21. 12. 2009 | Jaroslav Svoboda, Tomáš Nejedlo, Tomáš Nejedlo

Loskotův hattrick zničil šumperské Draky!

33., pondělí 21. 12. 2009
Šumperk - Benátky n.J. SUM - BEN
Nesmírně důležité tři body přivezli benátečtí hokejisté z dalekého Šumperka. Už při cestě do podhůří Jeseníků Benátecké potkaly dopravní komplikace, takže zápas začal téměř s hodinovým zpožděním. Na výkonu hostů se to ovšem nikterak neprojevilo, v úvodní třetině se dostali do vedení 2:0. Šumperk ale nesložil zbraně a dvakrát stáhl dvoubrankové manko. Na gól Marka Loskota z 56. minuty, kterým zkompletoval svůj hattrick, však už domácí odpověď nenalezli. V posledním domácím utkání kalendářního roku 2009 Benátky přivítají v pondělí 28. prosince jihočeský Tábor!
Šumperk: Hylák - Višňák, Kántor, Sedlák, Ondráček, Rimmel, Novotný, Chatrnúch, Zukal - Podešva, Meluzín, Antonovič - Daneček J., Hulva, Pekr - Mihalík, Hašek, Přeučil - Orsava, Janečka, Noga
Benátky n.J.: Nedvídek - Drábek, Hobza, Kolmann, Pavlů, Mrkvička, Tondr - Hudíček, Krupka, Loskot - Jech, Urban, Bárta - Vařecha, Skořepa, Kopic - Pabiška, Kazatel, Nevyhoštěný
Branky a nahrávky: 24. Hulva (Pekr, Rimmel), 26. Sedlák (Hašek, Orsava), 38. Meluzín (Přeučil), 46. Hašek (Orsava, Janečka) - 13. Bárta (Kolmann, Jech), 19. Pabiška (Nevyhoštěný), 28. Loskot (Hudíček), 34. Loskot (Pabiška, Hudíček), 56. Loskot (Hudíček, Kolmann), 60. Jech (Krupka, Pavlů). Rozhodčí: Horák - M.Svoboda, Zavřel. Vyloučení: 4:6 + navíc Chatrnúch (SUM), Hobza (BEN) oba 5 minut + OK. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 550. Střely na branku: 37:39.

Komentář

Nepříjemná dopravní situace zpozdila příjezd benáteckých hokejistů do Šumperka, a tak zápas začal s více než půlhodinovým zpožděním. Když se při cestě do Šumperka naposledy zpozdil soupeř, odnesla to Velká Bíteš prohrou 11:0. Tentokrát však Draci na soupeře nestačili, ten totiž dokázal trestat hrubky v domácí obraně.

Kdo by kvůli zpoždění čekal, že Draci od prvních minut vlétnou na soupeře a budou se snažit nenadálé výhody využít, mýlil se. Naopak hosté se nepříjemnou situací nenechali vynést z míry a od úvodu byli aktivnější. Hylák musel hned několikrát krýt šance hostů, ti se však do žádné vyložené gólové pozice nedostali. V páté minutě musel na trestnou lavici Jan Daneček a Benátky mohly od té chvíle několikrát čerpat výhod početní převahy. Dlouho se domácí ofenzivním výpadům liberecké farmy bránili úspěšně, ale ve 13. minutě, kdy seděl na trestné lavici za vyhození kotouče mimo ledovou plochu Kántor, udeřilo. Jech našel z levého křídla Urbana, vytáhlý forvard poslal přihrávku napříč brankovištěm Bártovi a ten otevřel skóre zápasu. V 16. minutě zazmatkoval Alexandr Hylák, kterému vypadl kotouč přímo pod nohy, dorážející hosté však nedokázali dotlačit puk do poloprázdné branky. Pohříchu to však byla snad jediná nepotrestaná chyba domácích. Draci pak měli výhodu dvou hráčů v poli, několikrát tvrdě pálili na Nedvídkovu branku a dle očitých svědků, ale ne brankového rozhodčího, dokonce Rimmelova bomba skončila nikoliv na tyči, ale v brance, skóre se však neměnilo. V 19. minutě ze vzduchu sklepával kotouč Matěj Pekr, ale Nedvídek lapil jeho pokus, ačkoliv chvíli vůbec netušil, kam puk zapadl. V 19. minutě pak hosté znovu trestali neuvěřitelnou domácí chybu. Pabiška využil zaváhání Hyláka, který neudržel lehký kotouč, a do prázdné branky uklidil kousek černé neposedné gumy.

Po první třetině byli Draci zralí na ručník, ovšem v dalších průběhu šel jejich výkon strmě vzhůru. Domácí začali být aktivnější, více dohrávat souboje a snažit se také napadat. Postupem času si také vytvářeli šance a hned na začátku 24. minuty měl na holi snížení Meluzín. Jeho teč špičkou betonu se štěstím vykryl Nedvídek. Vzápětí ale hosté již inkasovali. Krásnou akci vyšperkovala přihrávka Pekra na levé křídlo, kde si Hulva najel před branku, nasadil Nedvídkovi kličku a do poloprázdné branky bekhendovou střelou snížil. Domácím narostla křídla a hosté se uchýlili pouze k faulu Pabišky. Početní výhody Šumperk dokázal tentokrát využít. Z velkého zmatku před brankou dokázal Hašek přihrát na křídlo Tomáši Sedlákovi a najetý obránce vstřelil svůj pátý letošní gól. Vítr ze šumperských plachet sebralo nucené přerušení kvůli rozbitému plexisklu a pak se znovu ujali slova hosté. Nejprve sice Nedvídek znovu s dávkou štěstí vyrazil kotouč vysoko nad sebe a ten dopadl těsně vedle branky, na druhé straně ale hosté dokázali zkušeně zužitkovat přečíslení 2 na 1. Tomáš Hudíček našel od levého hrazení osamoceného Marka Loskota a přerovský odchovanec nasadil Hylákovi kličku na bekhend a poslal kotouč pod víko. Pro Loskota to byl první jeho letošní gól, a jak se později ukázalo, odstartoval tak své galapředstavení. Ve 31. minutě šel opět na trestnou lavici Pabiška a Draci znovu převzali otěže zápasu. Několikrát nebezpečně zatopili před Nedvídkem, pak ale znovu inkasovali. Hudíček s Pabiškou rychle přenesli hru do útočného pásma a druhý jmenovaný naservíroval kotouč opět nepokrytému Loskotovi. Ten vykoupal Hyláka znovu kličkou na bekhend a Benátky vedly opět o dva góly. Drakům pomohl z mírné křeče moment, ve kterém zase nezvládli rozehrávku hosté. Nastřelený kotouč skončil na holi Romana Meluzína, který tváří v tvář Nedvídkovi k obrovské radosti přítomných diváků snížil. Draci pak hnáni další nezvykle nízkou návštěvou sevřeli hosty v pásmu a Nedvídek o pár vteřin později musel opět hasit požár. Až konec třetiny utnul drtivý tlak domácích a diváci netrpělivě očekávali, co přinese poslední dvacetiminutovka.

A přinesla toho mnoho zajímavého. Na konci její 3. minuty znovu ujížděl sám na brankáře jeden z hostujících hráčů, Marek Pabiška však neosvědčil stejný klid jako jeho jmenovec Loskot a Hylák benáteckého forvarda vychytal. Ve 45. minutě se poprvé v utkání nepředvedl v dobrém světle hostující zadák Hobza, který musel za nebezpečnou hru vysokou holí na trestnou lavici. Krvavé zranění si sice nevysloužilo vyšší trest, přesto Draci dokázali srovnat. Nejprve Kántor napálil tyč benátecké branky a kotouč následně poskakoval ledabyle brankovištěm. Hlavní rozhodčí pak přerušil hru ještě předtím, než jej brankář hostů zalehl, srovnání výsledku se však domácí po zásluze dočkali. Orsava nahrál před branku Jiřímu Haškovi a šumperský kapitán přidal po dlouhé době další svůj letošní gól do své sbírky. Nedvídek pak v dalších minutách čelil šumperským střelám, bekhend Hulvy vytěsnil jen špičkou betonu. V dalším průběhu zápasu však předvedli tři povedené akce i hosté. Urban v té první z nich nepřekonal Hyláka, ten vzápětí vychytal i Marka Loskota. Benátecký forvard se dočkal hattricku až na konci 57. minuty, kdy Hylák měl kotouč pod betony, ale zuřivé bušení holí Marka Loskota dotlačilo po chvíli kotouč do branky. Šumperk přesto mohl ještě srovnat, když krásnou přihrávku dostal před branku Janečka. Domácí útočník ihned pálil pod břevno, radost mu však zkazila famózní lapačka Nedvídka. Definitivní pojistku přidal v polovině poslední minuty Ctibor Jech po přihrávkách Krupky a Pavlů. Benátecký bek Hobza neunesl radost v rozumných mezích a před šumperskou střídačkou počastoval protihráče nesportovními gesty, za což mu šel vyčinit Roman Chatrnúch. U benátecké střídačky se tak ještě půl minuty před koncem zápasu strhla zbytečná rvačka, ze které si oba hříšníci odnesli vyšší tresty.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!