16. 2. 2007 | Mirek Ondra

„S výměnou jsem zatím spokojený,“ hodnotí své působení v Chrudimi Jan Kubišta

B e n á t k y n a d J i z e r o u - Po nepovedeném zápase v Benátkách hodnotil Jan Kubišta svůj odchod do Chrudimi, právě skončené utkání i novou sestavu východočeského týmu. Ve středečním utkání hrál Kubišta v jedné formaci s Davidem Pospíšilem a Petrem Šulčíkem. Prosadil se však pouze jeho parťák z Kolína Karel Nekvasil, když asistoval u prvního gólu Chrudimi ve 32. minutě.

"My jsme vůbec nehráli to co jsme chtěli. Chtěli jsme hrát ze zabezpečené obrany a to se nám dneska vůbec nepodařilo. Měli jsme mezery vzadu, Benátky jezdily do rychlých protiútoků a využívaly hlavně našich chyb," hledal Jan Kubišta hlavní příčiny středečního neúspěchu.

V průběhu prosince přestoupil Jan Kubišta z Kolína na hostování do konce sezóny. Pokusí se tak vyplnit sny chrudimských fanoušků o první lize. "Je to zase něco jiného, Kolín hrál kolem devátého místa, vypadá to že nepostoupí do play-off. Chrudim má mnohem jiné ambice, je tady úplně jiný manšaft, tudíž jsem zatím s výměnou spokojený," řekl dvaadvacetiletý útočník ke svému přestupu do Chrudimi.

Chrudim měla velké problémy s obrannou hrou. V první třetině musel dokonce Barta čelit dvěma brejkům ve vlastní přesilové hře. Na týmu byla vidět určitá nesehranost způsobená velkým hráčským rošádám. To potvrdil i Jan Kubišta. "Zatím pracujeme s novou sestavou, hodně se sehráváme, dáváme si na to při zápase pozor. Ještě nemáme pořádně sečvičené ani přesilovky. Chceme to všechno do těch čtrnácti dní, kdy odstartuje play-off dát nějak dohromady."

Trenér Ladislav Lubina začal sezónu v Chrudimi na ledě. Nastupoval pravidelně v útoku, ale v průběhu podzimu zakotvil na pozici na trenéra. "Já už jsem z toho tempa vypadnul, poté co jsem delší dobu nehrál a vím že bez tréninku by to nebylo ono."

Ladislav Lubina je držitelem trenérské licence B, ale dle svých slov by to mohl být začátek jeho trenérské kariéry. Ta hráčská se mu povedla nad míru úspěšně. Nasbíral více než 900 extraligových startů. "Pokud to půjde, tak si tu "áčkovou" licenci udělám. Chtěl bych se té práci věnovat i v budoucnu."

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!