7. 2. 2013 | Petra Skopcová

Zápas s Hradcem bude malé play-off, ví Tomáš Vošvrda

Benátky bojují o udržení osmého místa zajištující play-off, seč jim síly stačí. V posledním domácím zápase na svém ledě přivítali Draky ze Šumperku, kteří však přijeli odhodlaní se o osmé místo rovněž poprat a tak našim borcům pořádně zatápěli. Moravský tým si nakonec odvezl dva body za vítězství v prodloužení, po tom, co celý zápas nenechal Tomáše Vošvrdu vydechnout. Na dojmy ze zápasu jsme se zeptali v pozápasovém rozhovoru.

Jeden bod z utkání se Šumperkem... jak hodnotíte utkání?

Věděli jsme, že nás čeká velmi těžké utkání, což se potvrdilo. Šumperk odehrál perfektní zápas a mně přišlo, že my jsme se do něj nemohli po celou dobu dostat. Zápas to byl vyrovnaný, ale Šumperk byl asi o ten jeden gól lepší a proto vyhrál.

Tomáš Vošvrda

Tomáš Vošvrda se pravidelně připravuje s týmem Bílých Tygrů z Liberce, kde kryje záda Marku Schwarzovi. Do Benátek jezdí vypomáhat týmu momentálně k udržení osmé pozice zajištující play-off.

V dresu Benátek odchytal Tomáš již 29 zápasů s úspěšností lehce pod 91% na zápas a cítí se rovněž připraven stát v brance Benátek nejen pro boj o pozici pro play-off, ale i pro boje ve vyřazovací části samotné.

Šumperk byl po celou dobu aktivnějším týmem. Jak vám vyhovují zápasy, kde jste neustále vytížen? Předpokládáte, že podobně budou vypadat i případné zápasy play-off?

Takové zápasy mám rád. Sezóna vrcholí, doufejme, že se na 8. příčce udržíme a zahrajeme si play-off, kde se začíná od začátku a šance jsou vždy 50/50.

Na samostatný nájezd šel do branky Stejskal. Proč?

Už den před zápasem a taky ráno na rozbruslení jsem říkal trenérům, že pokud bude nájezd nebo dokonce nájezdy, tak by tam měl jít Jirka Stejskal. Protože si myslím, že je jeden z nejlepších gólmanů na nájezdy co znám, a naopak mně penalty letos vůbec nejdou. A teď už není čas na to, abych si nájezdy při zápase zkoušel. Věřil jsem, že Jirka tu penaltu chytí a nakonec se to povedlo a pomohl týmu v okamžik, který byl důležitý.

Další zápas bude opět na domácím ledě, ale s Hradcem, tedy vaším největším konkurentem o boj o osmou pozici...

Sobotní zápas s Hradcem bude o šest bodů a podle mě tento zápas hodně napoví, jak to bude na poslední pozici zajišťující play-off. Tedy to bude takový malý zápas play-off, který musíme zvládnout a uděláme pro to maximum!

Jak se chystáte na to utkání s Hradcem? Je nějaká speciální příprava?

Chystat se budeme stejně jako na každé jiné utkání, trenéři určí taktiku a my budeme dělat maximum na ledě. Nálada je pořád pozitivní a věříme že to play-off uděláme.

Budete Benátkám k dispozici do případného play-off? Cítíte se v herní podobě?

Já bych o své formě nechtěl moc mluvit, u gólmana to nedělá dobrotu, tak to raději nechám zhodnocení na jiných. Zda budu k dispozici nedokážu říct, já vždy rád přijedu a chci pomoci týmu k vítězství. Člověk se vždy cítí tak, jak se sbírají body nebo ne, já se jen chystám na každý zápas zvlášť a nedělám nějaké plány dopředu. Hraji zápas od zápasu a plním to, co mi řeknou a snažím se odvést maximum.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!