20. 12. 2006 | Jan Wirkner (www.klhvajgar.cz), Jirka Weigl

Famózní Zajíčkův návrat přinesl Benátkám výhru!

27., středa 20. 12. 2006
Jindřichův Hradec - Benátky n.J. JHR - BEN

Benátky se v posledním zápase roku 2006 nevracejí z malebného Jindřichova Hradce s prázdnou, ba naopak se jim podařilo přesvědčivě vybojovat tři body. Dlouho diskutovaný comeback zkušeného srdcaře Lukáše Zajíčka, který v létě ukončil kariéru, se uskutečnil už před Vánocemi a bývalý kapitán hned pomohl svému týmu brankou a dvěma asistencemi. V sestavě se objevil i uzdravený Kaulfus. V první třetině skórovali Tomáš Kadeřábek a Martin Mařík, náskok poté udržovali Skořepa, zmíněný Zajíček a opět Mařík. Martin Kocman přispěl třemi asistencemi.

Jindřichův Hradec: Štůrala - Hlavatý, Chmel, Picka, Baran, Bílek, Fiedler - Freiberg, Korbela, Dvořák, Cmunt R., Kašpárek, Haring, Beránek, Mazanec, Šulčík, Ištvánik, Mikš.
Benátky n.J.: Barek - Vrzal, Ton, Gajda, Klaban, Klouček, Pešek, Kaulfus - Kadeřábek T., Kristek, Jakeš - Kocman, Mařík, Zajíček - Kounovský, Skořepa, Mácha - Oulík, Krupka, Kadeřábek J.
Branky a nahrávky: 26. Freiberg (Mazanec, Cmunt R.), 44. Šulčík (Dvořák, Bílek) - 5. Kadeřábek T. (Kocman, Jakeš), 20. Mařík (Zajíček), 26. Skořepa (Pešek), 40. Zajíček (Kocman, Mařík), 54. Mařík (Kocman, Zajíček). Rozhodčí: Lacina - Dančišin, Matějček. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 420. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:4, 2:4, 2:5.

Fotogalerie

Komentář

Jak už to tak v domácích zápasech chodí, tak úvodní vteřiny patřily Vajgaru. Velmi slušnou šanci měl hned v první minutě Korbela. Za hosty se jako první osmělil Kocman, ale jeho střela skončila nad brankou domácího Tomáše Štůraly. A stejně jako v posledních domácích zápasech Vajgar jako první inkasoval. Domácí obrana zaspala, Tomáš Štůrala na vše sám nestačil a Tomáš Kadeřábek zakončoval do zcela odkryté klece - 0:1. Po pár vteřinách si Vajgar mohl zahrát dvě minuty početní výhodu, ale Jozef Haring celkem zbytečným faulem svůj tým o tuto možnost připravil. Při hře čtyř proti čtyřem se pěknou střelou blýskl Jaroslav Korbela. V 9. minutě se před Štůralu probil kapitán hostů Jiří Jakeš. O minutu později netrefil benáteckou branku ve stoprocentní šanci mladý bek Vajgaru Martin Hlavatý. V té samé minutě nedosáhl na puk v dobré pozici Kounovský. V 15. minutě zavládl v obranných řadách Vajgaru chaos, bekendem to zkoušel na Tomáše Štůralu Petr Klaban. Na druhé straně nahazoval kotouč na Barka Hlavatý, během letu několikrát změnil směr, ale nakonec těsně minul jeho branku. V 17. minutě zabrnkal na nervy domácím divákům hlavní arbitr Lacina, když za evidentně hodně nafilmovaný pád benáteckého hráče musel za katr Lukáš Beránek. V oslabení se do brejku dvou proti jednomu dostali Roman Cmunt s Michalem Ištvánikem, první jmenovaný zvolil místo přihrávky střelu a tato volba nebyla šťastná. Do konce první třetiny chybělo 40 vteřin, když svůj důraz před domácí brankou ukázal Martin Mařík - 0:2.

Začátek druhé třetiny byl bez většího vzruchu. Až ve 22. minutě prověřil hbitost domácího gólmana staronový útočník hostů Zajíček. O tři minutky později se hrstka nejvěrnějších fandů Vajgaru radovala poprvé. Petr Freiberg si z křídla nabruslil před Barka a nechytatelnou střelou přesně do růžku snížil - 1:2. Vajgar trochu ožil a navíc si mohl zahrát další přesilovku, jenže ta dopadla nejhůř jak mohla. Nejprve Jozef Haring spálil tutovku a z následného protiútoku hosté přidali třetí branku. Šťasným střelcem byl ohlášen Josef Skořepa - 1:3. Ve zbytku přesilovky měl pěknou šanci Freiberg, Roman Cmunt doslova dokutálel kotouč do Barkovy lapačky. V polovině utkání si ve vlastním oslabení udělali výlet Fiedler se Šulčíkem, ale změnu skóre tato akce nepřinesla. Ve 32. minutě drze napadal hostující rozehrávku Freiberg. Moc nechybělo a Milan Gajda by si připsal asistenci na Freibergově útočné akci. Že i hosté umí spálit obrovské šance se diváci mohli přesvědčit o minutu později. Martin Kocman netrefil z metru prakticky prázdnou branku. Vajgar byl v této fázi uktání hodně pasivní a veškeré jeho útočné pokusy končily hned na útočné modré čáře. Ve 37. minutě chybělo trochu štěstí Romanu Cmuntovi. Minutu před druhou sirénou zazvonil na tyč benátecký Kounovský. Stejně jako v úvodní třetině, tak i v té prostřední přinesla poslední minuta hostům radost. Z bodu pro vhazování vypálil Lukáš Zajíček a kotouč prolétl těsně nad Štůralovým betonem - 1:4.

Do třetí třetiny vstoupili aktivněji domácí. Adam Kašpárek střílel z jízdy od modré čáry. Ve 44. minutě fauloval Kaulfus a Vajgar snížil. O bleskurychlé využití početní výhody se postaral Petr Šulčík, když střelou švihem pokořil Martina Barka - 2:4. Ve 45. minutě motal domácí obraně hlavu Kocman, po několika kličkách přišel o puk a při návratu zpět fauloval Haringa. Přesilovka v podání Vajgaru byla velmi špatná, až v jejím samotném závěru měl na holi třetí branku Šulčík, ale jen o fous nedosáhl na finální přihrávku. Další spalovač šancí Jiří Kristek nedokázal zblízka překonat Štůralovy chrániče. Lišácky zpoza branky to zkoušel Marek Dvořák. Spalovač Kristek podruhé - po rychlém brejku nedokázal sklepnout kotouč do prázdné branky. Konečnou podobu výsledku dal Martin Mařík, který se nejlépe ze všech zorientoval a pohotově doklepl kotouč mezi Štůralovy betony - 2:5. Tři minuty před koncem se do sóla dral Ištvánik, který byl viditelně faulován, čehož si sudí Lacina opět nevšiml. Stejná situace ve stejném obsazení se opakovala o minutu později. V 58. minutě střílel z otočky Mazanec. V závěru se Vajgar do šancí dostával s nezvyklou lehkostí. Kdyby takto hrál od úvodních minut, zápas by jistě dopadl zcela jinak. Ale nebylo tomu tak a Vajgar i tentokrát nedokázal bodovat.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.