24. 7. 2011 | Tomáš Nejedlo

Hokejisté Benátek poprvé vyjeli na led

V neděli 24. července podvečer vyjeli benátečtí hokejisté poprvé na ledovou plochu. Trenérskému triu Černý, Škaloud a Nečas se na ledě hlásilo celkem sedmadvacet hráčů. Chyběli pouze zranění Petr Kolmann a Tomáš Mrkvička, a také Jiří Říha, který je v kempu reprezentační dvacítky v Třemošné. K benáteckému týmu se připojí po 28. červenci. O místo v kádru se poperou také tři noví mladíci, jejichž krátké představení nabídneme v následujících řádcích.
Prvním hokejistou, který bude usilovat o místo v benáteckém kádru, je dvacetiletý obránce Ondřej Vitásek. Urostlý zadák působil ve Slezanu Opava, kde už tři sezóny po sobě střídavě hrál v "A" týmu a juniorce. Nejplodnější sezónou, co se kanadských bodů týče, byla pro Vitáska 2009/2010. Mezi muži totiž získal ve třiatřiceti zápasech jedenáct bodů a v juniorce pak v jedenatřiceti utkáních hned šestadvacet bodů! Za tuto statistiku by se nemusel stydět ani leckterý útočník. 193 centimentrů vysoký bek si také připsal jeden extraligový start za Vítkovice.

Dalším hráčem na zkoušce je brzy jedenadvacetiletý slovinský útočník Miha Verlič. Ten od roku 2009 nastupoval stejně jako Vitásek mezi seniory i juniory Opavy a je taktéž velmi urostlý. Shodnou okolností měří také 193 centimetrů. Před příchodem do České republiky hrál Verlič ve Slovinsku, konkrétně v Mariboru. Svou rodnou zemi reprezentoval v dorostu i juniorech na mistrovství světa první divize.

Třetím novicem je David Kellner, který v říjnu letošního roku oslaví jedenadvacáté narozeniny. Většinu své kariéry strávil tento forvard v karlovarské Energii. Mezi seniory se Kellner poprvé objevil v ročníku 2008/09, když nastupoval za druholigové Milevsko. Poté se vrátil do Karlových Varů, aby v loňské sezóně hrál v prvoligovém Písku.

Doplňme ještě, že Benátky budou v tomto týdnu v úterý a čtvrtek trénovat na ledě dvoufázově. V ostatní všední dny na hráče Středočechů čeká jedna tréninková jednotka. První přípravný zápas je naplánován na úterý 2. srpna, kdy se na benáteckém zimním stadionu představí od 18 hodin Hradec Králové.

Kompletní soupiska hráčů pro přípravu

Brankáři:
Michal Nedvídek, Jiří Stejskal, Robin Blažíček

Obránci:
Aleš Vála, David Kajínek, Jan Bendík, Petr Kolmann, Petr Ulrych, Tomáš Mrkvička, Ján Niko, Tomáš Hobza, Jiří Říha, Ondřej Vitásek

Útočníci:
Josef Skořepa, Petr Weiss, Marek Pabiška, Tomáš Klimt, Ctibor Jech, Lukáš Vařecha, Tomáš Liška, Miroslav Kopic, Lukáš Krejčík, Daniel Skalický, Vít Jonák, Filip Jánošík, Lukáš Král, Tomáš Kouřil, Martin Malinský, Miha Verlič, David Kellner

Další články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.