11. 10. 2023 | Ondřej Nejedlo

Potřetí šly doma do vedení, přesto Benátky znovu neberou ani bod

6., středa 11. 10. 2023
HC Benátky nad Jizerou - HC Děčín BEN - DEC
Také ve třetím domácím utkání otevřeli benátečtí hokejisté před svými diváky skóre. Znovu ale nedovedli zápas k bodovému zisku. Ve třetí třetině duelu s Děčínem obrátil stav na stranu hostujícího týmu útočník Nezbeda. Jeho dvě branky nakonec přisoudily tříbodový zisk severočeskému týmu.
HC Benátky nad Jizerou: Brázdil – Lytvynov, Antoš, Kliment, Klodner, Tondr, Čížek, Mašek – Zumr, Šafránek, Jankovský – Hozák, L. Kučera, Řepík – Dvořák, Havlas, Martínek
HC Děčín: Petrásek – Brož, Bartoň, D. Kučera, Zedek, Starý, Kaltenböck – Tůma, Nezbeda, Faigl – Sýkora, Jursa, Černý – Smola, Paršakov, Macek – Hruška, Chovanec
Branky a nahrávky: 31. Řepík (Tondr, L. Kučera) - 44. Nezbeda (Faigl), 52. Nezbeda (Tůma, Bartoň). Rozhodčí: Battěk - P. Beneš, Kurtin. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 140. Střely na branku: 20:29.

Komentář

První třetina nabídla zajímavý hokej, v němž byli střelecky aktivnější hosté. První větší šanci tohoto duelu si ale vypracoval domácí Hozák, který z pokleku nedokázal trefit odkrytou klec. V polovině první třetiny dokonce zvonila tyčka za zády děčínského Petráska po zakončení Zumra. Hostům pomohla do tlaku první početní výhoda tohoto zápasu. Brankář Brázdil ale velkému tlaku odolával.

Domácí maskovaný muž se následně zaskvěl i po Jursově sólu při vlastním oslabení. V úvodní periodě si musel připsat hned dvanáct zákroků, jeho kolega Petrásek jen čtyři.

Hned v úvodu druhé třetiny pláchl domácím hráčům Faigl, narazil ale na pozorného Brázdila. Benátečtí hráči postupně vyrovnávali hru a také oni se dostávali do šancí. Ve 31. minutě už udeřilo. Tondr našel křížnou přihrávkou Řepíka, který z kruhu vymetl pravý horní růžek. Chvíli poté mohl vyrovnat Černý, jeho střelu ale zastavilo břevno domácí svatyně. Do trháku neposlal své spoluhráče Šafránek, kterého pro změnu vychytal Petráskův beton. Když už děčínský Tůma dostal puk za brankovou čáru, hlavní rozhodčí Battěk rozpažil, neboť viděl vysokou hůl hostujícího útočníka.

Do třetí třetiny vstoupili rozhodně lépe domácí. Martínek pláchl Dominiku Kučerovi, někdejší extraligový brankář Petrásek se ale přelstít nenechal. Chvíli poté zakončoval nebezpečně Tůma a domácí tým podruhé zachránilo břevno. Hra se rychle otočila na druhou stranu, Řepíkovo zakončení ale na brankové čáře vyrazil Petrásek. Chvíli poté Faigl našel nedostatečně obsazeného Nezbedu, který přesnou střelou odčaroval Brázdilovo kouzlo.

Benátecký brankář následně zachránil svůj celek při úniku Smoly. Na druhé straně zívala na Zumra odkrytá část branky, radost z brankové trefy mu ale překazil Petrásek, lépe řečeno jeho tygří skok. V 52. minutě pláchli hosté do přečíslení dvou hráčů proti jedinému. Odpovědnost vzal na sebe Nezbeda, který posadil svoji střelu přesně nad Brázdilovu lapačku. Šest minut před koncem čekala na benátecký tým přesilová hra. V ní si největší šanci přichystal Šafránek, který ale trefil jen boční síťku.

Naděje benáteckého týmu do roviny teorie mohl v oslabení posunout Nezbeda, ten ale odmítl hattrick, při svém úniku netrefil branku. Svěřencům trenéra Nováka nepomohla k bodovému zisku ani kratičká power play, při níž se sice Benátky usadily před Petráska, ten jim ale gólovou slast nedovolil.

Ohlasy trenérů

Martin Novák (HC Benátky nad Jizerou): Opakuje se nám stále stejná písnička. Na jednu branku se vyhrávat nedá. Kluci bojovali, makali, strašně moc chtěli uspět. Bohužel po dvou individuálních chybách jsme dostali dva neskutečně hloupé góly. Pokaždé to bylo nedáš-dostaneš. Měli jsme obrovskou šanci, abychom odskočili na 2:0, další příležitost, abychom vedli 2:1. Neproměnili jsme ani jednu. Soupeř nás pokaždé potrestal. Jak kdysi říkal trenérský kolega Stramaccioni, který vedl fotbalovou Spartu, nezabili jsme zápas. Nevstřelili jsme druhý a třetí gól, a to se nám vymstilo.

Michal Oliverius (HC Děčín): Samozřejmě jsme rádi za tři body. Benátky se po pár kolech nachází tam, kde se nachází. Nemyslím si, že by jejich umístění úplně odpovídalo. Podobná utkání jsou strašně těžká. Jede se na zápas a čeká se, kdy tým ze spodku tabulky zabere a odpoutá se ode dna. K tomu jsme měli respekt. Zápas byl dlouho o první brance. Benátky se prosadily a po dvou třetinách vedly. Řekl bych, že náš tým měl během těchto dvou třetin také dost příležitostí. Nepadalo nám to, ale v kabině jsme kluky uklidnili, ať jsou trpěliví, že šance máme a že se určitě prosadíme. Nakonec se nám to ve třetí třetině, zaplaťpánbůh, podařilo. Určitě jsme si odsud nějaký bodík zasloužili odvézt. To, že to jsou tři body, za to jsme nesmírně rádi.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!