28. 11. 2012 | Lukáš Rousek, Ondřej Nejedlo

Benátečtí přeťali třebíčskou vítěznou sérii

26., středa 28. 11. 2012
Třebíč - Benátky n.J. TRE - BEN
Vítězná série hráčů Třebíče, která čítala šest zápasů v řadě, je u konce. Postarali se o to benátečtí hokejisté, kteří na Horácku vybojovali dva body za výhru 4:3 po prodloužení. Sami naopak protáhli svoji vítěznou minisérii na tři zápasy. V první třetině padly čtyři branky, po dvou na každé straně. Ve druhé části hry poslal hosty do vedení premiérovým gólem v seniorském hokeji Miškovský. Na začátku třetí třetiny ale Třebíčští vyrovnali. Rozhodla přesilovková trefa beka Jaroměřského v prodloužení.
Třebíč: Čiliak (Dusík) - Rangl, Malena, Bilčík, Sláma, Dlapa, Dietz, Čejka - Vondráček, Dolníček, Burian - Čuřík, Nahodil, Šlahař - Ostřížek, Kaut, Fořt - Přibyl, Moučka, Kadela E.
Benátky n.J.: Vošvrda (Stejskal) - Šimek, Kolmann, Vitásek, Jaroměřský, Ulrych, Vála - Jech, Skořepa, Klimt - Chlapík, Plodek, Miškovský - Maďar, Král, Pabiška - Vařecha, Liška, Mrkvička.
Branky a nahrávky: 8. Šlahař (Čuřík, Nahodil), 20. Čuřík (Nahodil, Rangl), 43. Dolníček - 8. Maďar (Král, Pabiška), 10. Plodek (Chlapík, Král), 23. Miškovský (Chlapík), 64. Jaroměřský (Vitásek, Skořepa). Rozhodčí: Humpolíček - Špůr, Zavřel. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:2, navíc Dlapa (TRE) 10 minut OT. V oslabení: 0:0. Diváci: 1270. Střely na branku: 24:35.

Komentář

Krátce po úvodním vhazování vypálil od modré čáry Bilčík. Hostující obrana měla plné ruce práce s následným požárem před Vošvrdou. Benátky se nenechaly zahanbit, když Čiliaka protáhl Miškovský. Na začátku osmé minuty padla první branka zápasu. Přesilovková kombinace druhého vedla na hůl Jakuba Šlahaře, který střelou z voleje otevřel brankový účet utkání. Ovšem hosté bleskově odpověděli. Špatné pokrytí hráčů ze strany domácí trestal Maďar.

Při vyloučení Ostřížka vyšla hostům uspávací taktika. Z pomalé předávky kotouče přešli do rychlé kombinace a Jan Plodek poslal Benátky do vedení. Třebíčští mohli velice rychle srovnat, leč hostující beci neměli porozumění se šourajícím se toušem za překonaným Vošvrdou po Fořtově střele. Domácí fandové se vyrovnání dočkali krátce před první sirénou. Jakub Čuřík vlétl do útočného pásma, napřáhl a svou dělovku kolem nohou obránce soupeře zamířil přesně k pravé tyči benátecké svatyně – 2:2.

Druhá perioda začala ve velice vlažném tempu. Pak se ale domácím zadákům utrhl Miškovský a povedeným blafákem vrátil liberecké farmě vedení. Benátky se zatáhly a čekaly na chyby. Jejich nebezpečné protiútoky odrážela obrana v čele s Čiliakem. Domácí si vypracovali několik slibných příležitostí k vyrovnání. Burian pálil z tandemu těsně vedle, Šlahař trefil v nadějné pozici Vošvrdovu lapačku. Neuspěli Kaut, Vondráček a ani Čuřík v největší šanci Horácké Slavie ve druhé třetině. Krátce před přestávkou vyhrál Nahodil vhazování na Dolníčka, jehož pohotová rána zacinkala na břevno hostující klece.

Benátky neměly důvod měnit taktiku s příchodem třetí třetiny. Domácí se snažili o vyrovnání. To přišlo jako blesk z čistého nebe v čase 42:35. Na vyhazovaný kotouč po mantinelu si počkal David Dolníček, na modré čáře praštil do kotouče a ten k velkému překvapení všech přítomných zakotvil za levou tyčkou Vošvrdovy brány. Za dvě minuty se vytáhl Čiliak proti ráně Jaroměřského pod horní tyč. Ve 47. minutě ujel do sóla Burian, udělal blafák a trefil tyčku benátecké svatyně. Horáci měli možnost rozhodnout v přesilovkách, jenže nezužitkovali ani téměř půlminutovou početní výhodu dvou mužů v poli.

Zápas dospěl do prodloužení. V něm se domácí hráči nechali dvakrát vyloučit, takže v přesilovce rozhodl o exportu druhého bodu do Benátek Jan Jaroměřský.

Ohlasy trenérů

Kamil Pokorný – SK Horácká Slavia Třebíč: Benátky mají široký kádr, někteří hráči jim šli do Liberce, jiní zase z Liberce přišli. My jsme dnes měli v první polovině zápasu problém s osobními souboji, proto jsme dostali první dva góly z předbrankového prostoru. Víme, že Benátky jsou v tomto silné, ale přesto se nám nepodařilo tuto fázi hry eliminovat. V útočné fázi jsme hráli dobře, dali jsme dva hezké góly a využili jsme přesilovku. Jednou nám zůstal puk na brankové čáře za Vošvrdou, měli jsme i další dvě gólové šance, takže bych řekl, že jsme viděli vyrovnané utkání. Trošku nám to zkomplikoval gól na 2:3 po hrubé chybě na červené čáře. Z toho jsme se dostávali až do konce druhé třetiny. Náš třetí gól někdo možná pokládá za šťastný, ale tak to v hokeji chodí. Klíčový moment vidím v úniku Viléma Buriana za stavu 3:3, kdy se parádně uvolnil, i koncovku provedl výborně, puk lízl tyčku. Chybělo pár centimetrů a mohli jsme vést 4:3, ale to se nepovedlo. V prodloužení jsme nedostali šanci hrát. Pořád jsme byli ve třech, pořád jsme se bránili, ale bylo to strašně dlouhé až toho soupeř jednu skrytou střelou využil a vstřelil čtvrtý gól. Nemůžeme si myslet, že budeme pořád vyhrávat, z tohoto zápasu bod bereme, každý bod se počítá. Soupeř předvedl kvalitní hru. Neviděl bych to nějak černě, zregenerujeme, potrénujeme a v sobotu nás na našem ledě čeká další silný soupeř. Lehký soupeř v této soutěži není.

Antonín Nečas – HC Benátky nad Jizerou: Pro nás jsou to důležité body, Třebíč je silný mančaft, v poslední době se jim dařilo a jsou na tom dobře i bodově. Přijeli jsme v kombinované sestavě i s jedním obráncem, který dosud nehrál a dnes musel naskočit ve čtvrté formaci. Proto jsem rád, že se parta stmelila a Třebíčským to dnes udělala těžké. Dva body bereme, jsme s nimi moc spokojeni.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.