25. 12. 2022 | Tomáš Nejedlo

9. ročník Memoriálu PhDr. Bohumila Bartoně - turnaje mladších žáků

V předvánočním čase 23. prosince ožil benátecký zimní stadion mládežnickým hokejem. Konal se zde 9. ročník Memoriálu PhDr. Bohumila Bartoně, kterým byl dlouholetým hráčem a později trenérem a obětavým předsedou klubu HC Benátky. V kategorii mladších žáků o prvenství zápolila pětice týmů – radoval se nakonec největší favorit, a to pražská Slavia. Na hezkém druhém místě skončily pořádající Benátky, následovaly Karlovy Vary, Hvězda Praha a Mladá Boleslav.

9. ročník Memoriálu PhDr. Bohumila Bartoně

„Turnaj se hrál systémem na dva poločasy a každý poločas byl počítán zvlášť - hrálo se tedy celkově o čtyři body (2 b. výhra, 1 b. remíza, 0 b. prohra),“ objasnil systém turnaje jeho hlavní organizátor Václav Haspeklo, který zároveň jako trenér benáteckých žáků zhodnotil počínání svých svěřenců na turnaji. „Naši hráči na úvod turnaje změřili síly s HC Hvězda Praha, oba poločasy skončily remízou 1:1 a 2:2. Poté na nás čekal hlavní favorit turnaje - Slavia Praha a hned v prvním poločase nám ukázal, proč favoritem je, protože nás porazil 4:0. Naši borci ale zvládli první poločas hodit za hlavu a v druhém jsme vyhráli 2:0."

"S BK Mladá Boleslav jsme jednoznačně vyhráli oba dva poločasy a věděli jsme, že poslední zápas s Karlovými Vary rozhodne o konečném pořadí. Dle matematických propočtů jsme mohli skončit druzí, ale zároveň i čtvrtí. S Vary to byl zase boj, ale my jsme zvládli jeden z poločasů vyhrát, a tak jsme se mohli radovat z celkového druhého místa,“ ohlédl se za úspěšným turnajem Haspeklo a zároveň chválil svůj tým: „Jsem strašně šťastný, jak k tomu kluci přistoupili. Už od rána jsem na nich viděl, jak moc chtějí nějakou medaili uhrát, a ikdyž se třeba některý zápas nevyvíjel dobře, ukázali chuť a sílu a zvládli to. Moc jim za to děkuji!“

Pořadí:

  • 1. místo - HC Slavia Praha
  • 2. místo - HC Benátky nad Jizerou
  • 3. místo - HC Energie Karlovy Vary
  • 4. místo - HC Hvězda Praha
  • 5. místo - BK Mladá Boleslav

Individuální ceny:

Nejlepší útočník - Jakub Kučera - Slavia Praha

Nejlepší obránce - Josef Šlár - Karlovy Vary

Nejlepší brankář - Adam Rusnák - HC Benátky


Další články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!