3. 1. 2013 | Tomáš Nejedlo

Kadaň u Jizery uspěla fotbalovou výhrou

37., čtvrtek 3. 1. 2013
Benátky n.J. - Kadaň BEN - KAD
První mistrovský zápas v kalendářním roce 2013 sehrály celky Benátek a Kadaně na ledě Středočechů. Přestože oba týmy na branku vyslaly celkem devětašedesát ran, padl pouhopouhý jediný gól, a to ve 33. minutě z hole kadaňského Romana Chlouby. Severočeši tak u Jizery zvítězili hubeným výsledek 1:0 a dokázali se tak udržet na skvělé čtvrté pozici. Naopak Benátečtí třikrát po sobě prohráli a situaci okolo osmého místa v tabulce si zkomplikovali. Další duel čeká Středočechy v sobotu, kdy se představí v Jihlavě.
Benátky n.J.: Blažíček (Stejskal) - Mrkvička, Kolmann, Moravec, Šimek, Kajínek, Jaroměřský, Pabiška, Vála - Kica, Skořepa, Klimt, Krejčík, Plodek, Špaček, Skalický, Vlach, Jonák, Jech, Král, Kopic.
Kadaň: Hanuljak (Dovina) - Prošek, Mazanec, Szakal, Schmidt, Bartejs, Opalek, Lučka, Kolčava - Jíra, Charousek, Ton, Seman, Hanták, Hafenrichter, Andres, Chlouba, Stoklasa, Mainer, Hammerbauer, Škorík.
Branka a nahrávka: 33. Chlouba (Opalek). Rozhodčí: Pražák - Kreuzer, Polonyi. Vyloučení: 3:2. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 287. Střely na branku: 38:31.

Fotogalerie

Komentář

Už první třetina čtvrtečního utkání naznačila, že se bude hrát bojovný hokej, jemuž budou kralovat především pozorné obrany. Přesto v úvodní dvacetiminutovce Benátky vyslaly na Hanuljaka dvanáct a Kadaň na Blažíčka dokonce čtrnáct ran. Ani jeden z puků vystřelených na branku si však cestu do sítě neproklestil. V samém úvodu si oba celky své šance střídaly, avšak gólmani byli pozorní. Za zmínku stojí například povedená střela hostujícího Karla Tona, kterou musel Blažíček vykopávat svým pravým betonem nebo příležitost Krejčíka, jehož pokus jen těsně minul hostující klec. Brankáři na obou stranách byli dlouho překážkou pro střelce, až ve 13. minutě po nenápadné akci střílel z prostoru mezi kruhy Lukáš Král, avšak tyčka stála v cestě kusu černé gumy do sítě! Druhá polovina první třetiny patřila Benáteckým, jenže svou převahu gólem nekorunovali. Velou příležitost měl především Tomáš Klimt, jenže u pravé tyčky nesrovnal mířidla a pálil vedle.

Druhá třetina začala po dvou minutách dobrou šancí kadaňského Romana Chlouby, jenž spěchal osamocen ze strany na Robina Blažíčka, který jeho pokus vyrazil. Hostující forvard se gólově připomněl až později... Až ve 23. minutě byl udělen první dvouminutový trest v utkání. Sudí Pražák jich udělil nakonec za celé utkání jen pět, což naznačuje, že se zápas hrál v rukavičkách, avšak boj to byl tvrdý, leč hraný v mezích pravidel. Ve své druhé početní převaze v utkání se Kadaň málem ujala vedení. Jiří Charousek zakončoval rychlý kontr a zvuk tyčky se ozval také za Robinem Blažíčkem. Na nastřelené konstrukce to v tu chvíli tedy bylo vyrovnané – 1:1. V čase 32:08 přišel jediný gólový moment utkání. A nutno podotknout, že Roman Chlouba snad ani nemohl trefit lépe. Na levém kruhu totiž napřáhl a vymetl šibenici Blažíčkovy klece. Dokonce benáteckému brankáři doslova rozstřelil láhev na pití, kterou na kousíčky rozčtvrcenou museli čároví rozhodčí uklidit z hrací plochy.

Ve třetí periodě měly převahu domácí Benátky, což vyjádřily také střelecky. Ovšem ani v této části hry neodčarovaly Hanuljakovo kouzlo. Dvakrát na vysokého brankáře hostí nebezpečně pálil Jaroměřský, neprosadil se ani Mrkvička, jehož rána z dobré parkety jen rozduněla zadní mantinel. Paradoxně v době největšího benáteckého tlaku byl vyloučen Jiří Moravec, jenž soupeři doslova odstřelil hokejku z rukou. A činit se musel také Robin Blažíček, který zmařil gólovou radost Mainerovi, a to skvělým efektním zákrokem. Další možnost ke skórování promarnil Charousek, stejně se nevedlo ani na opačné straně kluziště Kicovi. Čas se Benáteckým setsakramentsky rychle krátil a v době, kdy do konce řádné hrací doby zbývala minuta, fauloval Mainer. Benátky si vzaly time out, odvolaly Blažíčka z branky, jenže ani při power play se domácím nezadařilo. Kadaň si tak odvezla plný počet bodů.

Ohlasy trenérů

Luděk Škaloud (Benátky nad Jizerou): "Po dvou neúspěšných zápasech na venkovních kluzištích, kdy jsme získali jen bod, tak jsme dnes samozřejmě chtěli vyhrát za tři body. Narazili jsme na silného soupeře, který ne náhodou hraje v popředí tabulky. I dnes potvrdil svoji kvalitu. Myslím si, že jsme odehráli kvalitní utkání. Hráčům můžeme těžko něco vyčítat. Dostali jsme jen jednu branku, žádné zásadní chyby v obraně jsme nedělali. Problém byl překonat soupeře, hlavně jejich brankáře, který je velmi kvalitní. Nějaké příležitosti ke vstřelení branky jsme měli, avšak nebylo jich hodně. Na to, abychom vstřelili dvě nebo tři branky, šance byly. Navíc Král ještě nastřelil tyčku. Bohužel gól jsme nedali, bez něho se nedá vyhrát. Velmi dobře zachytal gólman Blažíček. Inkasovaný gól by se někomu mohl zdát, že padl z velké dálky, ale zase to byla rána jako z děla. Gólmanovi tedy nemůžeme nic vyčítat. Dostal jednu branku, k tomu si připsal třicet zákroků, což je velice solidní. Škoda šancí Tomáše Klimta nebo Petra Kici, ty by se měly proměňovat. Alespoň jeden nebo dva góly z nich měly určitě padnout."

Jiří Čelanský (Kadaň): "Hráli jsme disciplinovaně. První vyloučení na naší straně přišlo až na konci druhé třetiny, to druhé až v poslední minutě třetí třetiny. Tohle kvituji. Utkání jsme ubojovali, výborně jsme bránili."

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.