13. 9. 2006 | Mirek Ondra

Benátky vstup do soutěže zvládly

1., středa 13. 9. 2006
Benátky n.J. - Pelhřimov BEN - PEL
Družstvo Benátek nad Jizerou ukázalo, že se na novou sezónu zodpovědně připravovalo. V dnešním zápase s Pelhřimovem povětšinu zápasu diktovalo tempo hry a soupeře pouštělo do šancí jen zřídka. O výhře rozhodli domácí už v první třetině, kdy nasázeli Spartaku Pelhřimov dvě branky. Ve třetí části svůj náskok Benátky ještě pojistily.
Benátky n.J.: Barek (Hanousek) - Vrzal, Klouček, Pešek, Ton, Kaulfus, Holý, Klaban. Gajda - Jakeš, Skořepa, Kristek, Kadeřábek Jan, Mařík, Kocman, Oulík, Šebor, Mácha, Kadeřábek Tomáš, Kounovský, Kučera
Pelhřimov: Chvátal - Vomela. Smetana, Zmrhal, Beránek, Plíhal, Hurda - Domkář Roman, Domkář Libor, Digrín, Schrotter, Musil, Topol, Plachý, Němec, Šípek, Krča

Branky a nahrávky: 3. Skořepa, 20. Jakeš (Vrzal, Skořepa), 38. Mácha (Kocman, Holý), 46. Oulík (Kadeřábek Jan), 53. Pešek (Holý, Mařík), 58. Mařík (Kocman, Mácha) – 31. Digrín (Domkář Libor), 57. Němec (Digrín).
Rozhodčí: .
Vyloučení: 10:12.
Využití: 3:0. V oslabení: 0:0.
Diváci: 612.

Komentář

Utkání začalo ve vysokém tempu a do puntíku se vyplnila slova pana Vladyky o množství vyloučených hráčů. První gól padl v čase 2:49, pouhých pět vteřin poté, co se z trestné lavice vracel potrestaný hráč hostí Vomela. V první třetině byly Benátky jasně lepším týmem. Svoji převahu ale korunovali druhým gólem až 3 vteřiny před první sirénou a to hlavně díky výborným zákrokům golmana Chvátala. Po přihrávce Vrzala propálil brankáře Jiří Jakeš.

Ve druhé části hry byla hra o poznání vyrovnanější a velmi ji ovlivnila častá vyloučení hráčů obou týmu. Na rozdíl jediného gólu snížil 26 vteřin po polovině utkání nejlepší hráč hostujícího výběru Marek Digrín. Domácí dlouho nevěděli co hrát, až udeřili v přesilovce. Když si Vojtěch Němec odpykával svůj trest za vražení na mantinel, zvýšil v čase 37:29 po krásné kombinaci na jeden dotek Ondřej Mácha. Asistovali mu Kocman a Holý.

Do třetí třetiny nastupovalo mužstvo z Vysočiny s tím, že nemá co ztratit a pokoušelo se výsledek zvrátit ve svůj prospěch. V 46. minutě skončil v síti puk z hole Davida Oulíka, čerstvé posily z Plzně. a o výsledku bylo rozhodnuto. Pelhřimovští hokejisté chvílemi vypadali, že jim rychle ubývají síly. A pak přišlo další potrestání hry za hranicí pravidel. Po přihrávkách Holého a Maříka se krásnou ranou švihem trefil Petr Pešek. Psala se 53. minuta. V době kdy už to vypadalo, že se bude jen dohrávat, dokázali z rychlého protiútoku hosté zápas lehce zdramatizovat. Vojtěch Němec překonal v čase 56:50 Barka po přihrávce Marka Digrína. Domácí však nechtěli nechat nic náhodě a bleskově kontrovali gólem Martina Maříka pouhých šestnáct vteřin po té co inkasovali.

Ohlasy trenérů

Ladislav Kolda (trenér Benátek): "Na ten první zápas ten výkon nebyl špatný. Myslím si, že jsme v tom zápase pořád měli navrch. I když tam byli pasáže, které se nám moc nelíbily, hlavně ten závěr. No ale jsme rádi, že jsme to prostě zvládli to první utkání a doufám, že v tom dalším ten výkon zopakujeme a ještě ho vylepšíme."

Celý rozhovor s benáteckým trenérem

Jan Zachrla (trenér Pelhřimova): "V podstatě výsledek hovoří za vše. Benátky nás přehrály a pravda je, že my jsme toho hodně umožnili. Naše obranná fáze byla dost na špatné úrovni. No a v podstatě výsledek odpovídá obrazu hry."

Zvukový záznam rozhovoru

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!