11. 1. 2011 | Tomáš Nejedlo

O další body se bude bojovat v Třebíči

Po pouhém dnu volna se opět bude bojovat o body mezi prvoligovými mantinely. Hokejisté Benátek budou cestovat do Třebíče, tedy k týmu, se kterým se jim v této sezóně daří. Oba letošní souboje totiž Středočeši vyhráli, byť těsně. V Třebíče v prodloužení a na domácím ledě dvě minuty před koncem základní hrací doby. I nyní lze očekávat, že se bude hrát vyrovnaný zápas. Vždyť Horácká Slavia na dvanácté pozici na celek od Jizery ztrácí pouhý jeden bod. Ve středu 12. ledna se na zimním stadionu města Třebíče - MANN + HUMMEL ARENĚ bude hrát o hodně. Úvodní buly bude vhozeno v 17:30 hodin! Zápas můžete sledovat i v tradiční on-line reportáži!

Představujeme soupeře - SK HS Třebíč

Mezi tyčemi třebíčské branky byl zpočátku sezóny jasnou jedničkou Radek Fiala. V průběhu tohoto ročníku jej ale v brankovišti vystřídal mladý a nadějný brankář Pavel Francouz z Ústí nad Labem. Před nedávnem se ale oba vrátili zpět a Fiala, někdejší nejlepší extraligový nováček, tak opět nastupuje v třebíčském dresu. Do branky se letos třikrát dostali také Pavel Míča a Tomáš Štůrala, který nyní střídavě působí v druholigovém Salithu Šumperk.

V obraně také v letošní sezóně působí jeden z nejstarších hráčů první ligy. Těžko bychom v druhé nejvyšší soutěži hledali většího srdcaře, než je Marcel Hrbáček. Ten totiž nepřetržitě působí v dresu Horácké Slavie již od sezóny 1992/93, což je téměř neuvěřitelné. Čtyřicetiletý veterán stále patří k oporám zadních řad. Zkušenosti má také Zdeněk Sedláček. Nejproduktivnějším bekem je s dvanácti kanadskými body Radim Ostrčil, jenž v extralize hrál ve Vsetíně, poté působil v Olomouci. Devět bodů získal doposud také třebíčský Lukáš Sláma. Svůj jediný letošní gól vstřelil Sláma v prosincovém souboji na benáteckém ledě.

Pomalejší začátky v letošní sezóně měla nejobávanější dvojice Horácké Slavie. Útočníci Petr Obdržálek a Lukáš Nahodil už v loňské trápili soupeřovy obrany a brankáře. Nejinak tomu je také letos. Obdržálek dokonce v 20 zápasech nasbíral 29 kanadských bodů a současně hraje extraligu v týmu plzeňských Indiánů. Druhý do party, Lukáš Nahodil má v 19 duelech na kontě 20 bodů a podobně jako jeho kolega, i on působí v extralize, jen s tím rozdílem, že zkušenosti sbírá v Pardubicích. Pravidelný přísun bodů pak zajišťují Vilém Burián, David Dolníček nebo Marek Laš. Bodově se zvedl také zpočátku nepříliš výrazný Petr Zahradník. Zkušenosti s dospělým hokejem pak v Třebíči sbírá například zlínský forvard Zdeněk Okál či třinecký David Ostřížek.

Trenérem Horácké Slavie Třebíč je po odvolání Romana Mejzlíka sportovní manažer klubu Kamil Pokorný. Jeho asistentem je pak organizační pracovník a sekretář v jedné osobě Radek Novák. Vedoucím mužstva je dlouholetý ředitel zimního stadionu v Třebíči Luděk Popela.

Oba celky v minulém kole

Tým SK Kadaň se na domácím ledě proti Písku (3:2) představil v sestavě:Fiala - Ostrčil, Malinský, Bulička, Sláma, Kania, Dudáš, Hrbáček, R. Kadela - Laš, Dolníček, Ostřížek - Burian, Nahodil, Obdržálek - Čech, Zahradník, Přibyl - Okál, Dočekal, Vondráček

Celek HC Benátky nad Jizerou v domácím duelu s Kadaní (5:2) nastoupil ve složení: Nedvídek (Stejskal) - Kolmann, Bendík, Tondr, Vála, Pavlů, Štich, Kajínek - Kica, Bárta, Kopic, Vantuch, Urban, Pabiška, Klimt, Skořepa, Jech, Hudíček, Krejčík, Nevyhoštěný

Webové stránky soupeře

Více informací o třebíčském hokeji se můžete dozvědět na oficiálním webovém portálu našeho středečního soupeře -
SK Horácká Slavia Třebíč

Rozhodčí

Utkání 36. kola první hokejové ligy bude jako hlavní rozhodčí řídit Petr Úlehla z Pardubic. Na čarách mu budou asistovat Jan Čížek z Pardubic a Jan Padevět také z Pardubic.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!