22. 12. 2012 | Tomáš Nejedlo

Ježíšek nadělil Benáteckým těsnou výhru

34., sobota 22. 12. 2012
Benátky n.J. - Litoměřice BEN - LTM
V posledním zápase před Štědrým dnem si benátečtí hokejisté nadělili vydřené tři body. Litoměřice se totiž ukázaly jako velmi houževnatý mančaft a hlavně díky výbornému Melicherčíkovi brance dlouho živily naději na nějaký ten bodový zisk. O těsné výhře Benátek nakonec rozhodl šťastný gól Kolmanna ze druhé třetiny, kdy litoměřický Kříž tečoval puk do vlastní sítě. Po Ježíšku čeká prvoligové celky kratičká pauza, už ve čtvrtek 27. prosince se opět budou hlásit do mistrovské služby. Konkrétně Benátky vyrazí do Šumperka.
Benátky n.J.: Stejskal (Blažíček) - Kajínek, Kolmann, Šimek, Ulrych, Mrkvička, Vála, Pabiška - Chlapík, Skořepa, Klimt, Vlach, Plodek, Špaček, Krejčík, Král, Kica, Maďar, Jech, Jonák.
Litoměřice: Melicherčík (Přikryl) - Martinka, Evan, Kříž, Husák, Drábek, Žovinec, Malý - Rudovský, Kloz, Novák, Šinágl, Luňák, Žálčík, Gerhát, Rubeš, Antončík, Kafan, Slížek, Hlusička.
Branky a nahrávky: 16. Špaček (Plodek), 32. Kolmann (Král, Kica) - 9. Malý (Hlusička, Kafan). Rozhodčí: Pražák - Flegl, Zíka. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 329. Střely na branku: 29:25.

Fotogalerie

Komentář

Samotný zápas předvánoční pohodu naznačoval jen velmi málo. Hrálo se totiž v dobrém tempu, oba celky dobře bruslily a v neposlední řadě je třeba pochválit oba gólmany za výborné výkony. V úvodu utkání se v zákrocích střídali brankáři na obou stranách hrací plochy, hra se tedy zákonitě přelévala z jedné strany na druhou. Jako první gólově udeřily Litoměřice. Bylo to přesně po devíti minutách a nutno dodat, že po velmi pěkné kombinační akci. Kafan nastartoval na křídle Hlusičku, ten se protáhl kolem bránících hráčů Benátek a před branku předložil najíždějícímu obránci Robinu Malému, jehož střelu po ledě Stejskal nedokázal zachytit – 0:1. Ve 14. minutě se domácí zlobili na sudího Pražáka, neboť Krejčík byl v šanci podle jejich názoru sražen v rozporu s pravidly, avšak píšťalka se neozývala. A tak zdravě naštvaní Benátečtí vstřelili svůj první gól o dvě minuty později. Daniel Špaček převzal touš od Plodka a po přejetí modré čáry nechytatelnou střelou propálil Melicherčíka – 1:1.

Druhá třetina začala vyloučením hostujícího Martinky, jenže při přesilovce se Benátečtí zřejmě ještě zapomněli v kabině. To hosté při své první početní výhodě ve druhé části hry byli nebezpečnější. Byl to právě Ondřej Martinka, kdo si sjel až před Jiřího Stejskala, avšak benátecký gólman se zaskvěl skvělým zákrokem a kotouč vytěsnil mimo tři tyče. Na druhé straně se před Melicherčíka proháčkoval Skořepa, slovenský gólman byl ovšem pevný jako skála. Další dvě velké šance měli litoměřičtí Luňák s Novákem, avšak ani zblízka recept na Stejskala nenalezli. A tak přišel z benátecké strany trest. Jen pět vteřin si na trestné lavici poseděl hostující Evan. Lukáš Král totiž vyhrál buly na Petra Kolmanna, jehož střelu před Melicherčíkem nešťastně tečoval Ondřej Kříž – 2:1. V následném oslabení uháněl sám na branku Petr Kica, střelou do gólmanova betonu ale vedení Benátek nezvýšil.

Po sedmi minutách hry se stala velmi kuriózní situace. Spíše to vypadalo, jako kdyby v ten moment na led kdosi vylil olej. Na červené čáře totiž s pukem nikým neatakován upadl a nabídl tak šanci forčekujícímu Josefu Skořepovi, aby postupoval sám na branku. Benátecký snajpr se tak pokoušel učinit, jenže pro změnu zakopl na modré čáře. Přesto nakonec kotouč vybojoval, ale byl už příliš z úhlu, aby mohl lépe zakončit. Mnohem větší příležitost měl ale Josef Skořepa přesně v době, kdy časomíra ukrajovala padesát odehraných minut. Chlapík vysunul Tomáše Klimta, který chytrým manévrem oslovil Skořepu, jenž už z první zakončoval do poloodkryté branky, leč nepovedlo se mu skvělého Melicherčíka přelstít. Ve střehu musel být i Stejskal, zuby si na něm vylámal především Jan Kloz. Hostům nepomohla ani power play, Benátečtí si již těsný náskok pohlídali.

Ohlasy trenérů

Luděk Škaloud(Benátky nad Jizerou): "Utkání to bylo těžké, protože se setkala dvě výkonnostně stejná družstva. Letos už jsem dokázali s Litoměřicemi uhrát pět bodů a před Vánoci jsme to chtěli potvrdit, abychom si svátky užili. Zápas se nevyvíjel ideálně, dostali jsme první branku. Podařilo se nám ale vyrovnat do konce třetiny. Pak jsme přidali ještě jednu branku. Bylo tam ale mnoho dalších příležitostí, které jsme nedokázali využít a díky tomu bylo napětí až do konce. Zápas byl v podstatě o tom, jestli Litoměřice dokáží dát branku nebo ne. Dospělo to až do power-play, kde se může stát cokoliv, protože tam je to hlavně o štěstí, které jsme dneska měli my. Utkání to bylo těžké pro brankáře, který šel do branky na poslední chvíli. Všichni ale bojovali, ne všem se však ideálně dařilo. Nicméně jsem udělali kardinálních chyb minimum, tak jsme zápas ubojovali."

Milan Vrzal (Litoměřice): "Utkání bylo vyrovnané, řekl bych remízové. Domácí byli šťastnějším týmem. Pokud dáme pouze jeden gól, těžko můžeme někde vyhrát. Příčinou prohry tedy byla naše střelecká nemohoucnost. Málo jsme se tlačili do brány, málo jsme stříleli."

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!