18. 2. 2012 | Jakub Vais

Vít Jonák: Byl to těžký zápas, jako v play-off

Utkání mezi Benátkami a Pískem bylo dlouho vyrovnané. Benátky se dostali do vedení, které ovšem neudrželi a Písek vyrovnal. Duel 50.kola už směřoval do prodloužení, na které se však nedostalo. V oslabení totiž ujela dvojice hráčů a Vít Jonák trefil důležité tři body. V rozhovoru plzeňský rodák hovoří i o nabitém programu příštích dnů.
Jak hodnotíte dnešní vystoupení týmu proti Písku?
Bylo to velice těžké utkání, Písek v poslední době hraje velice dobře. Od začátku sezóny hodně obměnili mančaft, hráli výborně do útoku. Připomínalo mi to klasický zápas v play-off.

Písek v poslední době hraje dobře, měli jste nějakou speciální přípravu?
Příprava probíhala normálně. Věděli jsme, že Písek uhrál v poslední době hodně dobrých výsledků, což svědčí o kvalitě.

Jak byste popsal svůj gól, který nakonec rozhodl o výhře?
Byli jsme v oslabení a oni chtěli založit. Náš bek to tam dobře sebral a poslal to o manťák Skořicemu (Josef Skořepa - pozn.red) a jeli jsme dva na jednoho. On mi to poslal a já se jen snažil trefit puk, protože to skákalo.

Máte nyní velmi nabitý program, jak se dá připravit na to připravit?
Pro nás bylo důležité, abychom získali tři body, abychom šli do těch další utkání už ve větším klidu. Už nemusíme ty další utkání vyhrát, na šesté místo nám stačí jeden bod. Samozřejmě však chceme co nejvíc utkání vyhrát!

Nyní vás čeká v posledním domácím utkání Šumperk, jak se na tohoto soupeře připravit?
V neděli máme trénink, tak snad dáme nějaké báčko. (úsměv) Šumperk je velmi nevyzpytatelný soupeř. Jednou zahrají výborně a jednou zase prohraje. Musíme k tomu přistoupit jako dneska a snažit se hrát dobře ze zajištěné obrany.

A jak poslední dva duely v Třebíči a v Havlíčkově Brodě?
V Třebíči na nás asi budou hodně nabroušení, jelikož se ten zápas odložil. Musíme se s tím nějak porvat a zvládnout to tam. V Havlíčkově Brodě už asi o tolik nepůjde, i tak bychom chtěli vyhrát, ale je to těžký soupeř. Navíc budou hrát doma, kde předvádí výborné výkony.

Jak se díváte na tabulku, v závěru ještě budete bojovat o páté místo …
Je asi jedno, jestli budeme hrát v play-off z pátého nebo šestého místa. Na to sedmé nebo osmé už snad nespadneme a vyhneme se tak těžkým soupeřům, jakými jsou Ústí a Chomutov. Je asi jedno, jestli pátí nebo šestí, tam dostaneme Jihlavu nebo Olomouc, což jsou oba kvalitní soupeři.

A jak se na play-off připravit?
Určitě budeme začínat venku. Play-off je už úplně jiná soutěž, kde se smazávají rozdíly a základní část už není nikterak důležitá. Je to zejména o bránění, disciplíně a věříme, že přejdeme přes první kolo.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!