22. 3. 2007 | Mirek Ondra, Tomáš Nejedlo

Finálová série s Mostem začíná o víkendu

B e n á t k y n a d J i z e r o u - Benátky jsou stejně jako v sezóně 2002/03 krůček od první ligy. Stačí třikrát vyhrát ve finálové sérii hrané na tři vítězná utkání. V cestě je tým SK HC Baník Most. Premiant druholigové skupiny Západ má kádr neobyčejně nabitý hvězdami. Téměř tucet hráčů s extraligovými zkušenostmi doplňují mladí a šikovní hokejisté. Severočeši si postupně poradili s Kolínem (3:0) a jabloneckými Vlky (3:1).

Nenechte si ujít bitvu o 1. ligu. Klub vypravuje autobus pro fanoušky na obě utkání. Odjezd je vždy ve 14:30 od Čapků a v 14:35 z Burzy. Doprava je zdarma.

Most již v úvodu sezóny prokázal svou kvalitu a dral se na přední příčky soutěže. Rozjetý Baník dokonce deklasoval na soupeřově ledě UHK UK LEV Slaný 15:0. Oproti tomu Benátky se mohou pyšnit podobným výsledkem 11:0 ze Strakonic. Baník Most nasbíral 102 bodů - o 11 více než jeho nejbližší pronásledovatel HC Děčín. Úctyhodná je však branková bilance. 226 vstřelených gólů je nejvíce v celé druhé lize.

Kanadskému bodování po základní části vévodil Michal Oliverius. Ten nevynechal ze čtyřiačtyřiceti jediný zápas a připsal si v nich 17 gólů a 38 nahrávek. Marně ho stíhali Lukáš Gergel (24+26), Jiří Plachý (23+24) a nejlepší obránce Robert Plaček (13+21).

HC Baník Most byl v minulosti vždy tradičním soupeřem benáteckých hokejistů. V posledních dvou sezónách byla ale obě mužstva administrativně rozdělena do skupin Západ a Střed. Naposledy jsme se tedy v mistrovských zápasech střetli v sezóně 2004/2005 a dvakrát jsme Mostecké porazili po výsledcích 3:2 a 4:2. V přátelském utkáním jsme se však s Mostem utkali před začátkem letošní sezóny a remizovali 1:1. Benátečtí příznivci určitě mají ještě v živé paměti slavnou baráž o 1. ligu ze sezóny 2002/2003. Tehdy jsme našeho soupeře před více jak tisícovou návštěvou zdolali po infarktovém průběhu zápasu 3:2, když rozhodující branku zaznamenal Lukáš Zajíček. Na mosteckém ledě jsme dokázali vyválčit remízu 4:4. Jan Vasilev vyrovnával pouhé 4 sekundy před koncem základní hrací doby...

To vše je ale minulost. V sobotu na horkém mosteckém ledě hráče od Jizery čeká zcela jiné mužstvo. V brance se pravidelně střídají Robert Slipčenko a Emil Hrazdíra, který pomohl Jestřábům z Prostějova před dvěma lety k návratu do 1. ligy. V obraně se prosazují bratři Plačkové a se svými bohatými extraligovými zkušenostmi (Litvínov, Vítkovice, Třinec) i Ondřej Zetek. Naopak mládí reprezentují Ondřej Staněk, který hrával i v pražské Slavii, nebo Martin Szakal, vypůjčený z Chomutova. V útoku hraje jasně prim především 1. formace ve složení Metlička, Oliverius, Koláček. V sérii s Jabloncem se prosazovali zejména v přesilových hrách. Po neúspěchu Litvínova v základní části extraligy se do Mostu přestěhovala hned celá trojice mladých forvardů Jánský, Heinisch, Černý. Ovšem daleko nejzkušenějším hráčem našeho soupeře je osmatřicetiletý harcovník Josef Zajíc, který má za sebou například mnohaleté angažmá na Kladně,dále v Pardubicích či v německém Essenu. Letošní sezónu zahájil v týmu berounských Medvědů a nyní obléká mostecký dres.

Z výše uvedeného je zcela zřejmé, že favoritem nadcházejícího souboje mezi Benátkami a Mostem jsou jednoznačně Mostečtí. Naši hráči však již mnohokrát prokázali svou bojovnost a touhu po vítězství. Jen známá jména nejsou zárukou výhry. Rozhodne momentální forma, nasazení a kolektivní výkon, podpořený vynikajícími benáteckými fanoušky. Proto zveme všechny příznivce benáteckého hokeje, aby se zúčastnili nejen autobusového zájezdu do Mostu, ale přišli v co nejhojnějším počtu i na domácí odvety.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!