8. 10. 2009 | Tomáš Nejedlo, Ondřej Flanderka

Představujeme Davida Kajínka

Prvoligová sezóna roztočila kolotoč zápasů a naše redakce ve spolupráci s kolegy z Liberce bude připravovat představení hráčů benáteckého týmu. Jako prvního jsme vybrali Davida Kajínka (na snímku). Talentovaný obránce v loňské sezóně působil v Benátkách a výbornými výkony si tak vysloužil pozvánku do extraligy. Kajínek je v širším kádru Tygrů i pro letošní sezónu, ale nový ročník začal u řeky Jizery.

David Kajínek

Talentovaný obránce David Kajínek se narodil v červnu roku 1988 a poté co prošel žákovské kategorie, se v závěru sezóny 2002/2003 dočkal i prvního startu za liberecký dorost, jehož dres oblékal ještě další dvě sezóny a celkem nasbíral 84 startů. Už tehdy prokazoval své ofenzivní choutky a smysl pro tvrdou hru. V ročníku 2004/2005 nasbíral 115 trestných minut.

Následující sezónu už nastupoval za libereckou juniorku a často obtížný přechod mezi dorostem a právě juniorským výběrem zvládl bez problému. I proto už další rok patřil mezi stabilní opory týmu a dostal se i do reprezentačního výběru ČR do dvaceti let. V sezóně 2007/2008 už vedl mladé Tygry jako kapitán a za reprezentační „20“, jejímž už byl stálým členem, stihl dokonce rovných deset utkání. Přesto se snu o účasti na juniorském šampionátu nedočkal. I když byl pozván na všechny přípravné kempy a srazy před turnajem, který se konal v Pardubicích a Liberec na přelomu roku, stal se nakonec posledním vyřazeným hráčem a prvním náhradníkem. Na MS se tak neobjevil.

Alespoň mírnou náplastí mohl být pro beka, jehož vzorem je legendární Chris Chelios, start za A-tým Liberce. Trenér Gregor tehdy vytáhl Davida z juniorky a vzal ho s sebou 30. prosince 2007 na utkání do Litvínova, tehdy devatenáctiletý bek se ale nakonec do utkání nezapojil, a na svůj první start v nejvyšší soutěži si tak musel ještě počkat. V ročníku ale stihl tři zápasy 1.ligy, ve které nastoupil za Vrchlabí. I když byl již několikrát během sezóny 2008/2009 připraven na střídačce jako sedmý bek, dočkal se ostrého startu v nejvyšší soutěži až pod vedením kouče Pešána, ten ho postavil hned při své premiéře v roli hlavního kouče v 18. Kole na ledě Mladé Boleslavi. Tygři tehdy prohráli 2:1. Kajínek pak stihl ještě dalších devět extraligových duelů, včetně jednoho v předkole play-off. Většinu sezóny ale strávil na farmě v Benátkách, za kterou stihl slušnou porci třiačtyřiceti duelů.

Dotazník

Přezdívka v kabině
Kája.

Největší úspěch dosavadní kariéry/hokejový zážitek
Hokejová reprezentace do dvaceti let.

Sportovní vzor
Chris Chelios.

Oblíbené jídlo; česká či zahraniční kuchyně
Svíčková, italská kuchyně.

Oblíbená restaurace
Všude, kde dobře vaří.

Oblíbený film
Mám jich hodně, nejraději komedie.

Oblíbená hudba
Rock, pop.

Další oblíbené sporty vedle hokeje
Tenis, fotbal.

Oblíbené auto, motorka
Volvo v50.

Dovolená snů
Kuba, Maledivy.

Koníčky, záliby
Sport, cestování, příroda

Další články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!