23. 1. 2013 | Tomáš Nejedlo

Střelecké trápení s Berounem vyústilo v nečekanou prohru

44., středa 23. 1. 2013
Benátky n.J. - Beroun BEN - BER
Ačkoliv Benátky svého soka z Berouna v zápase 44. kola přestřílely drtivě 43:14, na góly se překvapivě u Jizery radovali Medvědi. Všechny tři branky středečního zápasu padly v početních převahách a především ta vítězná Jonášova byla z hostujícího pohledu velice šťastná. Nic to nemění na tom, že Berounští si v Benátkách tři body doslova vydřeli a Benátečtí si tak na osmé pozici nepolepšili.
Benátky n.J.: Vošvrda (Blažíček) - Šimek, Kolmann, Vála, Niko, Mrkvička, Kajínek - Skalický, Skořepa, Klimt, Vařecha, Vlach, Špaček, Maďar, Král, Kopic, Miškovský, Jech, Pabiška, Liška.
Beroun: Sedláček (Benda) - Kaláb, Šulc, Malý, Beňovič, Knesl, Přindiš, Beneš - Jonáš, Lenc, Hrdel, Fiedler, Doležal, Plichta, Polák, Stromko, Kadlec, Videlka, Čurda, Hošťálek, Kopec.
Branky a nahrávky: 36. Klimt (Mrkvička, Kajínek) - 13. Hrdel (Kaláb, Jonáš), 51. Jonáš (Šulc). Rozhodčí: Schmejkal - Čížek, Svobodová. Vyloučení: 5:8. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 215. Střely na branku: 43:14!

Komentář

V Písku Benátečtí ukončili sérii osmi těsných porážek v řadě, avšak na tuto výhru svěřenci trenérského triumvirátu Čermáka, Škalouda a Nečase v domácím duelu s Berounem nenavázali. Úvodních deset minut utkání žádnou větší příležitost nenabídlo, avšak poté se Berounští poprvé gólově prosadili. Bylo tomu tak v jejich druhé přesilové hře v utkání. Kaláb nastřeloval puk od zadního mantinelu před branku, kde se kus černé pryže dostal na hůl Zbyňka Hrdela a kapitán berounského celku již měl jednoduchou úlohu trefit odkrytou benáteckou branku - 0:1. Jak se říká, s jídlem roste chuť. Beroun mohl přidat i další gól. Hrdelovi Vošvrda zmenšil střelecký úhel, na vytáhlého benáteckého gólmana si nepřišel ani Lenc se svou dorážkou. Ještě hůře mohlo být s Benáteckými o pár minut později, když Michal Plichta ujížděl sám na Vošvrdu, ale po kličce nezvedl puk nad beton benáteckého gólmana.

Rozdíl v poměru střel na branku ve druhé třetině byl nejmarkantnější v celém utkání. Benátečtí totiž přestříleli soupeře o rovných čtrnáct střel na branku. Vojtěch Sedláček v berounské brance ale vystavoval benáteckým střelcům stopku. Přicházely také gólové šance domácího týmu, jenže ujala se až jediná střela. Ale nepředbíhejme. Ještě předtím si na Skořepovu přihrávku najel Skalický, ale těsně přestřelil hostující klec. Přesně v polovině utkání ujel medvědí obraně Lukáš Vařecha, ale v samostatném úniku nastřelil Sedláčka do masky. Další příležitost měl po Králově práci obránce Mrkvička, jenže cestě puku do sítě se postavilo břevno. Benátky se prosadily v přesilovce. Mrkvička nahazoval touš před branku a Tomáš Klimt zády k brance zpracoval a poté bekhendem zasunul puk do branky - 1:1. Těsně před koncem druhé třetiny opět Skořepa hledal Skalického, jehož hůl byla Berounskými v poslední možný okamžik zablokována.

Hned po začátku třetí třetiny se zjevil za zády benátecké obrany Michal Plichta, jenže mezi tyče benátecké branky nezacílil. Šance ovšem měly také Benátky, jenže vstřelit další gól jim prostě nebylo souzeno. Překonat Sedláčka se nepodařilo Skořepovi, jenž tečoval Kajínkovu ránu od modré čáry a poté nedokázal po objetí branky zasunout touš do sítě. Jenže Benátečtí nebyli discplinovaní a třikrát v řadě putovali na trestnou lavici. Ovšem paradoxně ve vlastním oslabení unikl Daniel Skalický, jenže Sedláček byl pevný jako skála. Na druhé straně Stromko tečoval Beňovičovu střelu těsně mimo a v 51. minutě se hosté ujali vedení. Slabší chvilku si vybral benátecký gólman Vošvrda, když si střelu Davida Jonáše svou vyrážečkou nešťastně srazil do své branky - 1:2. Berounští tak i svou druhou branku vstřelili v přesilovce a Benátky již nenalezly odpověď. V 56. minutě spálil obrovskou šanci Patrik Maďar, když svou dorážku do poloodkryté branky nasměroval pouze do tyčky a benátecké naděje v tomto zápase tak zhasly. Ani power play už na výsledku nic nezměnila.

Ohlasy trenérů

Antonín Nečas (HC Benátky nad Jizerou):Dnešní zápas se hodnotí těžko. Začali jsme inkasováním v oslabení v první třetině. Od druhého dějství byla hra sice lepší, ale bohužel nás trápí střelecká nemohoucnost, kdy ze 40 střel dáme pouze jeden gól v přesilovce. Druhá inkasovaná branka nás dostala na dno, protože to byl smolný gól z nahození, které šlo mimo, brankář však udělal chybu. Bohužel to bylo ve chvíli, kdy jsme byli v tlaku.

Zdeněk Pata (Medvědi Beroun 1933):Do Benátek jsme jeli s tím, že se tu pokusíme získat tři body. Již po minulém zápase se Šumperkem jsme trénink podřídili nácviku na hru Benátek. Hráči si to zafixovali a předvedli bezchybný výkon. Zápas se v závěru ještě zdramatizoval, ale hráči to zvládli výborně a tři body jsme si zasloužili.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.