31. 1. 2015 | Martina Válková

Benátečtí podlehli Dukle v nájezdech, přesto mají předkolo již jisté

50., sobota 31. 1. 2015
Benátky n.J. - Dukla BEN - JIH

Tentokrát to doma proti rozjeté Jihlavě nevyšlo. Benátečtí se na svého soupeře v průběhu utkání mohutně dotahovali, v závěru dokonce Jihlavské přehrávali a sahali po výhře. Zabránit již jedenáctému vítězství Dukly v řadě však nakonec nestačil ani vynikající Jelínek, kterého ve čtvrté nájezdové sérii překonal jako první až Schejbal a Benátečtí si po čtyřech výhrách připsali jednobodovou prohru. I tak ale mají nově svěřenci trenéra Černého předkolo již jisté. Pozici v první desítce jim totiž během utkání zajistila prohra Šumperka na Kladně.

Benátky n.J.: Jelínek – Ulrych, Jandejsek, Pabiška, Niko, Plutnar, Pálek, Říha, Havlín – Špaček, Skořepa, Miškovský – Víšek, Plodek, Kalfiřt – Jonák, Mikyska, Král – Bittner, Vařecha, Ordoš.
Dukla: Sáblík – Schejbal, Kaláb, Čáp, Dobrovolný, Mocek, Šimek – Kuřítko, Matai, Malec – Seman, Melenovský, Březina – Prokš, Zadražil, Harkabus – Vysloužil, Mikeš.
Branky a nahrávky: 27. Mikyska (Jonák, Král), 56. Král (Niko) - 17. Harkabus (Dobrovolný, Melenovský), 31. Melenovský, rozh. sam. náj. Schejbal. Rozhodčí: Würtherle – Maštalíř, T. Svoboda. Vyloučení: 2:1. Využití: 0:1. Diváci: 448. Střely na branku: 34:27. Vývoj utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3.

Komentář

Benátečtí se papírově silnějšího soupeře, který si navíc v posledních deseti zápasech veze na vítězné vlně, ani trochu nezalekli a v úvodních minutách na něj nastoupili v ostrém tempu. V sedmé minutě se sám přes Sáblíkem ocitl Josef Skořepa, na jihlavského matadora v bráně Sáblíka si ale nepřišel. Od této chvíle si ale převahu mezi mantinely začali budovat stále aktivnější hosté.

Těm se aktivita na ledě zúročila v sedmnácté minutě při první přesilové hře, když z nenápadné akce branku těžil Tomáš Harkabus, jenž zamířil přesně k levé Jelínkově tyčce. Jihlavští tak potvrdili roli favorita a jako první zaslouženě otevřeli konto zápasu. Stav 1:0 si Dukla do konce úvodní periody ohlídala a bylo tedy na Benáteckých, co s nepříznivým stavem ve druhé dvacetiminutovce udělají.

Ti byli v úvodu druhé části utkání opět tím, kdo se snažil vzdorovat. Jihlavští totiž na svůj výkon navázali a i nadále byl benátecký Jelínek pod palbou. Navzdory tomu Benátečtí zásluhou produktivního tahouna Mikysky srovnali stav utkání. Výtečnou zadovkou na Josefa Mikysku se totiž zaskvěl Jonák a benátecký forvard s číslem 25 rozšířil svou gólovou sbírku o devátý příspěvek.

Vyrovnaný stav ale neměl dlouhého trvání a o necelých pět minut později se Dukla přihlásila o nové vedení, když zaspání domácích využil Marek Melenovský , který dosud statečně se ohánějícího Jelínka zkušeně přelstil střelou do pravého růžku. Po zbytek druhé části se Benátečtí stali rozhodněji vyrovnanějším soupeřem, než tomu bylo v předchozí etapě utkání, ani tak se ale vyrovnávací trefa nekonala a Jihlava do třetí části vstupovala s hřejivým, byť těsným vedením 2:1.

V závěrečné periodě si domácí doslova klestili cestu k vyrovnání, když si od úvodu budovali kontinuální tlak, zatímco Jihlavští spíše puky jen tak nahazovali a do větších šancí se dostávali pouze sporadicky. Snaha domácích se vyplatila necelých pět minut před sirénou, když si Niko najel na modrou čáru a nahodil kotouč před branku, kde se nejlépe zorientoval Zdeněk Král, jenž stav utkání vyrovnal. V následujících minutách ještě po třech bodech sahala dvojice Mikyska – Jonák, druhý benátecký aktér ale Sáblíkovu svatyni minul, a tak následovalo prodloužení.

V něm domácí pokračovali ve hře, která jim v závěrečné třetině vynesla vyrovnání a zajistila bod. Přesto do největší šance se dostal jihlavský Zadražil. Benátecký gólman se ale v tomto utkání vezl na vlně kvalitních zákroků a dukelského střelce vynuloval. Utkání tak měly rozklíčovat až samostatné nájezdy, v nichž se na první a vítěznou trefu čekalo až do čtvrté série, v níž Jakub Schejbal vyzrál na dosud bezchybného Jelínka a vsítil puk do horní poloviny klece. Dukla si tak připsala svou jedenáctou výhru v pořadí, tentokrát za dva body.

Ohlasy trenérů

Antonín Nečas (Benátky nad Jizerou): Odehráli jsme vyrovnané utkání s Jihlavou. Soupeř měl za sebou dlouhou sérii vítězství. Kvalitní zápas jsme dotáhli až do prodloužení. Jihlavští měli na samostatné nájezdy více štěstí.

František Zeman (Jihlava): Myslím si, že oba dva týmy předvedly výborný výkon. Diváci, kteří za námi přijeli, rozhodně nemůžou litovat. Byli jsme šťastnějším týmem, i když jsme sahali po třech bodech. Řekl bych, že jsme k nim měli blíž, bohužel jsme udělali chybu v rozehrávce, kterou domácí potrestali. O nájezdech se říká, že jsou loterie.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.