v podání hostů. Hned po necelých dvou minutých hry ve druhé třetině mohli domácí snížit. V přesilovce pálil Skořepa a dorážel Jonák. V obou případech na výbornou obstál mladý havlíčkobrodský gólman Daniel Dolejš, který se stal ústřední postavou druhé třetiny, v níž si připsal šestnáct úspěšných zákroků. Na druhé straně kontroval Protivný, který sjel z modré čáry, avšak benáteckou branku minul. Ve 34. minutě už se Benátky radovaly. Havlíčkův Brod chyboval ve středním pásmu a do brejku se dostal Antonín Dušek, který ač faulován dokázal v samostatném úniku Dolejše prostřelit - 1:2. Benátečtí v ten moment ožili a Skalického nabídku z rohu hrací plochy jen těsně minul Klimt. Největší šanci Benátek ve druhé části promarnil Michal Bárta, který byl úplně sám před Dolejšem, ale hostující gólman doslova fantastickým zákrokem vytáhl jeho střelu mimo tři tyče! A přišly další šance Středočechů. Dolejš se vytáhl proti střele Klimta i dorážce Skořepy. V další dobré příležitosti byl Vlach, i jeho střela skončila na Dolejšových chráničích. Jen pro informaci, Benátečtí soupeře ve druhé třetině přestříleli v poměru 17:4.

Krušná situace pro Benátecké nastala ve 44. minutě. V rozmezí půl minuty putovali na trestnou lavici Vlach a Vitásek a Havlíčkův Brod tak měl před sebou dlouho dvojnásobnou přesilovou hru. Tu také Rebel proměnil. Hosté vsadili na formaci se čtyřmi útočníky a právě "falešný obránce" Lukáš Endál vypálil do chumlu těl a kotouč si našel cestu až do benátecké klece - 1:3. Havlíčkobrodští si tím opět získali klid na své hokejky a hlavně se jim vrátilo dvoubrankové vedení. V následujících minutách již hosté z Kotliny nebyli zákonitě tolik aktivní, ale hráli přesto to, co potřebovali. Svěřenci trenérů Dvořáka a Chalupy již nepustili svého soka do žádných větších šancí a v poklidu dokráčeli k vítěznému konci.

Ohlasy trenérů

Milan Černý, trenér Benátek nad Jizerou
"Myslím si, že s takto kvalitním soupeřem rozhodl špatný úvod. Před zápasem jsme si říkali, že do toho utkání chceme nějak vstoupit, ale určitě ne takto. Havlíčkův Brod hrál dnes velice dobře a my ho takhle posadili na koně. To se nevyplácí. Ve druhé třetině jsme se snažili, avšak odražené puky se k nám neodrazily, ale to je zákonitost. Jakmile toho nahoře urazíte špatným přístupem, tak se pak takhle odvděčí. První dvě branky, které jsme dostali, padly po jasných našich chybách. První gól jsme dostali po situaci dva na dva, byla to velká lehkovážnost. To je přímo neskutečné! Ve druhé třetině jsme se dokázali dostat na kontakt, měli jsme vyrovnat. Kdybychom měli v tomto utkání bodovat, tak právě tam byl největší prostor. Když to ale shrnu, tak dnes vyhrálo lepší mužstvo."

Karel Dvořák, trenér Havlíčkova Brodu
"Pomohly nám dvě rychlé branky. Domácí jsou hrozně nebezpeční, ale tohle jim asi trošku vzalo vítr z plachet. Poté jsme měli trochu více vyloučených než Benátky, tím nás domácí ve druhé třetině zatlačili. Za výkon v celém zápase, ale hlavně ve třetí třetině, kterou jsme perfektně ubránili, jsme získali zaslouženě tři body."

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!