1. 10. 2007 | Stanislav Hůla

Drama devítky v Novém Městě nad Metují

Infarktový zápas deváťáků.

Do dnešního zápasu jsme nastupovali v silně pozměněné sestavě, zapříčiněné, mimo jiné, také zlomeninami prstu ruky Petra Müllera, který se zraněním nastoupil již včera proti HC Krkonoše, kdy dokonce dal první gól zápasu. Dále nemohl nastoupit Radim Šimek, který utržil zlomeninu prstu ruky při treninku dorostu. Oproti předchozímu zápasu nehrál ani Vašek Hrudka. V mužstvu rychle zdomácněly posily Martin Sekerka (HC Sparta), Martin Zelba (BK MB) a Jakub Smejkal (HC Mělník), kteří týmu vydatně pomáhají.

K dnešnímu velmi dramatickému zápasu nastoupili v obraně poprvé, resp. podruhé v životě útočníci (drobní postavou) Robert Hanzlík a Lukáš Hůla. Dále Michal Haspeklo, který okusil hru obránce po dvou letech. (Tito tři hráči tvořili dříve celou lajnu "H+H+H".) Budiž jim ke cti, že v tomto pro ně nelehkém úkolu, obstáli. Zápas se pro nás zpočátku nevyvíjel dobře. V první třetině jsme inkasovali dva rychlé a nutno říci pěkné goly od útočníků soupeře. V té době "padla na tým deka" a na některých hráčích týmu byla patrna únava z předchozích zápasů. Do konce třetiny se střídali dobré akce na obou stranách, ale ke změně skóre nedošlo. Nebylo to ovšem zásluhou brankařů, ale spíše vinou nepřesností útočníků. Po úpravě ledu a nástupu do druhé třetiny hrál tým jako vyměněný. Podařilo se nám poměrně rychle, zásluhou samostatné akce Davida Šubrta snížit na 1:2. Po šesti minutách jsme ale inkasovali na 1:3. Vzápětí po akci celého útoku snížil Zelba na 2:3.

Třetí třetina začala opět naším náporem a čtyři minuty po začátku třetiny srovnal Jakub Smejkal na 3:3. Za tři minuty jsme vytvořili obrovský závar před brankou soupeře s mnoha střelami zblízka na brankáře. Puk dostal do sítě s přehledem hrající Martin Sekerka. Tím jsme se poprvé v zápase dostali do vedení. Drama vrcholilo. Domácí srovnali na 4:4. Kluci ale nesložili zbraně. Jiskřilo na obou stranách. Infarktovou třetí třetinu a celý zápas, definitivně zvrátil tým na naší stranu po pěkných přihrávkách Martina Sekerky a pasu Matouše Bubeníka góly Honzy Budaeva (58:17) a Davida Šubrta (59:37).

A perlička nakonec: po dnešním zápase dostal sádru na ruku i Dominik Sluka.

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!