4. 2. 2016 | Martina Nová

Škoda, že jsme jeden bod ztratili, hodnotil zápas s Litoměřicemi ostřílený Jan Hlaváč

Přestože dvojnásobný mistr světa a bývalý hráč NHL, kde odehrál přes 400 utkání, Jan Hlaváč, v letošní sezóně neokusil ostré zápasové tempo, proti litoměřickému Stadionu hned dvakrát skóroval. Výpomoc figurující zároveň na soupisce extraligové Sparty však přiznala, že i přes gólový příspěvek to nebylo optimální. „Dlouho jsem nehrál a ještě to není ono.“ V útoku nastoupil shodou okolností se samými Jany – Plodkem, Ordošem a ke konci také Víškem. „Myslím, že jsme tam měli nějaký šance, dobré věci a že to bylo v pohodě,“ hodnotil spolupráci v lajně Hlaváč, jenž v loňské sezóně oblékal dres jiného prvoligového celku, kladenských Rytířů.

Jak byste ohodnotil dvoubodovou výhru po samostatných nájezdech proti Litoměřicím?

Těžko se mi to hodnotí, protože nevím, jak kluci hráli, ale tuším, že měli čtyři zápasy po sobě vyhraný. Je škoda, že jsme ten jeden bod ztratili, dvě minuty před koncem jsme ještě vedli. Pak si myslím, že tam byl takový sporný zákrok, ale to se nedá nic dělat. Přišli jsme o bod, mohly být ty tři.

Jak jste se cítil na ledě po dlouhé pauze?

No, nic moc. Dlouho jsem nehrál a ještě to není ono. Cítím, že nemám ty nohy, výbušnost, ale čím víc budu hrát, tím to bude lepší, to už mám vyzkoušený.

Přesto jste vstřelil dva góly. Ten první padl při skončení přesilovky…

Tam to bylo moc hezky sehraný. Povedli se nám tam dvě křižné přihrávky a pro gólmana je to těžký, když se to dá dobře. Mně se ta střela povedla, sedlo mi to.

Při té druhé brance obránce Plutnar zavedl z obranného pásma puk až do útočného, a vy jste pak dorážel…

Nádherně to udělal a jak se říká, před bránou padají góly. Sjel jsem si před branku, tam se to odrazilo a se štěstím ze vzduchu jsem to srazil do brány.

Jel jste i nájezd na gólmana Pavelku, proč tam to nevyšlo?

Tam mi to uteklo, chtěl jsem tam něco udělat, ale v posledním momentu, kdy jsem chtěl naznačit tu střelu, tak mi trošku utekl puk, a pak už to nešlo. Špatně jsem to provedl.

Mohl byste nějak okomentovat výkon rozhodčích v tomto zápase?

Ne, nebudu to hodnotit. (pousmání)

Nastoupil jste v lajně s Janem Plodkem a a Janem Ordošem, kterého ke konci zápasu vystřídal další Jan – Víšek. Jak byste zhodnotil souhru na ledě?

V Benátkách je to těžké, protože se moc netrénuje pohromadě, vždycky sem někdo přijede. Když mají ti hráči alespoň trošku to hokejové myšlení, tak se to dá dohromady rychle. Myslím, že jsme tam měli nějaký šance, dobré věci a že to bylo v pohodě.

Kdy jste se domlouval na působení ve Spartě a následně zde v Benátkách?

Je to dlouho. Se Spartou jsem byl dohodnutý od léta. Pak se řešilo, kde budu hrát, chvilku to vypadalo na Kladno, nakonec se to domluvilo tady a jsem za to rád.

Když jste hrál na Kladně, potkal jste se tam s trenérem Čelanským. Věděl jste tak, co očekávat?

My už jsme byli dokonce i spolu na večeři, myslím, že to bylo v úterý, a tam jsme se vlastně dohodli. Popovídali jsme si o taktice a tak, takže v pohodě.

A jak se Vám tady líbí? Třeba kabina?

Mně to je úplně jedno, já bych se klidně převlíkal i venku. (smích) Hlavně, že si můžu zahrát.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!