29. 10. 2016 | Jiří Novotný (KAD), Věra Novotná

Z Kadaně odjíždí Benátečtí bez bodu, Trhačům podlehli 2:4

19., sobota 29. 10. 2016
Kadaň - Benátky n.J. KAD - BEN

Benátečtí se dostali do rychlého vedení poté, kdy špatnou rozehrávku vystihl Daniel Špaček a v oslabení přesně zakončil. Trhači se však nevzdali, a díky dvěma slepeným gólům Vrány a Chalupy šli do vedení. Také ve druhé třetině byl k vidění velmi svižný hokej a šance na obou stranách. Benátečtí si mohli připsat i druhý gól v oslabení, ale byli to domácí hokejisté, kdo se radoval z gólu. Ve 40. minutě se o dvoubrankové vedení Kadaně postaral Marek Račuk. Zkraje posledního dějství využil přesilovou hru Jan Plodek a snížil na 2:3 z pohledu Středočechů. Závěrečný nápor Benáteckých již ale gól nepřinesl. V 60. minutě naopak pečetil tři body pro Trhače přesnou trefou Darek Hejcman.

Kadaň: Král – Tejnor, J. Tomeček, Trefný, R. Černý, Chalupa, D. Šimek, Šafář – Šťovíček, Hejcman, Hlava – Chlouba, Kůs, O. Beránek – L. Vrána, Kohout, Wágner – Osmík, Vaněk, Račuk.
Benátky n.J.: Kváča – Zeleňák, Husa, Pyrochta, Kočí, Mikliš, Havlín, Krejčí, Holub – D. Špaček, Plodek, Ďurač – Bittner, Volf, A. Dlouhý – Janele, Chlapík, J. Havel.
Branky a nahrávky: 10. L. Vrána (O. Beránek), 11. Chalupa (Hlava), 40. Račuk (Hejcman), 60. Hejcman – 6. D. Špaček, 43. Plodek (D. Špaček). Rozhodčí: Luczków – Maštalíř, Svoboda. Vyloučení: 5:5, navíc Hlava 10min OT. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Střely na branku: 33:42. Diváci: 410. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:2, 4:2.

Komentář

V úvodu zápasu se oba celky spíše oťukávali. První vážnou šanci přinesla až 6. minuta a hned z toho byl gól. Benátecký Daniel Špaček využil zaváhání kadaňské obrany a proměnil samostatný únik. Trhači se ovšem s nepříznivým skóre nechtěli smířit a zvýšená aktivita přinesla ovoce. V 10. minutě Lukáš Vrána šikovně tečoval Beránkovo nahození a srovnal na 1:1. Černožlutí byli nadále při chuti. Neuběhla ani minuta a ujali se vedení. Hlava našel na modré volného Lukáše Chalupu, jehož rána skončila za zády Kváči. Poté pro změnu na pilu přitlačili benátečtí, avšak domácí obrana v čele s gólmanem Králem fungovala bezchybně.

Na začátku druhé periody byli aktivnější domácí, vyloženou šanci si ale nevytvořili. Na druhé straně naopak zahrozil Ďurač, jenž v tváří tvář Královi selhal. Neuspěl ani Dlouhý, jehož jedovku Král vyrazil. Za Kadaň odpovídal Vrána, leč netrefil. S pokusem z ostrého úhlu nepochodil ani Hejcman. Ve 37. minutě si Benátky vytvořili tutovku ve vlastním oslabení, akci 2 na 1 však trestuhodně promrhali. A tak se dočkali Trhači. Pouhých 19 sekund před klaksonem pláchl Hejcman s Markem Račukem, jenž zavěsil do poloodkryté klece - 3:1.

Zatímco druhou třetinu a především její závěr zvládli kadaňští na jedničku, úvod závěrečného dějství už z jejich strany tolik povedený nebyl. Ve 43. minutě se puku zmocnil Jan Plodek, probil se útočným pásmem a ranou pod horní tyč nedal Královi šanci. Benátky se tak vrátili do zápasu a začali Kadani notně zatápět. Po zmatcích při střídání si Pyrochta namířil ke kadaňské brance, ovšem puk skončil vysoko nad. Na druhé straně pálil Havel, branku však netrefil. Benátky stále stupňovaly tlak, jenž vyvrcholil v 53. minutě. Nejprve Král skvěle vychytal Volfa, který mířil do odkryté klece, o několik sekund později zneškodnil i další tutovku hostí. S blížícím se závěrem začaly benátečtí nechávat okénka v obraně. Jedno takové mohl potrestat Račuk, jenž ujel s Chloubou. Poloprázdnou branku ovšem netrefil. Kadaňské to nakonec vůbec nemuselo mrzet, neboť v samém závěru pečetil Darek Hejcman a stanovil konečné skóre 4:2.

Ohlasy trenérů

Kamil Koláček (asistent SK Trhači Kadaň):
Vyhráli jsme, což je super. V situaci v jaké jsme, potřebujeme každý bod a tři body jsou skvělé. Potřebujeme se odrazit, abychom získali další body. Všichni, co tady byli, tak viděli, že to nejde lehce, nejsme úplně v pohodě, je tam trošku křeč. Řekl bych, že šancí jsme měli celkem dost, ale málo gólů. Potřebovali bychom se více tlačit do brány, aby tam spadl občas i takový gól, jako spadl v závěru. Trošku nám nahrálo štěstí, brankář se hnul a srazil si puk do prázdné brány. To bychom potřebovali i během zápasu. Myslím si, že jsme byli dneska lepší, ale neodpoutáme se od soupeře, dostali jsme branku v oslabení, poté na 3:2, zase se klepeme až do konce, což si myslím, že je škoda. Měli jsme to odehrát ve větší pohodě.

Jiří Čelanský (trenér HC Benátky nad Jizerou):Bylo to bojovné utkání, které mohlo dopadnout na obou stranách třemi body. Bohužel pro nás to skončilo špatně, ale my jsme s naší hrou spokojení. Samozřejmě jsme šli do vedení a v rozmezí téměř třiceti vteřin soupeř zápas otočil. Mrzí nás hodně třetí branka, která padla v závěru třetí třetiny po naší chybě. Ale myslím si, že ve třetí třetině jsme měli více šancí, ale bohužel to tam nespadlo. Domácí po odvolání našeho brankáře dali na 4:2 a bylo hotovo.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.