28. 12. 2022 | Tomáš Nejedlo

9. ročník - Memoriál Tomáše Hraběte - ročník 2013 a mladší

Po 9. ročníku Memoriálu PhDr. Bohumila Bartoně kategorie mladších žáků klub HC Benátky nad Jizerou tradičně zorganizoval také turnaj přípravek se stejně dlouholetou tradicí, tentokrát pro ročníky 2013 a mladší – Memoriál Tomáše Hraběte, jenž byl bývalým benáteckým hokejistou. Poháry týmům a individuálně oceněným hráčům pak předával bratr tragicky zesnulého Tomáše Hraběte Václav – rovněž bývalý hráč Benátek, nyní člen vedení klubu a úspěšný soukromý zemědělec. Z prvenství se zaslouženě radoval Písek, o druhé místo byl sveden boj až v posledním zápase a urvaly ho Pardubice, třetí místo a bronz získaly domácí Benátky, za nimiž pak skončil Tábor a Turnov.

9. ročník Memoriálu Tomáše Hraběte

Pětice týmů v celodenním turnaji sehrála dohromady deset zápasů, každý z mančaftů si tak zahrál celkem čtyřikrát. Hrálo se opět na dva patnáctiminutové poločasy, každý z nich byl do tabulky počítán následovně - dva body za výhru, jeden za případnou remízu. „Systém na dva hodnocené poločasy je na takovém turnaji rozhodně atraktivní, nechybí soutěživost a je tak stále o co hrát,“ pochvaloval si po jeho skončení hlavní organizátor Michal Fornůsek a celou úspěšnou akci také zhodnotil: „Na memoriálu se potkaly týmy, které se normálně v sezóně nepotkají. Sjely se k nám z různých krajů a jsme rádi, že přijely na základě dobrých vztahů.“

„Co se týče samotných výsledků, tak první místo bylo sice již zřejmé posledním zápasem, kdy si Písek konzistentními výkony po celý turnaj došel pro vítězství, ale jinak bylo vše otevřené až do posledního zápasu. V něm Benátky v prvním poločase vysokým nasazením zvítězily nad Pardubicemi a odsunuly Tábor na čtvrté místo. Ve druhé půlce se rozhodovalo o druhém a třetím místu. Pardubice zmobilizovaly síly a přes vysokou prohru v první půli v té druhé zabraly a urvaly druhé místo,“ zrekapituloval průběh memoriálu organizátor a jeden z trenérů benáteckého týmu Michal Fornůsek.

Celý den provázala pohodová sportovní atmosféra, vše proběhlo v pořádku. „Účastníkům se v Benátkách dle jejich slov velmi líbilo, chválili si také dobrý oběd od Davida Nováka z Pizzerie Adelante, zkrátka vše proběhlo hladce,“ ocenil Fornůsek a závěrem dodal: „Věříme, že ti úspěšní i ti o něco méně budou na turnaj vzpomínat v dobrém a budou se do Benátek rádi vracet.“

Pořadí:

  • 1. místo - IHC Písek
  • 2. místo - HC Dynamo Pardubice
  • 3. místo - HC Benátky nad Jizerou
  • 4. místo - HC Tábor
  • 5. místo - HC Turnov

Individuální ceny:

Nejlepší útočník – Kryštof Lejsek (HC Benátky nad Jizerou)

Nejlepší obránce – Mikuláš Růžička (HC Dynamo Pardubice)

Nejlepší brankář – Matyáš Michalec/David Šíma (IHC Písek)

Individuální ceny – nejužitečnější hráč svého týmu:

Adam Špryncl (HC Dynamo Pardubice)

Petr Krůček (IHC Písek)

Lukáš Ošmik (HC Tábor)

Rostislav Pachota (HC Turnov)

Jakub Hanuš (HC Benátky nad Jizerou)

Další články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!