3. 1. 2007 | Lukáš Krayzel, Mirek Ondra

Z Chrudimi nakonec s bodem

29., středa 3. 1. 2007
Chrudim - Benátky n.J. CHR - BEN

Benátky zopakovaly stejný nešvar jako v zápase s Vrchlabím a první gól inkasovaly už v první minutě hry. Narozdíl od tohoto utkání se ale hokejisté Benátek zvedli a díky dobře sehraným přesilovkám dokázali vývoj zápasu otočit. Ve třetí třetině strhnul vedení na benáteckou stranu Jiří Jakeš. Chrudim ale stačila díky přesnému zásahu Pavla Hornyše necelé čtyři minuty před závěrečnou sirénou srovnat. Východočeši pak v prodloužení utrvali druhý bod zásluhou gólu v oslabení. Na konečných 5:4 pro domácí uzavřel zápas Pavel Prachař.

Chrudim: Němec - Hornyš, Daňo, Mečiar, Kvaššay, Konta, Fejgl - Zadina, Beránek, Bělohlávek - P. Prachař, Potůček, Králíček - Bláha, Pospíšil, Horák.
Branky a nahrávky: 1. Beránek (Bělohlávek), 9. Mečiar (Prachař), 25. Beránek (Zadina, Bělohlávek), 57. Hornyš (Beránek, Bělohlávek), 62. Prachař (Beránek, Bělohlávek) - 13. Zajíček (Krupka), 15. Gajda (Klaban), 33. Mácha (Pešek), 44. Jakeš. Rozhodčí: A.Jeřábek - Klouda, Křivohlavý. Vyloučení: 10:12. Využití: 3:3. V oslabení: 1:0. Diváci: 480. Střely na branku: 31:28. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 3:2, 3:4, 5:4.

Fotogalerie

Komentář

Souboj druhého a třetího celku nabídl vyrovnané utkání plné zvratů. Za domácí i tentokrát nastoupili dva hráči Hradce Králové - útočník Ondřej Potůček a ofenzivně laděný bek Lukáš Daňo. Oba jsou ve východočeském celku na střídavý start.

Chrudimským na domácím ledě velmi často skvěle vychází vstup do zápasu a vyjímkou nebylo ani toto utkání. Již ve 47. vteřině hry si najel těsně před branku hostí Pavel Beránek, který zužitkoval přesnou přihrávku Petra Bělohlávka. I v dalších minutách měli navrch domácí a na začátku 9.minuty využili přesilovku 4 na 3. Nejčastěji skórující obránce Stanislav Mečiar si srovnal puk na modré mezi dva benátecké hráče a prostřelil hostujícího gólmana. Potom ale následovala série vyloučení, které přinesly i hostům dva góly. První přesilovku využil v čase 12:19 Zajíček a v čase 14:59 Gajda.

Druhá třetina tedy opět začínala za nerozhodného stavu. Chrudimští dostali dvakrát možnost hrát dvojnásobnou početní výhodu. Tu první využil střelec úvodního gólů Pavel Beránek, v čase 24:32. Na přelomu 32. a 33. minuty ale bylo opět srovnáno zásluhou Máchy.

Ve třetí třetině se zase začínalo od nuly. Tentokrát ale první gol vstřelili hosté a poprvé v zápase se ujali vedení, když skóroval Jiří Jakeš sám před Martinem Němcem. Domácí hráči pak bojovali a usilovali o vyrovnání, ale hráči Benátek měli dlouho navrch. V čase 16:15 ale využili další přesilovku - střela obránce Pavla Hornyše byla přesná.

Následovalo tedy prodloužení, které ale příliš dlouho netrvalo. V čase 61:42 zavládl celým stadionem jásot - Pavel Prachař prostřelil naprosto bezmocného Barka a zajistil chrudimským druhý bod.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.