7. 10. 2008 | Tomáš Nejedlo

Benátky čeká křest ohněm, zajíždějí do Ústí nad Labem

Na led loňského účastníka extraligy Ústí nad Labem budou tuto středu zajíždět hokejisté Benátek nad Jizerou. Hosté přijedou do Lví arény jako nováček v roli outsidera, ale jistě budou chtít příjemně překvapit. Lvi mají ve svém kádru mnoho zkušených hráčů, stačí zmínit třeba brankáře Salfického či útočníka Čalouna. Benáteckým se poslední utkání příliš nevyvedlo, prohráli s Kadaní 2:5. Ústí naopak zvítězilo v Porubě v poměru 3:1. Jak jsme již předeslali, favorité jsou domácí a uvidíme tedy, jak se hostům ze středních Čech podaří potrápit ústecký celek. Zápas startuje ve středu 8. října v 18:00! Nezapomeňte, že průběh zápasu můžete sledovat v on-line reportáži.

Představujeme soupeře - HC Slovan Ústečtí Lvi

Hokejisté ústeckého Slovanu, jak jsme již uvedli v úvodu, ještě loni brázdili extraligová kluziště. Hokejový osud však bývá vrtkavý, což Lvi pocítili pádem do 1.ligy. Do nejvyšší soutěže místo nich v letošní sezóně vyskočila nedaleká Mladá Boleslav. Cíl Ústí pro letošní sezónu nemůže být jiný - postup zpět mezi českou elitu. Tomu vedení podřídilo a nákup hráčů. Ke změně však došlo i na trenérském postu. Na uvolněné místo nastoupil bývalý trenér české reprezentační dvacítky nebo extraligového Znojma, zkušený Miloslav Hořava. Asistenta trenéra Hořavovi dělá další zkušený trenér, Jan Votruba, který loni v úvodu vedl Mladou Boleslav. Hráčský potenciál tvoří hned několik zajímavých jmen. Začněme brankářským postem. Na sever Čech přišel v létě gólman velice zvučného jména. Z ruského Torpeda Nižnyj Novgorod se do Čech vrátil šestatřicetiletý někdejší reprezentant Dušan Salfický, od kterého si Lvi hodně slibují. Záda mu kryje nejlepší extraligový nováček z roku 2005/06 Radek Fiala. V obraně můžeme jmenovat hned několik jmen hráčů, kteří prošli extraligou mimo Ústí Vladimír Gýna (Litvínov, Vsetín, České Budějovice), Martin Vágner (Pardubice, České Budějovice), Lukáš Bolf (Sparta, Vsetín, České Budějovice), Jiří Zeman (Kladno), Jan Klobouček (Slavia, Litvínov, Znojmo, Jihlava, Kladno) a několik dalších. V útoku najdeme také celou plejádu osobností. Největší hvězdy Jan Čaloun a Ivo Prorok však kvůli zranění nemohou nastoupit. Hrát však budou hráči jako Pavel Janků, Milan Mikulík, Václav Novák, David Pazourek, Zbyněk Sklenička či Martin Šagát.

Ústí má také zajímavé jméno na postu generálního manažera. Je jím bývalý hráč Litvínova a nynější spolukomentátor sportovního pořadu Buly Robert Kysela. V dosavadních zápasech Lvi prohráli pouze třikrát, doma s Chomutovem 2:6, ve Vrchlabí 2:3 na nájezdy a v Jihlavě 1:3. V tabulce se nacházejí na 6. místě s 18 body a zápasem k dobru.

V posledním zápase na ledě Poruby nastoupil tým HC Slovan Ústečtí Lvi v sestavě: fický - Pojkar, Tůma, Klobouček, Zeman, Němeček, Gýna, Vágner - Šagát, Mikulík, Sklenička, Janků, Pazourek, Kloz, Havlíček, Špirko, Heřman, Novák, Přeučil

Rozhodčí

Utkání mezi HC Slovan Ústečtí Lvi - HC Benátky nad Jizerou bude jako hlavní rozhodčí řídit Vladimír Pešina z Hlinice u Tábora. Na čarách mu budou pomáhat Michal Jílek ze Strakonic a Milan Jindra z Českých Budějovic.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!