20. 9. 2019 | Věra Novotná

Benátečtí se pokusí zastavit neporažené Zubry


Chance liga v sobotu napíše své páté kolo, v rámci kterého se svěřenci trenéra Jiruše podívají na led Zubrů Přerov. Zubrům se začátek sezony velmi povedl, i Benátečtí však mohou být se svým vystoupením z prvních čtyř kol spokojení. Duel, jenž se odehraje v sobotu 21. září od 17:00, tak slibuje velmi zajímavou podívanou. Průběh duelu můžete sledovat jako vždy pomocí on-line přenosu!

Zubři budou hájit neporazitelnost

Přerov zážívá naprosto snový vstup do sezony! Z minulých čtyřech kol nasbírali hokejisté Přerova jedenáct bodů. Hned úvodní duel sehráli Zubři na domácím ledě proti Prostějovu, s nímž předvedli velmi vyrovnanou bitvu, na jejímž konci se domácí hráči radovali z těsné výhry 3:2. Jednobrankový rozdíl určil i vítěze druhého kola, v němž zavítali Zubři na led Třebíče. Tentokrát se však Přerovští museli o bonusový bod porvat v prodloužení, které ale nakonec zvládli.

Další dva duely již byly v plné přerovské režii. Jak na domácím ledě proti Kadani, tak při výjezdu do Ústí nad Labem, byli Zubři jasně dominantní na tabuli skóre. Před domácími fanoušky se vyznamenal brankář Lukáš Klimeš, jenž pochytal všech dvacet pokusů Trhačů. Benátecké hráče tak nečeká jednoduchá úloha.

Pár slov očima čísel

Osm bodů ze čtyř zápasů. Přesně těmito statistikami se může v dresu Přerova pyšnit dvojice Roman Pšurný a Jakub Navrátil, kteří se aktuálně dělí o pozice nejlepšího nahrávače (Jakub Navrátil, sedm asistencí) a nejlepšího střelce (Roman Pšurný, šest branek).

Také v týmu Benátek najdeme hokejisty, které statistiky zastihly v dobré startovní formě. Průměr jednoho bodu na zápas si aktuálně drží Ondřej Chrtek - aktuálně nejlepší střelec, Ondřej Buchtela a Daniel Špaček - nyní nejlepší nahravač.

Zápasy minulého kola

HC Benátky nad Jizerou - ČEZ Motor České Budějovice 5:4sn (3:2, 1:0, 0:2 - 0:0)

Branky a nahrávky: 9. Klapka (Najman, Buchtela), 13. Půček (Chrtek, D. Špaček), 18. A. Dlouhý (Bittner, Kolmann), 38. R. Duda (Kolmann, Chrtek), rozh. náj. D. Špaček – 6. Lytvynov (Pýcha), 12. J. Veselý (Endál, Pýcha), 43. Suchánek (Plášil), 53. J. Veselý (Šimánek, Gilbert).

Sestava Benátek: Žajdlík – Buchtela, Kunst, Kolmann, Žůrek, Niko, Aubrecht, Kovář – Rychlovský, Najman, D. Špaček – Půček, Chrtek, R. Duda – Jiruš, A. Dlouhý, Wiencek – Klapka, Bittner, Šafařovský.

HC Slovan Ústí nad Labem - HC ZUBR Přerov 1:7 (1:0, 6:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 20. Severa (Vildumetz, Müller) – 21. Pšurný (Navrátil), 22. Sýkora (Kubeš, Hejcman), 24. Hejcman (Sýkora, Zbořil), 24. Pšurný (Dufek, Černý), 36. Dufek (Navrátil, Pšurný), 36. Číp (Krisl, Černý), 52. Pšurný (Dufek, Navrátil).

Sestava Přerova: Petrásek – Krisl, Černý, Kubeš, Zbořil, Weinhold, Čáp – Dufek, Pšurný, Navrátil – Moučka, Hejcman, Číp – Š. Kratochvil, Sýkora, Dvořák – Kočica, Indrák, Süss – Zmeškal.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!