30. 12. 2009 | Tomáš Nejedlo

Kadaňský led je pro Benátky stále zakletý

35., středa 30. 12. 2009
Kadaň - Benátky n.J. KAD - BEN
Poslední mistrovský zápas kalendářního roku 2009 obstarali benátečtí hokejisté na ledě Kadaně. Tamější zimní stadion není pro hráče od Jizery rozhodně přívětivým místem. V předešlých třech mistrovských prvoligových zápasech tam totiž prohráli, a to shodně 0:2. Prokletí vydrželo i 30. prosince, kdy Benátky Severočechům podlehli také po tuhém boji 1:3. Další zápas svěřenci trenérů Černého, Škalouda a Nečase sehrají už v novém roce 2010, v sobotu 2.ledna jim na domácím ledě bude soupeřem Znojmo.
Kadaň: Jarina (Štěrba) - Rutta, Ťupa, Kloz, Brňák, Zmeškal, Hlubuček, Hartmann, Schmidt, Balázs, Bauer, Tsyganov, Gombár, Charousek, Boušek, Ton, Freiberg, Mužík, Malát, Bursík, Polanský
Benátky n.J.: Nedvídek (Stejskal) - Drábek, Kajínek, Pavlů, Vála, Kolmann, Mrkvička - Kica, Krupka, Loskot, Jech, Urban, Bárta, Hudíček, Skořepa, Nevyhoštěný, Kudrna, Pabiška, Vařecha
Branky a nahrávky: 14. Hlubuček (Ťupa), 24. Rutta (Ťupa, Balázs), 60.Bauer (Ton) - 27. Vařecha (Kudrna). Rozhodčí: Kubičík - Hynčica, Chocholouš. Vyloučení: 10:9. Využití: 3:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 320. Střely na branku: 34:38.

Komentář

Hned po úvodním buly se Kadaň vrhla do útoku a po dvaceti vteřinách hry z toho byla dobrá šance. Vše musel ve spolupráci s obráncem Válou řešit pohotový Nedvídek. Hostující gólman prokázal své umění proti přesilovkové ráně nejproduktivnějšího kadaňského útočníka Ladislava Bouška, když povedenou střelu vyrazit ukázkovým semaforem. Poté se domácí dostali do další dobré příležitosti. Nedvídka, který ležel metr vedle branky, ale nepřekonali. Povedlo se jim to až ve 14. minutě, kdy hosté hráli ve třech. Nejprve však v klasické početní výhodě při vyloučení Drábka pálil od modré Hlubuček a Nedvídek skryl touš do lapačky. K Drábkovi ale zanedlouho usedl Mrkvička a Libor Hlubuček si dal od modré čáry repete. Jeho ostrý projektil ještě tečoval benátecký Urban přesně do šibenice a Nedvídek byl bez šance - 1:0. Benátky se na dostřel Jariny dostaly až v závěru první třetiny, jenže žádnou vážnější šanci si nevypracovaly.

I do druhého dějství vstoupili lépe hráči Kadaně a již po sedmnácti vteřinách zkoušel Nedvídka překonat ostřílený Balázs. Se svou střelou po ledě na hranici brankoviště ale neuspěl. Ve 23. minutě byla potrestána hráčská lavice hostí za příliš mnoho hráčů na ledě a svěřenci trenérů Antonika a Recha přesilovou hru proměnili v důležitý druhý gól. Lišák Ťupa našel přihrávkou přes celé hřiště na soupeřově modré čáře číhajícího beka Jana Ruttu, na kterého benátečtí beci trestuhodně zapomněli. Mladý zadák tak postupoval sám na branku a z mezikruží zamířil golfovým úderem přesně pod víko - 2:0. Hosty dostal do hry ve 27. minutě velmi šťastný gól, jenž padl na vrub brankáře Jariny. Z rohu kluziště nahazoval puk před branku Lukáš Vařecha a dezorientovanému Jarinovi toto nahození prošlo mezi betony až do branky - 2:1. Až vstřelená branka Benátecké povzbudila a blízko vyrovnání byl po souhře celého útoku Bárta. Jarina odčinil své zaváhání a zázračným zákrokem vykryl v sedě střelu, která mířila do odkryté poloviny branky. V následujících minutách Kadaň hrála ještě další dvě dlouhé přesilovky pět na tři. Skóre se už do konce druhé třetiny neměnilo.

Třetí třetina slibovala zajímavé rozuzlení. Benátky, vědomy si svého jednogólového deficitu, ostřelovaly Jarinu z různých pozic. Někdejší extraligový gólman ale prokazoval své kvality a především on držel černo-žluté nad vodou. Dobrá možnost se naskytla hostům v čase 49:50. Za vysokou hůl a krev v obličeji Urbana byl na čtyři minuty vyloučen Mužík. Mrkvičkova střela od modré sice měla gólové parametry, ale letěla mimo. V čase 52:03 putoval na trestnou lavici Kloz, když rovněž holí rozsekl kapitánu Skořepovi ret a inkasoval také čtyřminutový trest. Před Benátkami tak byla bezmála dvouminutová dvojnásobná přesilovka. V té však Jarina doslova čaroval, když na brankové čáře zastavil výpad Martina Krupky, pro nějž to bylo, stejně jako pro beka Válu, poslední představení v dresu Benátek. A právě Aleš Vála v pokračující přesilovce ztroskotal na betonu Jariny. Čas neúprosně ubíhal, a když byl v 59. minutě vyloučen Mrkvička, zdálo se, že naděje Benátek zhasla. Situace z poslední minuty však musela skoro zastavit dech kadaňským příznivcům. Benátečtí v oslabení vyhodili touš k Jarinovi. Ten vyjel mezi kruhy a v domnění, že má kotouč pod lapačkou, lehl na led. Kus černé gumy ale ležel vedle něj! Dojíždějící Hudíček puk sebral z pravého kruhu střílel do prázdné branky! Benátecká střídačka už zvedala ruce nad hlavu, ale rozvlnila se boční síťka. Hudíček tak minelu Jariny z poslední minuty nepotrestal. Hra se obrátila a Jakub Bauer do prázdné klece stanovil konečný výsledek - 3:1.

Ohlasy trenérů

Mikuláš Antonik, trenér SK Kadaň
"Zahráli jsme dobře první třetinu, v druhé jsme trochu přestali hrát. Soupeř nás přehrával, dostali jsme branku na 2:1. V závěru bylo hodně důležité, že jsme ubránili dlouhou přesilovku 5 na 3. Na konci jsme měli obrovské štěstí, kdy hosté netrefili prázdnou bránu a my následně dali do prázdné."

Milan Černý, trenér HC Benátky
"Nehráli jsme dobře. Utkání bylo horší než to předchozí domácí s Táborem. První třetinu jsme hráli vyloženě špatně. Sice jsem slyšel, že jsme byli dvě třetiny lepší, ale nevím, jestli se s tím mám úplně ztotožnit. Nicméně z naší strany byla v obraně okýnka. Přestože jsme hráli kulový, tak silné mužstvo si vždy poradí a my jsme také měli šanci, když jsme ve čtyřech dokázali sehrát to, co jsme chtěli. Měli jsme před sebou prázdnou bránu a tu jsme minuli, navíc minutu do konce. Po tom našem nedobrém výkonu jsme měli šanci brát alespoň bod, ale my jsme ho nebrali."

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.