6. 2. 2013 | Tomáš Nejedlo

Z důležitého utkání s Šumperkem mají Benátky jen bod

48., středa 6. 2. 2013
Benátky n.J. - Šumperk BEN - SUM
Vrchol základní části se přiblížil a každý boj má nyní cenu zlata, především pak pro týmy bojující o play off. Mezi ně se řadí také Benátky, které doma hrály důležité utkání s Šumperkem. Draci si nakonec od Jizery odvezli dva body za výhru 2:1 v prodloužení, o níž hosté z podhůří Jeseníků rozhodli v 61. minutě gólem Červenky. Jedinou trefu domácího celku obstaral v přesilovce ve druhé třetině Vlach, ale to bylo z domácí strany vše. Zápas o všechno s Hradcem Králové čeká Benátky na domácím ledě již tuto sobotu!
Benátky n.J.: Vošvrda (25. - 25. Stejskal) - Mrkvička, Kolmann, Vitásek, Jánošík, Pabiška, Říha, Jaroměřský, Vála - Skalický, Skořepa, Bortňák, Vlach, Plodek, Jonák, Maďar, Král, Špaček, Jech, Chlapík, Liška.
Šumperk: Štůrala (Vajner) - Novotný, Holík, Gewiese, Tesařík, Pastor, Sedlák, Navrátil - Plášek, Skoumal, Haas, Finsterle, Hlinka, Cink, Červenka, Hulva, Brunec, Kindl, Meidl.
Branky a nahrávky: 22. Vlach (Plodek, Jonák) - 25. Holík (Plášek, Skoumal), 61. Červenka (Plášek). Rozhodčí: P. Würtherle - M. Jílek, Šperl. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 214. Střely na branku: 37:34.

Komentář

První třetina divákům, kteří dorazili na benátecký zimní stadion, příliš hokejové krásy nenabídla. Střelecky byl nakonec aktivnější Šumperk. V samém úvodu utkání nejprve nebezpečně pálili Finsterle a Plášek, jenže těsně minuli Vošvrdovi svatyni. Benátecký brankář poté své umění musel předvést proti střelám Skoumala a Hulvy. Zejména pokus druhého jmenovaného byl velmi nebezpečný a měl gólové parametry, jenže puk mezi třemi tyčemi neskončil. Šumperští se pokoušeli prosadit také ve své první přesilové hře, jenže ani jedna ze dvou střel Finsterleho Vošvrdu nepřekvapila. Patrně největší šanci první třetiny měl hostující Marek Haas, kterého do samostatného úniku skvěle vysunul zkušený Plášek. Haas však minul levou Vošvrdovu tyčku. Krátce před koncem první třetiny měl ještě příležitost obránce Gewiese, jenž na útočném výletě pálil z mezikruží, avšak na Vošvrdu si nepřišel.

Jestliže v první třetině byl mírně aktivnější Šumperk, pak v té druhé měly herně navrch domácí Benátky. Na trestnou lavici v první minutě druhé periody putoval šumperský Novotný a Benátky jeho vyloučení přetavily ve vedoucí gól. Jaroslav Vlach zpoza branky nahodil kotouč na Štůralu, kterému kus černé gumy propadl mezi betony a zůstal ležet volně na brankové čáře, kde jej Vlach jen šťouchnul do branky - 1:0. Poté přišly zhruba tři minuty, v nichž Benátky měly několik dobrých šancí. Nejprve po Liškově nabídce Štůralu neprostřelil Jech, poté po ukázkové akci prvního benáteckého útoku nechal šumperského gólmana vyniknout Bortňák a do třetice akce Skalického se Skořepou. Benátecký útočník nepřehodil beton Štůraly. Paradoxně v době největšího benáteckého tlaku Draci vyrovnali. Plášek našel Aleše Holíka, který nekompromisně uklidil puk do sítě - 1:1. Dvaadvacet vteřin poté Kolmann fauloval unikajícího Červenku a sudí Würtherle nařídil trestné střílení. Proti Adamu Červenkovi se postavil do branky Jiří Stejskal a střelu mezi betony kryl! Poté se vrátil mezi tři tyče Vošvrda a do konce druhé části hry již neinkasoval. Naopak na druhé straně hrací plochy své šance neproměnili Skořepa se Špačkem.

V úvodu třetí části hry měl dobrou příležitost hostující Vladimír Cink, ke kterému se odrazil kotouč zpoza branky, jenže šumperský útočník nedokázal v pozici vkleče zakončit a druhý pokus o dorážku vypíchl Vošvrda hokejkou. Poté se dlouho nic závažného na hrací plochě nedělo. Až v závěrečné pětiminutovce domácí hokejisty několikrát výrazně podržel brankář Tomáš Vošvrda, který lapil šanci Hlinky nebo Sedláka. Při další střele Michala Hlinky domácí od inkasované branky uchránilo břevno. Dvě minuty před koncem řádné hrací doby ještě Bortňák vybídl ke skórování Skořepu, ten ovšem pohrdl.

Prodloužení sice trvalo necelou minutu, přesto nabídlo dvě velké šancí. Sám na branku pelášil Karel Plášek, mířil mezi betony, ale Vošvrda si skulinku mezi betony pohlídal. Ostřílený Karel Plášek však vymyslel přihrávku na volného Adama Červenku, který zakončil do horní poloviny Vošvrdovy branky a vystřelil tak Drakům druhý bonusový bod - 1:2 pp.

Ohlasy trenérů

Antonín Nečas (Benátky nad Jizerou): Šumperk hrál v dnešním utkání velmi dobře v obraně, navíc chodil do rychlých protiútoků. Nám se tentokrát nepodařily dobře sehrát přesilové hry. Vstřelit doma jednu branku je málo. V závěru utkání nám chybělo trochu štěstí, když jsme měli před sebou otevřenou bránu. Na druhou stranu také hosté si na konci také vytvořili několik šancí. Dnes mohu pochválit Tomáše Vošvrdu i Jirku Stejskal, který v utkání chytil trestné střílení.

Radek Kučera (Salith Šumperk): Hráli jsme slušný kombinační hokej. Měli jsme spoustu šancí, avšak shořeli jsme na jejich neproměňování. Benátky jsou kvalitní soupeř. Dva body jsou cenné. Škoda, že to nebylo tříbodové vítězství. Kéž bychom hráli takto i v dalších zápasech.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.