14. 2. 2019 | Tomáš Nejedlo

Trojici duelů na domácím ledě uzavře souboj s Valachy

Tři domácí zápasy během jednoho týdne - takový je program benáteckých hokejistů v závěru základní části Chance ligy. Toto trio uzavře utkání se Vsetínem, které je naplánováno na sobotu 16. února. V 17 hodin bude vhozeno úvodní buly v souboji dvou celků z opačných pólů tabulky. Vsetínští se vrátili na druhé místo díky vítězné dohrávce s Litoměřicemi, které dokázali udolat 2:0. Stejným výsledkem pak skončilo i středeční utkání Benátek s Porubou, kdy Benátečtí utnuli sérii porážek. Průběh sobotního utkání nabídne textový on-line přenos a také komentovaný stream na HokejkaTV.

Představujeme soupeře - VHK ROBE Vsetín

Někdejší několikanásobný český šampion v letošní sezóně zažívá zatím velmi poveden období. V tabulce mu totiž za suverénní Jihavou patří druhá příčka, o bod před Kladnem a o tři před Českými Budějovicemi. Valaši těží zejména ze zápasů na domácím ledě, neboť na Lapači kosí jednoho soupeře za druhým. Z šestadvaceti odehraných zápasů jich žluto-zelení dvaadvacet vyhráli, avšak Benátečtí byli jedni z mála, kteří odtud dokázali odvézt body! Proslulý Lapač bývá tradičně zaplněn spousty fanoušků, kteří své miláčky ženou dopředu a Vsetínští z toho těží! Venku už to tak slavné není, tam je Vsetín mezi celky Chance ligy sedmý.

V brankovišti téměř rovnoměrně střídá dvojice gólmanů – o čtyři utkání přece jenom odchytal běloruský brankáře Jan Šelepněv, jeho kolegou je David Gába. Také statistiky mají tito oba maskovaní muži velmi podobné a ukazují, že se na ně trenérská dvojice Jiří Dopita a Luboš Jenáček může spolehnout. Nejproduktivnějším bekem týmu je s úctyhodnou bilancí šestatřiceti bodů (10+26) Ondřej Slováček. V závěsu za ním je na druhém místě Jakub Teper (5+15). Oporami zadních řad jsou pak zkušení Tomáš Frolo, Peter Mikuš a určitě i nové příchozí Jiří Drtina z pražské Slavie. Nejproduktivnějším hráčem Vsetína a celé Chance ligy je s bilancí dvaašedesáti bodů v jednapadesáti zápasech (38+24) Luboš Rob. Ten je zároveň také nejlepším kanonýrem celé soutěže! Spolu s Robem v jednom útoku hrají i Antonín Pechanec (19+39) a bývalý benátecký útočník Vít Jonák (18+30). Všichni patří do TOP tři bodování útočníků Vsetína. Své zkušenosti pak prodávají třeba Roman Rác a Radim Kucharczyk.

Oba týmy v posledním zápase

55. kolo, HC Benátky nad Jizerou - HC RT TORAX Poruba 2011 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 40. Maier (Wiencek), 50. D. Špaček (Najman, Klodner). Rozhodčí: Šindel, Valenta - Šimán, Tvrdík. Vyloučení: 3:3. Bez využití. Diváci: 135. Střely na branku: 22:34. Průběh utkání: 2:0.

Sestava HC Benátky: Žajdlík (Pařík) – Žůrek, Havlín, Aubrecht, Kunst, Klodner, Maier, Poizl – Wiencek, Chrtek, Šír – Rychlovský, Najman, D. Špaček – Žemba, Bittner, Burda – Čech, Šafařovský, Šeliga. Trenéři: Kudrna, Jiruš a Nečas.


Dohrávka - 22. kolo, VHK ROBE Vsetín - HC Stadion Litoměřice 2:0 (0:2, 0:2, 2:1)

Branky a nahrávky: 1. Rác (Hryciow, Kucharczyk), 60. Theoret (Frolo, Kucharczyk).Rozhodčí: Hejduk, Jechoutek – Kotlík, Bohuněk. Vyloučení: 4:3. Bez využití. Diváci: 2550. Střely na branku: 37:28. Průběh utkání: 2:0.

Sestava VHK ROBE Vsetín: Gába – Hryciow, Mikuš, Teper, Slováček, Černý, Frolo, Rudl – Rác, Kucharczyk, Theoret – Rob, Pechanec, Jonák – Březina, Pitule, Karafiát – Vítek, Šilhavý, Hořanský. Trenéři: Dopita a Jenáček.

Partner utkání - Autokomplex Menčík

Výsledek obrázku pro autokomplex menčík

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.


28.12.2023

Plíšek do Hronova

Dvacetiletý útočník Jindřich Plíšek opouští Benátky nad Jizerou, bylo mu ukončeno hostování z Mladé Boleslavi. Jeho novým působištěm se stal tým HC Wikov Hronov, kde sehrál již domácí utkání s pražskou Kobrou. V letošní sezóně v benáteckém dresu Plíšek sehrál 12 zápasů s bilancí 0+1.