13. 9. 2008 | Lukáš Souček, Tomáš Nejedlo, Lukáš Souček

Benátky dostaly první prvoligovou facku

2., sobota 13. 9. 2008
Hr.Králové - Benátky n.J. HKR - BEN
Druhé prvoligové utkání sehráli hokejisté Benátek. Po přesvědčivé výhře nad Chrudimí byli tentokráte hosty v Hradci Králové, kde zároveň tímto zápase otevřeli nově zrekonstruovanou arénu. Oslavy si Hradečtí zkazit nijak nenechali a jasnou výhrou 6:2 ukázali, kdo byl v zápase favoritem. Benáteckým nezbývá, než se soustředit na další domácí zápas, kdy se střetnou s neméně kvalitním soupeřem - Chomutovem
Hr.Králové: Koutský - Táborský, Lesák, Zukal, Hendrich, Pazdera, Karlíček, Burian - Volráb, Roubík, Suchý, Hruška, Koudelka, Kadlec, Luštinec, Filip M., Moskal, Nedorost, Ulehla, Rákos
Benátky n.J.: Nedvídek - Drábek, Gajda, Schnabel, Pavlů, Hrach, Kajinek, Tondr - Kudrna, Skořepa, Havel, Špaček, Hruška, Vantuch, Jech, Bárta, Nevyhoštěný, Kadeřábek, Rapáč, Weiss, Tondr
Branky a nahrávky: 24. Luštinec (Filip M., Karlíček), 27. Volráb (Roubík, Filip M.), 28. Koudelka (Hruška, Kadlec), 32. Hruška (Zukal), 50. Zukal (Kadlec, Hruška), 56. Hruška (Hendrich, Karlíček) - 26. Vantuch (Schnábel), 34. Špaček (Hrach). Rozhodčí: Skoupý - Brabec, Klein. Vyloučení: 9:11. Využití: 3:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 1549. Střely na branku: 41:28. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1, 4:2, 6:2.

Komentář

V první třetině se diváci branky nedočkali, ale o gólové šance nouze nebyla. Většinou se jednalo o přečíslení dva na jednoho. Vždy však ze všech soubojů vyšli vítězně gólmani. První vážnější šanci měl v desáté minutě Milan Gajda, když si sjel až před bránu. Kotouč dostal přesně na hokejku, vypálil z první, ale Koutský se stihl přemístit a střelu vykryl. Na hradecké straně si největší příležitost vypracoval Martin Koudelka. Ve vlastním oslabení se dostal do samostatného úniku, ale na Michala Nevyhoštěného nevyzrál. Góly nepadly ani v přesilových hrách, a tak se obě mužstva rozešla do šaten za stavu 0:0.

Druhá část hry už se promítla i na světelnou tabuli. V čase 23:27 poslal Martin Filip do samostatného úniku Jakuba Luštince, který přesnou střelou otevřel skóre zápasu. Radost Hradce ale neměla dlouhého trvání. Hned vzápětí v přesilové hře napřáhl na modré čáře Lukáš Vantuch a tvrdým projektylem srovnal na 1:1. Jenže o minutu později byli na koni znovu domácí. Daniel Volráb prostřelil Michala Nedvídka a Hradec opět vedl - 2:1. V čase 27:18 vyústil hradecký tlak v další branku. Učebnicovou kombinaci na jeden dotek zakončil Martin Koudlka - 3:1. Ve 32. minutě si Marek Zukal všiml nepokrytého Jan Hrušky a naservíroval mu přihrávku na čtvrtý hradecký gól - 4:1. O dvě minuty později ještě vrátil Benátky do hry Daniel Špaček, když se díky svému důrazu prosadil před hradeckou bránou a snížil na 4:2.

Hned ze začátku třetího dějství se ve velké šanci ocitl Jiří Kadlec. Jeho střela hlasitě zazvonila na tyč Nedvídkovy brány, ale gólem neskončila. Hosté si vzápětí několikrát vytvořili slibný tlak, ale nakonec se kontaktního gólu nedočkali. Naopak, udeřilo na druhé straně. V přesilové hře napřáhl na modré čáře Marek Zukal a svým prvním gólem v hradeckém dresu zvýšil už na 5:2. Pátý gól definitivně poslal hostující tým do kolen. Nadšení fanoušci hnali svoje mužstvo dopředu a dočkali se ještě jednoho gólu. Střelu Jiřího Hendricha od modré čáry tečoval těsně před hostujícím gólmanem Jan Hruška a uzavřel tak skóre zápasu na konečných 6:2.

Ohlasy trenérů

vPavel Pazourek (HC VCES Hradec Králové):
Věděli jsme, že nás nečeká lehké utkání. Benátky jsou sice papírovým nováčkem, ale jedná se o zkušený tým, dobře doplněný hráči Liberce a Boleslavi. První třetinu jsme nehráli dobře, ale od druhé třetiny to byl již dobrý výkon. Navíc se nám podařilo vstřelit šest branek a můžeme být spokojenější, než po prvním kole. Je to pro nás před sérií těžkých zápasů dobrý výsledek.

Petr Haken (HC Benátky nad Jizerou):
Tak mě se ten zápas nehodnotí dobře, jelikož prohrát 6:2 není nic lichotivého. Pro náš tým to musí být ponaučení ten dnešní zápas. Dovedeme vyhrát těžký zápas s Chrudimí a pak na to tady nenavážeme. V první lize si je potřeba udržovat nějaké standartní výkony. První třetinu jsme odehráli ještě docela slušně a dostali jsme se i do nějakých šancí. Bohužel se nám nepodařilo vstřelit první branku. Musím přiznat, že i v té první třetině byl Hradec lepší a hokejovější. Ve druhé třetině již tempo hry udával jen Hradec. My jsme často faulovali, čímž jsme dávali domácím dostatek možností ke skórování. Třetí třetina již z naší strany byla lepší, ale zkušený Hradec již zápas nepustil.

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.