15. 9. 2016 | Věra Novotná

Nebude to lehké! Most chce přerušit sérii porážek, Benátky chtějí tři body!

Benátečtí se s mosteckými hokejisty potkali jak v minulé sezóně v závěrečných bojích play-out, tak v přípravné fázi na novou sezónu. Nyní je dohromady svede i páté kolo nové sezóny, v rámci něhož vyjedou Benátky k dalšímu venkovnímu klání. Zatímco benátečtí hokejisté mají zatím smírnou bilanci dvou výher a dvou porážek, Severočechům se začátek sezóny zachytit nepodařilo. Poslední zápas sehráli Mostečtí na ledě Českých Budějovic, kde prohráli 7:0. Středočeši naopak přivítali na svém ledě tým SK Horácká Slavia Třebíč a připsali si výhru 4:1. Zda si hokejisté Mostu spraví chuť v domácím zápase, nebo si naopak Benátečtí odvezou další body do tabulky, sledujte tradičně v online reportáži. Utkání se odehraje 17. září od 17:30 hodin.

Příprava jako na houpačce

Přípravná část začala v podání mosteckých hokejistů na kluzištích soupeřů. První zápas v Kadani přinesl první výhru 3:2 a dalším skalpem Mosteckých se stal druholigový klub Kobra Praha. Pražané na svém stadionu padli 1:3. Další dvě venkovní utkání nedopadla již tak slibně, neboť přišly dvě porážky v poměru 2:5. První se zrodila na ledě Litoměřic, druhá následovala na benáteckém stadionu. Náladu si Severočeši zlepšili v domácím klání s Kadaní, kterou zvládli porazit i ve druhém vzájemném zápase. V dalších dvou domácích utkáních se mostečtí hokejisté pokusili o opravu porážek z Litoměřic a Benátek, avšak na tyto soupeře se jim ani napodruhé nepodařilo vyzrát. Benátky si odvezly výhru 5:4 po samostatných nájezdech, Litoměřice se radovaly z vítězství 2:4.

Po těchto utkáních následoval vydařený turnaj v německém městě Crimmitschau. Severočeši jej ovládli a vybojovali první místo. Na úvod si poradili s domácím mužstvem Crimmitschau 2:1, poté přišla porážka od dánského klubu Odense Bulldogs v poměru 4:2. V posledním utkání v rámci tohoto turnaje změřili síly s týmem Bayreuth Tigers, který porazili jednoznačně 4:1. Přípravu završili Mostečtí domácím kláním s německým Weisswasserem, proti kterému zaznamenali další výhru 2:1.

Poslední vzájemný zápas – 18.8.2016

V rámci přípravy svedli hráči Mostu a Benátek zatím poslední vzájemný duel, který byl velmi vyrovnaný. Všechny třetiny skončily nerozhodným výsledkem a zápas tak dospěl do samostatných nájezdů, v nichž rozhodla až šestá série. V té svou trefou zajistil výhru Benáteckých Jan Víšek.

HC Most vs. HC Benátky nad Jizerou 4:5sn (1:1,2:2,1:1 – 0:0)

Branky a nahrávky: 6. Stříbrný (Cvrk, Havlíček), 37. Charousek (Stříbrný, Doležal), 49. Cvrk (Stříbrný), 57. Chlapík (Divíšek) – 11. Hrabík (Havlín), 27. Miškovský (Havlín), 46. Bittner (Mikyska), 51. Mikyska (Pyrochta), rozh. náj. Víšek.

Jak vidí zápas Filip Pyrochta?

„Vnímám Most jako soupeře, který je nevyzpytatelný ve hře 5na5. Určitě si musíme dávat pozor na jejich přesilovky,“ popisuje silnou zbraň Mosteckých a ví, že bude potřeba se trestům vyhýbat. „Myslím si, že když nebudeme disciplinovaní, tak na to můžeme doplatit!“ V době vzájemných zápasů play-out ještě nebyl Pyrochta na soupisce Benátek, ale v rámci přátelských zápasů si již hru Mostu osahal. „Z přátelských zápasů jsme vyčetli, že mohou udeřit z přesilových her, což je pro nás výhoda,“ přibližuje vzájemná střetnutí a dodává, že právě proto jsou tyto zápasy důležitou před-sezónní přípravou. „Proto se přátelské zápasy hrají, abychom tak trochu věděli, do čeho jdeme.“ Od utkání v Mostě očekává Pyrochta náročný zápas. „Určitě to bude těžké, zvlášť pokud Most hraje na domácím ledě. Budou chtít přerušit sérii porážek, ale my musíme potvrdit naši formu a v Mostě zvítězit,“ vidí jasný cíl dalšího duelu mladý obránce.

Nezachycený začátek sezóny

Chystá se již 5. kolo, a hokejisté z Mostu mají do této chvíle bilanci čtyř porážek v řadě. V prvním kole podlehli na domácím ledě týmu z Ústí nad Labem 3:4 po samostatných nájezdech. Následovala porážka na ledě Přerova v poměru 1:5 a výhra nepřišla ani ve druhém domácím utkání, kdy do Mostu přijeli hráči Prostějova. Jestřábům se na severu Čech podařilo zvítězit 4:3. Kamenem úrazu jsou pro Most prozatím poslední dvacetiminutovky, neboť v těchto prvních třech zápasech přišel o výhru právě kvůli prohraným třetím třetinám.

Poslední zápas týmu HC Most

Ve čtvrtém kole zavítali hráči Mostu na led Českých Budějovic, kde se chtěli pokusit přetrhnout nelichotivou bilanci. Bohužel, brankáře Bláhu v domácí brance se jim nepodařilo prostřelit. Z jihu Čech tak odjeli s vysokou porážkou 7:0.

ČEZ Motor České Budějovice vs. HC Most 7:0 (2:0,2:0, 3:0)

Branky a nahrávky: 10. Chovan, 13. Čermák (Škoda, Kuchejda), 26. Rob (Mucha, Chovan), 28. Zíb (Rob, Chovan), 45. Babka (Rob), 55. Kuchejda (Škoda, Pavlin), 60. Rob (Babka).

Sestava týmu HC Most: Halász (Spěšný) – Hora, J. Novák, K. Černý, Šesták, Baránek, Strejček, Bednárik – Kubinčák, Divíšek (C), Stříbrný – Rod, Havlíček, Mráz – M. Havelka, Alinč, Válek – Chlapík, J. Šimeček, Slavíček.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!