11. 6. 2007 | Martin Novák

Dorostenci a Junioři na raftech

Třetí týden velmi náročné přípravy si naši dorostenci a část juniorů zpestřili netradičním tréninkem, který se konal na loděnici FTVS UK v Praze - Tróji. Přes počáteční mírnou nevoli se této akce zúčastnit ( že by strach? :), nakonec všichni odcházeli spokojení, vybláznění, vykoupáni, zničení a plní emočních zážitků, na které ještě dlouho nezapomenou.

Počasí nám vytvořilo vynikající podmínky, vzduch na sluníčku těžce přes 30, Vltava kolem 15 stupňů. Po základních informacích se kluci nasoukali do neoprénů, navlekli záchranné vesty, helmy, popadli pádla, rafty a šli na to!

První svezení a dojmy na klidné vodě byli oceněny velmi hlasitými výlevy skoro všech účastníků a rozdáváním úsměvů na všechny strany. Kormidelník, seznámil kluky se základní technikou, jak a kdy pádlovat a na jaké povely co mají dělat. Poté se vypravili na opravdovou „divokou vodu“. A teď se už skoro nikdo nesmál. Po první jízdě, kdy si kanál jen sjeli a pořádně jej poznali, následovalo „rodeo“ na divoké vodě, kde si většina hráčů pořádně osahala rafting a sáhla na dno svých sil. Postupně se zdokonalovali, vylepšovali svou jízdu a užívali si opravdu extrémních situací. Mnohokrát z lodě vypadli, většinou nedobrovolně, mnohokrát si lokli a ochutnali chuť vody z Vltavy. Přesto pokaždé jízdě vzali raft na ramena a pospíchali na horu, užívat si další jízdu. Po třech hodinách náročných situacích, plavání a běhání s raftem tato bláznivá akce bohužel skončila. Ještě nakonec všichni hráči naskákali do vody a splavali si kanál bez lodí a užívali si kanál a „luxusní“ vodu která teče ve Vltavě.

Končit se nikomu nechtělo, všichni hráči odcházeli naprosto spokojeni, vybláznění a odhodláni minimálně ještě jednou se zde v rámci přípravy vrátit.

Děkujeme tímto Loděnici FTVS UK v Praze – Tróji, která nám zajistili veškerou výbavu a servis včetně zkušených raftařských průvodců. Určitě se ještě letos do loděnice vrátíme a navážeme na spolupráci s FTVS UK.

fotografie ze dne stráveného na raftech můžete vidět na adrese: http://hokejbenatky.rajce.idnes.cz/

Další články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!