15. 12. 2014 | Radim Nemela, Martina Válková

Benátečtí v Prostějově nenechali kámen na kameni a sestřelili Jestřáby 7:2

35., pondělí 15. 12. 2014
Prostějov - Benátky n.J. PRO - BEN

Spanilou jízdu předvedli Benátečtí v dalekém Prostějově, kde na ledě Jestřábů uspořádali gólovou hostinu o sedmi chodech. Na nich se podíleli jak zkušení mazáci - Plodek, Pabiška, Skořepa, tak zástupci mladé benátecké krve - Miškovský, Havlín, Mikyska a Vlach. Čtyři branky navíc padly v početní výhodě. Hráči tak navázali na sobotní produktivní vzkříšení proti Motoru a kromě tří bodů si z Prostějova odvážejí jistě i zvýšené sebevědomí.

Prostějov: Šimboch (Kocián) – Hertl, Roupec, Hawlík, Husák, Jedlička, Malý, Řezáč – Kovařík, Meidl V., Kajaba – Franek, Kindl, Cienciala – Moučka, Indra, Ferebauer – Sršeň, Duba, Kuchta.
Benátky n.J.: Schwarz (Jelínek) – Havlín, Plutnar, Pabiška, Pálek, Ulrych, Jandejsek, Říha – Kica, Skořepa, Miškovský – Víšek, Plodek, Hrníčko – Vlach, Mikyska, Dlouhý – Ordoš, Špaček, Psota – Jonák.
Branky a nahrávky: 27. Cienciala (Franek), 60. Roupec (Husák, Ciencala) – 3. Miškovský (Plutnar), 20. Vlach (Ulrych, Špaček), 30. Havlín (Říha, Miškovský), 45. Plodek (Víšek, Hrníčko), 46. Mikyska (Plutnar, Vlach), 48. Pabiška (Plodek, Plutnar), 53. Skořepa (Kica, Miškovský). Rozhodčí: R. Čech, R. Mrkva – Adamec, Poruba. Vyloučení: 13:8. Využití: 0:4. Diváci: 925. Střely na branku: 28:49. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:7, 2:7.

Komentář

Zápas s Benátkami začal pro Jestřáby podobně jako ten s Mostem, tedy vyloučeními jak na jedné, tak druhé straně. Ve třetí minutě při hře čtyři na čtyři po chybě domácí obrany poslal hosty do vedení Daniel Miškovský. Následující průběh první části nabídl spíše než atraktivní podívanou, jen další neproměněné početní výhody. Vzruch hra přinesla až v samotném závěru dvacetiminutkovy, kdy opět v přesilové hře udeřili hosté. Ke kotouči se dostal po střele Ulrycha Jaroslav Vlach a dorážkou se zasloužil o dvoubrankové vedení Benátek. To na rozdíl jediného gólu mohl ještě před první sirénou snížit Moučka, jeho bekhendový blafák ale za zády Schwarze neskončil. Po první siréně tak na světelné tabuli svítil stav 0:2.

Druhá část zápasu byla zanedlouho poznamenána dalšími vyloučeními. Hanáci sice z dvojnásobné početní výhody nevytěžili kontaktní branku, nicméně na konci klasické přesilovky poslal kotouč za Schwarzova záda David Cienciala, a snížil tak na 1:2 z pohledu Jestřábů. Hanákům radost nevydržela dlouho, protože v následné hře čtyři na čtyři propálil vše včetně Šimbocha Tomáš Havlín, jenž Benátkám dvoubrankové vedení vrátil. Zbytek druhé třetiny byl takřka shodný se zbytkem té první: řada vyloučení, šance však pouze sporadické. Před posledním dějstvím tak vše zůstávalo otevřené.

Hned v úvodu třetí třetiny bylo prostějovské vyloučení potrestáno z hole Jana Plodka, a pro domácí se tak situace značně zkomplikovala. Jestli čtvrtá branka byla komplikací, tak o tři čtvrtě minuty později již byla situace prakticky bezvýchodná, když Josef Mikyska využil další početní výhodu. Šestý hřebík do hanácké rakve zatloukl v přesilovce pět na tři po přihrávce zpoza branky Marek Pabiška. Pár minut potom zmar Prostějova ještě umocnil Josef Skořepa. Zápas se poté již spíše dohrával, i když došlo k několika vzájemným potyčkám, které však byly rychle rozpuštěny. Když se zdálo, že se již zápas dohraje v poklidu bez strkanic i další branky, dvě sekundy před koncem napřáhl David Roupec a střelou přes celé hřiště překvapil zřejmě již lehce nekoncentrovaného gólmana Benátek. Konečný stav utkání tak kosmeticky upravil na 2:7.

Ohlasy trenérů

Vladimír Čermák (asistent trenéra HC Benátky nad Jizerou): Čekali jsme od soupeře větší odpor. Myslím si, že kdyby domácí měli všechny hráče, kteří zde hrají na střídavé starty i do tréninku, byli by silnější. Bohužel se tady asi ti kluci nesejdou a kvalita asi není taková, jaká by měla být. Naopak naši hráči již od minulého zápasu plní to, co si řekneme. Dnes se nám navíc podařilo vstřelit ještě nějaké góly. Z naší strany je s výsledkem velká spokojenost.

Jiří Vykoukal (asistent trenéra LHK Jestřábi Prostějov): S Benátkami jsme měli letos dva špatné zápasy. Připravovali jsme se na tento zápas, ale se sestavou, kterou nyní máme, bylo těžké dát tým dohromady. Věděli jsme, že se musíme poučit z chyb, které jsme dělali. Výroky rozhodčích se mi komentují strašně těžce. Inkasovali jsme po situacích, které sudí nezapískal. Hra se tedy nesla i pod vlivem toho, co tu rozhodčí nastavili, kdy ve finále některé výroky i odvolávali. Dnes ovšem rozhodly naše individuální chyby. Ty byly opravdu obrovské a v kombinaci s vyloučeními nás úplně srazily.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.