7. 2. 2014 | Tomáš Nejedlo

S jistotou vyřazovacích bojů Benátečtí míří do Třebíče

Ve svém posledním prvoligovém vystoupení proti Havlíčkovu Brodu si benátečtí hokejisté s definitivní platností zajistili účast ve vyřazovacích bojích. Rebely Středočeši porazili 3:0 a minimálně osmou pozici jim již nikdo nevezme. Do konce základní části zbývá sehrát ještě čtyři kola v tom nejbližší se Benátky vydají do Třebíče. Ve třech letošních utkáních s Horáckou Slavií se vždy z výhry radoval hostující tým. Benátečtí by se tak nezlobili, kdyby to nezůstalo ani nyní porušeno a mohli tak natáhnout svou vítěznou sérii již na osm duelů! Zda se to družina modrobílých povede, to se dozvíme v sobotu 8. února. Na zimním stadionu města Třebíče - MANN + HUMMEL ARENĚ utkání startuje v 17:30 hodin a průběh přiblíží také tradičně podrobný on-line přenos!

Třebíč v posledním období konečně začala bodovat na domácím ledě. Výhra s Berounem v předchozím představení před svými diváky byla již čtvrtou v řadě. Předtím se svěřencům trenérů Pokorného a Nováka na vlastním stadionu příliš nedařilo. O to lépe hrají Třebíčští venku, kde působí postrach soupeřům. Ne nadarmo patří Bílým hvězdám ve venkovní tabulce po Mladé Boleslavi druhé místo. Přesně to vystihují i letošní vzájemné zápasy Benátek a Třebíče - vždy totiž vyhráli hosté.

Benátečtí načasovali svou formu na tu nejlepší možnou chvíli - na poslední čtvrtinu základní části. V obdivuhodných výkonech Benátky kosí jednoho soupeře za druhým. Sérii výher natáhli na sedm v řadě, což se jim v prvoligové historii dosud nikdy nepovedlo. Play off už Středočechům nikdo nevezme, ale proč nepokračovat v sérii vítězství?

Oba týmy v minulém kole

Tým SK Horácká Slavia Třebíč v minulém kole zajížděl do nedaleké Jihlavy, kde bylo na programu tradiční horácká derby. Dukla na svém stadionu potřetí za sebou padla, po Mladé Boleslav a Českých Budějovicích podlehla i Třebíči, a to dokonce bez vstřelené branky. Za Horáckou Slavii skórovali Dolníček, Laš a Dietz. Bílé hvězdy nastoupily v sestavě: Novotný – Bilčík, Čejka, Peroutka, Dietz, Valenta, Malena – Kaut, Fořt, Nahodil – Laš, Dolníček, Dočekal – Křivohlávek, Raška, Kadela – Moučka, Čech, Přibyl – Juráň.

Celek HC Benátky nad Jizerou si doma připsal vítězství nad Havlíčkovým Brodem 3:0. Jednalo se již o sedmou výhru Benátek v řadě. Postarali se o ní svými trefami Jánošík, Krejčík a Špaček. Brankář Schwarz, stejně jako celý benátecký tým, pokračuje ve skvělé formě. Vychytal již čtvrtou nulu v dresu Benátek a snížil svůj průměr obdržených branek na 1,7. Benátky se představily v sestavě: Schwarz (Trenčan) – Ulrych, Říha, Jánošík, Kajínek, Pabiška, Niko – Bárta, Plodek, Kica – Jonák, Skořepa, Klimt – Špaček, Skalický, Krejčík – Dlouhý, Mikyska, Vařecha.

Webové stránky soupeře

Více informací o třebíčském hokeji se můžete dozvědět na oficiálním webovém portálu našeho sobotního soupeře -
SK Horácká Slavia Třebíč

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!