8. 12. 2012 | Tomáš Nejedlo

Benátecké přesilovky přemohly Písek

30., sobota 8. 12. 2012
Benátky n.J. - Písek BEN - PIS
Všechny tři góly utkání s Písek vstřelili benátečtí hokejisté v přesilových hrách. Díky tomu zdolali Písek nakonec 3:2, i když hokej to příliš hezký nebyl. Po první bezbrankové třetině v té druhé góly Klimta a Mrkvičky zajistily domácím dvoubrankový náskok. Po snížení Semráda přišel další gól až ve třetí části hry, postaral se o něj Skořepa. Poslední slovo měl písecký Ferebauer, který již stihl jen upravit na 2:3 z pohledu Písku. Další duel proti týmu ze suterénu tabulky čeká Benátky ve středu, kdy vyjedou do Berouna.
Benátky n.J.: Stejskal (Blažíček) - Šimek, Kolmann, Ulrych, Jaroměřský, Mrkvička, Vitásek, Vála - Galamboš, Skořepa, Klimt, Chalpík, Plodek, Kica, Maďar, Král, Pabiška, Jech, Liška, Kopic.
Písek: Halmoši (Škuta) - Makovský, Dvořák, Kužel, Drtil, Semrád, Kříž, Jirků - M. Heřman, Šperger, Kubeš, Polodna, Vlček, Ferebauer, Strnad, Kučera, Sedláček, R. Heřman, Vaniš, Marek, Markulinec.
Branky a nahrávky: 27. Klimt (Skořepa, Galamboš), 28. Mrkvička (Král), 50. Skořepa (Galamboš) - 38. Semrád (Šperger), 59. Ferebauer (Vlček). Rozhodčí: Doležal - Guth, Rittich. Vyloučení: 3:4. Využití: 3:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 228. Střely na branku: 33:25.

Fotogalerie

Komentář

V první třetině se příliš zajímavých situací neudálo. Ani jeden z týmů si totiž nedokázal vytvořit téměř žádnou vážnější příležitost. Hrálo se také poměrně rychle, úvodní dvacetiminutovka se hrála ve skutečnosti pouhých čtyřiadvacet minut. V závěru své první písecké přesilovky v utkání stojí za zmínku nebezpečná dorážka Jiřího Ferebauera, proti níž si Stejskal připral povedený zákrok. Na druhé straně se do šance dostával Lukáš Krála, avšak místo toho, aby poslal přihrávku na zcela volného Galamboše, sám vystřelil a písečtí hráči dokázali puk zblokovat. Svou první přesilovku v utkání při vyloučení Martina Heřmana Benátky neproměnily, všechny tři následující však už ano. Ovšem v první třetině gól nepadl.

Až na konci 23. minuty viděli diváci první vyloženou brankovou příležitost. Před píseckou klecí se zjevil zcela volný Tomáš Liška, ale trefil jen před sebou vyjetého Halmošiho. Pak už přišla druhá přesilovka Benátek a vedoucí gól. Josef Skořepa zpoza branky našel hokejku Tomáše Klimta, který střelou po ledě protlačil puk za Halmošiho - 1:0. Za krátký okamžik si šel na trestnou lavici sednout rovněž písecký Zdeněk Šperger a skóre se opět měnilo. Lukáš Král nabil na modré čáře Tomáši Mrkvičkovi, ten vypálil a trochou štěstí od modré čáry prostřelil Dominika Halmošiho - 2:0. Další příležitost měl po Skořepově přihrávce sjíždějící Šimek, ovšem na poslední chvíli mu Písečtí zblokovali hůl. Na druhé straně zahrozil Strnad, vypálil však těsně vedle. Písek udeřil v 38. minutě, Špergerovu střelu vyrazil Stejskal před sebe a dojíždějící Martin Semrád dopravil touš do sítě - 2:1. Do druhé sirény ještě vypálil Strnad, nastřelil však Stejskala do masky.

Poslední dvacetiminutovka začala píseckým náporem. Avšak pokusy Špergera, Kubeše ani Radima Heřmana brankou neskončily. Poslední jmenovaný měl ve 46. minutě vyrovnání na své holi, ale Stejskal předvedl pohotový zákrok ramenem a kotouč vytěsnil nad břevno. Benátečtí kontrovali šancí Chlapíka, kterého ale vychytal Halmoši. Mladého benáteckého forvarda však promarněná šance nemusela mrzet. Držením se provinil hostující Strnad a domácím se naskytla další početní výhoda, kterou za necelou minutu využil Josef Skořepa, jenž objel píseckou branku a pohodlně do ní zasunul kotouč. Tato branka trochu utlumila tlak hostující družiny. Zápas v poklidu spěl ke konci, který však zdramatizoval Jiří Ferebauer, k němuž se odrazil kotouč od houštiny těl a někdejší mladoboleslavský forvard překonal Stejskala. Hosté následně odvolali gólmana, vytvořili si tlak, avšak největší šance přišla až po závěrečné siréně.

Ohlasy trenérů

Antonín Nečas (HC Benátky nad Jizerou): Samozřejmě jsme rádi za tři body, ale myslím, že jsem neustáli roli favorita. Hokej nestál za moc. Vítězství se netvořilo lehce. Na některých byla možná trochu znát únava ze čtyři těžkých soupeřů. Ale spíš tam byla role favorita, kterou jsme měli potvrdit výkonem, což se dneska nestalo. Body dobré, ale nejsme spokojeni se hrou mančaftu.

Jindřich Setikovský(IHC Písek): Myslím si, že jsme odehráli dobrý zápas. Rozhodla pětiminutovka ve druhé třetině, ve které jsme se nechali dvakrát vyloučit a následně jsme z toho obdrželi dva góly. Řekl bych, že v první třetině jsme byli trošku lepší než Benátky. Poslední třetina byla vyrovnaná. Rozhodla zkušenost domácích hráčů, kteří nám dali góly. Jednoduše řečeno, protože to umí. My měli také šance, ale nejsme schopni se trefit do brány. Sice jsme dali dvě branky, ale šance jsme měli na čtyři.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!